Doelen voor de maand oktober

Oktober is begonnen en deze maand wil ik veel dingen doen. Op het gebied van lezen wil ik een flinke slag maken, ik heb veel series die ik verder wil kijken, evenementen die ik ga bezoeken en nog persoonlijke doelen voor deze maand. Hier dus een overzichtje met een vooruitzicht voor de maand oktober!

 

Boeken

Deze maand zijn er twee boekevenementen, namelijk de Grisha-Readalong waarin we met een grote groep de Grisha-trilogie gaan lezen voordat List en Leugens uitkomt en Leigh Bardugo naar Nederland komt en de Boektober, waarin lezers proberen wat meer boeken dan normaal te lezen in oktober. Ik heb daarom een mooie TBR (To Be Read) samengesteld voor de maand oktober. In de post van vorige week kan je zien welke toffe boeken er deze maand uitkomen, die je hier kan lezen.

 • De Grisha #1 Schim en Schaduw
 • De Grisha #2 Dreiging en Duisternis
 • De Grisha #3 Val en Verlossing

De Grisha-trilogie ga ik dus voor de Grisha-readalong deze maand herlezen. Ik heb er onwijs veel zin in! Ik kan hierdoor alle herinneringen aan deze serie ophalen en daarnaast wil ik ook meedoen aan alle challenges. Het wordt vast een fantastische readalong, dat ben ik ook gewend van Blossom Books! Hier kan je op Facebook meer lezen over de Grisha Readalong.

 • De Fixer – Jennifer Lyn Barnes
 • De Cage – Megan Shepard
 • Pointless Book 2 – Alfie Deyes
 • Oog om Oog – Buddy Tegenbosch

Deze boeken kan ik deze maand gaan lezen en recenseren voor Best of YA. Ze verwennen me zeg! Elk boek lijkt me nu al geweldig, hopelijk ben ik nog net zo enthousiast in mijn recensies over de boeken als dat ik nu ben!

 • De Kruisdraagster – Lydia Schwarz
 • Onderweg met Roadie – Thomas Acda

Als er verder deze maand nog recensie-exemplaren binnen komen, wil ik die uiteraard ook zo snel mogelijk gaan lezen. Ik verwacht ook nog een graphic novel te gaan bestellen omdat ik goede cijfers heb gehaald voor mijn eerste tussentoetsen op de universiteit (en dat mag beloond worden), dus wie weet komt er een extra boek bij! Ik lees sinds het studeren ongeveer 13 boeken in de maand, ik ben benieuwd of ik er een stuk overheen ga!

 

Series

Deze maand wil ik ook weer verder met een paar series. Meestal komt er elke week van een serie een nieuwe aflevering online, dus dan wil ik die uiteraard zo snel mogelijk gaan kijken!

 • Adventure Time – seizoen 5

Ter ontspanning kijk ik vaak een aflevering van Adventure Time. Elke aflevering duurt maar 11 minuten, dus dat kan ik altijd voor tussendoor even kijken. Ik ben nu halverwege seizoen 5 en ik hoop steeds verder te komen in de serie.

 • Fear The Walking Dead – seizoen 1
 • The Walking Dead – seizoen 6

Deze series kijk ik samen met mijn familie en we zijn er dol op! Die zombies, ugh, we krijgen er nachtmerries van maar dat is het waard! The Walking Dead begint deze maand aan hun zesde seizoen en Fear The Walking Dead loopt nog.

 • Doctor Who – seizoen 1

Doctor Who heb ik pas echt ontdekt en ik vond het tijdens de eerste aflevering al geweldig! Ik wil zeker de rest van de serie gaan zien. Het is zo komisch en ik ben gek op het absurdistische science-fiction sfeertje.

 • Supernatural – seizoen 1

Na veel aandringen van bloglezers ben ik begonnen met Supernatural. Ik heb al rond de 8 afleveringen gezien en deze maand wil ik weer wat verder komen in het eerste seizoen.

 • Gravity Falls – seizoen 2

Deze serie is nu bezig met afleveringen van seizoen 2 en zodra er eentje uit is, MOET ik de aflevering gewoon zien.

