Juni Wrap Up & TBR Juli

De maand juni is snel voorbij gegaan, en in deze maand heb ik ook erg veel boeken gelezen en gekocht. Vooral nu ik klaar ben met school heb ik veel tijd gehad om te lezen en heb ik daar uitgebreid de tijd voor genomen. Ik heb deze maand 13 boeken gelezen, waarvan de meeste wel op de foto hieronder staan.

1. Vampiers Dagboek
Dit boek is zoals je waarschijnlijk al kan raden een dagboek van een vampier. Het is vooral erg komisch bedoeld en is daarbij erg mooi vormgegeven met illustraties en de zijkanten van de bladzijdes hebben een zwarte glans. Klein boekje dus dit was een tussendoortje.
2.  Duivels Dagboek
Dit boek is in dezelfde stijl als Vampiers Dagboek, alleen dan vanuit het perspectief van de duivel en met een gouden glans. Ook snel uitgelezen, kon er wel erg om lachen (je moest eens weten hoeveel woordgrappen er inzaten…)
3. Korte verhalen uit de wereld van Nicolas Flamel (Recensie)
4. De Warlock (Recensie)
5. De Necromancer (Recensie)
6. De Tovenares (Recensie)
De Magiër en De Alchemist had ik in mei gelezen, maar om gelijk een hele verwijzing te maken naar mijn recensies heb ik ze bij de stapel gezet. De recensie over de Magiër kan je hier lezen en voor de Alchemist kan je hier de recensie van vinden.
7. Schim en Schaduw.
Voor Fantasywereld had ik het vooruitexemplaar gekregen van het eerste deel van de Grisha-serie, maar ben wel van plan om de hardcover te kopen, die is namelijk erg mooi!
8. De Glazen Troon
Dit is een boek die ik van YoungAdultBooks heb gekregen, recensie daarvan komt binnenkort online. Het is een erg goed boek, kan niet wachten op de volgende delen!
9. Myth & Magic The Art of Jon Howe
Erg gaaf boek over de illustrator van The Lord of the Rings, wat hij allemaal heeft gemaakt en hoe hij hielp aan de Lord of the Rings. Veel mooie tekeningen staan er in het boek!

De rest van de boeken die ik in juli heb gelezen heb ik via een andere manier gelezen.
10. LEF (Recensie)
Dit boek kon ik lenen van een klasgenoot van me om te lezen in Barcelona tijdens het vliegtuig. Goed boek, hopelijk komt er een vervolg want het loopt heel spannend af!
11,12,13. Fullmetal Alchemist deel 17,18,19
De volumes van Fullmetal Alchemist lees ik via het internet. Leuke strips, zie er veel van terug van de anime die ik eerder al heb gezien. Grappig om het van een andere manier te zien.

TBR Juli

Mijn leesplannen voor de maand juli zijn wat chaotischer dan normaal. Ik heb namelijk in de maand juni een stuk nieuwe boeken gekocht (die ik binnenkort zal laten zien), die ik eigenlijk ook bij mijn TBR wil zetten voor mijn Reading Challenge. Daardoor moet ik nog meer boeken gaan lezen in 2014. Gelukkig zit ik al over de helft dus een aantal boeken erbij kan geen kwaad.

Ik heb al deze dag het eerste boek uitgelezen, De Zieneres van Michael Scott, het laatste deel in De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Goede afsluiter, binnenkort kan je de recensie ervan lezen!

In juli ben ik ten eerste van plan om de Noorderlichttrilogie te gaan herlezen samen met medeblogger Jacoline van Wereld Achter Woorden. Ik ben namelijk zo veel vergeten van deze trilogie dat ik hem nog een keer ga lezen.

Daarna heb ik eigenlijk nog de laatste drie delen van Academicus Vampyrus staan die ik moet gaan lezen, maar ik kom er niet zo doorheen. Ik heb meer het idee dat ik de omnibus met de laatste delen een keer goedkoop ga kopen (Boekenfestijn!) en dan lees ik de hele serie wel nog een keer door. Daarbij maakt de serie niet een grote indruk op me, dus is het misschien beter als ik het later gewoon een keer weer oppak en dan helemaal ga lezen.

Dus, geen Academicus Vampyrus, maar wat dan? Ik heb meer het idee dat ik een TBR-jar ga maken en dan wel zie wat voor boeken ik ga lezen. Er zijn deze maand toch al te veel boeken bijgekomen in mijn boekenkasten, dus dit lijkt me wel een goed idee om zo door te gaan met lezen. Ik maak het dan wel wat moeilijker voor mezelf, ik wil dan wel minimaal 6 boeken lezen zodat ik wel 10 boeken ga lezen in juli, en hopelijk lees ik er wat meer!

Ook wil ik in juli weer verder met Breaking Bad, wil ik nog meer series gaan kijken en wat meer gaan tekenen. Ook moet ik nog een beetje genieten van de vakantie door naar het strand te gaan en af te spreken met wat vrienden. Eind deze maand ga ik met mijn familie ook af en toe nog weg, dus ik zie wel hoe ver ik kom met lezen.

Hoeveel boeken heb jij gelezen in juni en hoeveel wil je er lezen in juli?

1 reactie

  1. De laatste drie delen van VA zijn nochtans zeker en vast de beste! Heel anders ook dan de voorgaande drie, dus toch een kans geven zou ik zo zeggen 😉

    Leuk stapel verder!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.