Heb ik mijn challenges van 2017 gehaald?

Het jaar is bijna voorbij, dus het is tijd om terug te kijken op de afgelopen maanden. In 2017 had ik vier challenges opgesteld die ik wilde behalen. Ik heb mijn best gedaan om deze challenges te halen, maar heb ik ze allemaal gehaald?

 

Reading Challenge

In het begin van het jaar begon ik mijn reading challenge met 100 boeken. Ik had geen idee hoeveel ik zou gaan lezen, maar 100 leek mij een prima getal. In mei wist ik dat ik 100 boeken wel ging halen, dus besloot ik het te verhogen naar 125. In augustus ging ik ook weer te hard, dus gooide ik het getal weer op naar 150! En ja hoor, ook toen las ik nog veel en wist ik deze challenge makkelijk te halen. Ik besloot in oktober de challenge te verzetten naar 175. Heb ik dit gehaald? Jazeker! Op het moment van schrijven heb ik er 175 gelezen en wie weet lees ik er nog iets meer dit jaar. Wow, wat een hoop! Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou gaan met het lezen van boeken, maar ik vind het erg fijn dat ik zo veel boeken kon lezen. Er zaten ook zo veel mooie pareltjes tussen! Ik wist het lezen toch goed te plannen dit jaar en ik hoop ook in 2018 lekker bij te blijven met nieuwe boeken, maar daarbij hoop ik ook nog oude boeken te lezen.

Serie Challenge

Mijn serie challenge heb ik gezet op 40 verschillende series die ik wilde zien in 2017. En ja, ook die heb ik gehaald! Ik heb uiteindelijk 50 verschillende series gezien in 2017, echt een hoop! Ik vind het heel tof dat ik zo veel variatie heb gezien aan series en ik hoop ook in 2018 alle nieuwe afleveringen van series bij te kunnen houden.

 

Movie Challenge

In 2017 wilde ik 50 films gaan kijken. Bijna elke week een film, dat moest te doen zijn! Helaas heeft dit niet goed uitgepakt. Ik heb nu 37 films gezien en ik heb niet het idee dat ik in de laatste week nog genoeg films kijk om deze challenge te halen. Helaas! Maar ik vind het ook geen groot probleem, aangezien ik dus meer aandacht had aan series en boeken. Ik heb in ieder geval in 2018 veel films op de planning staan die ik wil zien, dus wie weet dat het in 2018 me wel lukt.

 

Drawing Challenge

Voor het tekenen had ik een doel vastgesteld van 10 tekeningen die ik wilde maken. Dit moest bestaan uit drie portretten en zeven overige tekeningen, zoals manga of cartoons. Heb ik deze challenge gehaald? Helaas niet. Ik heb drie tekeningen gemaakt, waaronder allemaal chibi/manga-tekeningen. Ik had het afgelopen jaar gewoon haast geen tijd om te tekenen. Studie, bijles, vereniging, stage, bloggen, lezen, series/films kijken… Tekenen kon ik gewoon niet in mijn agenda zetten! Wie weet dat ik volgend jaar meer ga tekenen (want ik blijf het leuk vinden!), maar helaas blijft het op een wat laag pitje.

 

Dit waren de challenges! Twee van de vier dus gehaald. Ik ben in ieder geval blij met het halen van de reading challenge, aangezien deze toch wel de belangrijkste is voor mij. Hoe is jouw eindstand wat betreft je challenges dit jaar? Laat het me weten in een reactie hieronder! En daarbij, fijne kerstdagen!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik zet nooit een challenge voor me op, maar ik houd wel bij wat ik gelezen heb. Momenteel ben ik bezig met boek 44 (al dertien meer dan vorig jaar) en daar ben ik heel blij mee!

    1. Netjes hoor Nicky! 🙂

  2. Het is lastig om te combineren, al die hobbies. Maar wat heb je een mooi aantal gelezen dit jaar. 🙂

  3. Mijn reading challenge ging ook soepeler dan verwacht! Ik zit nu op 60 boeken, terwijl ik er vorig jaar maar 22 las. Wat een groot verschil zeg!

    1. Dat is een hele vooruitgang! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.