 • Code Geass – seizoen 1

Deze anime begin ik echt tof te vinden. Al 9 afleveringen heb ik gezien, nu de rest nog!

 • Jeuk – seizoen 3

Jeuk is ook weer begonnen met een nieuw seizoen. Lachen dat ik doe tijdens het zien van deze serie! Peter Heerschop en Thomas Acda zijn geniaal en elke zaterdagavond wil ik graag op de bank zitten om Jeuk te kijken.

 • Vikings – seizoen 2

Vikings is een hele ruige serie vol gevechten, mythologie en coole karakters. Deze maand wil ik de rest van seizoen 2 zien, ik moet nog maar 3 afleveringen! Dat gaat wel lukken denk ik zo.

 • The Leftovers – seizoen 2

Ik doe mee aan een hele coole actie. Deze maand gaat seizoen 2 van The Leftovers in première en 25 mensen (waaronder ik) moeten de komende weken bepaalde opdrachten doen, waarmee we hele grote prijzen kunnen winnen! Ik weet nog niet veel details, maar ik ga mijn best doen om wat te winnen! Van de opdrachten moet ik ook foto’s maken en delen op social media, dus dat gaan jullie vast wel merken als je me volgt op Twitter, Instagram of Facebook! Uiteraard wil ik dan snel de nieuwe afleveringen gaan zien, want The Leftovers is zo gaaf!

 

Evenementen en persoonlijk

Naast de Grisha Readalong en Boektober zijn er ook nog andere evenementen deze maand. Voor een uitgebreide post voor aankomende evenementen, kan je hier meer over lezen. Ik ga in ieder geval naar het concert van Fall Out Boy, ik wil misschien naar de Bookclub in Rotterdam en op mijn verjaardag (31 oktober) ga ik naar het feest van Leigh Bardugo! Dat wordt dus een hele toffe maand. Naast de opdrachten die ik ga doen voor de serie The Leftovers ga ik hopelijk ook naar een persscreening van The Walking Dead en hoop ik een bepaalde schrijver te kunnen interviewen, maar deze dingen staan nog niet vast. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte via social media als ik naar een evenement ga!

Naast deze evenementen, series die ik wil kijken en boeken die ik wil gaan lezen, heb ik ook nog andere doelen voor deze maand. Dinsdag heb ik weer een tussentoets voor het vak Accounting. Deze toetsen zijn heel lastig, aangezien het multiple-choice is en de vragen heel lastig zijn en waar je met gemak een fout maakt. Gelukkig had ik voor de eerste toets een 6.6, dus met wat geluk haal ik deze keer weer een voldoende!

Halverwege oktober heb ik ook mijn tentamens voor Accounting en Wiskunde 1. Dit worden moeilijke tentamens, maar ik ga hard blokken zodat ik deze tentamens niet hoef te herkansen! Ik moet op de Erasmus in één jaar al mijn vakken halen, anders mag ik niet verder met de opleiding. Meteen goede cijfers zou ik wel zo fijn vinden, zodat ik met een gerust hart de rest van het jaar tegemoet ga.

Mijn autorij-examen is al een paar weken uitgesteld, maar er is een kans dat ik deze maand moet gaan afrijden. Ik heb nog niet het gevoel dat ik het ga halen, dus ik moet nog wel een paar lessen nemen in de hoop dat ik het examen in één keer haal. Wie weet stel ik het uit naar een later moment, maar het is dus mogelijk dat ik voor mijn verjaardag al zelfstandig in een auto kan!

Verdere doelen deze maand? Veel contact hebben met vrienden, lekker veel geld verdienen met mijn bijbaantje en genieten van het (studenten)leven. Oktober, hopelijk word je net zo’n leuke maand als de maanden ervoor!

 

Wat wil jij deze maand allemaal gaan doen?

3 reacties

 1. Zo, je hebt veel te doen! Succes alvast haha. Ik zag The Cage vandaag in de boekhandel liggen en die lijkt me echt ontzettend gaaf! Ben benieuwd wat jij er van vindt. 🙂

 2. Lekker veel boeken, waarvan er enkele herkenbare zitten (ze staan ook op mijn TBR :))

  1. Jij ook dan veel leesplezier! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.