Mijn 10 favoriete series van 2017

Als fanboy kijk ik uiteraard veel series. Sterker nog, ik heb er rond de 50 gezien dit jaar! Om terug te kijken naar dit afgelopen jaar, heb ik nog lijstjes opgesteld met favoriete films, favoriete series en favoriete boeken. Ik heb een lijstje van tien toffe series samengesteld die je zeker moet kijken.

 

Sherlock

Man man man, wat heb ik toch genoten van dat laatste seizoen van Sherlock! Deze serie heeft echt duizenden mindfucks en zo veel lagen, de makers weten echt een perfect verhaal neer te zetten. Daarbij zijn Sherlock en Watson een fantastisch duo. Het verhaal is spannend, soms wat lastig te volgen door Sherlocks geniale denkwijze en ook lekker vol Britse humor. Zeker een serie om meerdere keren te bekijken, zodat je telkens weer wat nieuwe dingen opmerkt!

Steven Universe

Deze serie volg ik maar al te graag, omdat het een heel mooi verhaal is met een uitstekende worldbuilding. Steven Universe is half mens, half gem (een soort mensen die bestaan uit een kern van een edelsteen) met unieke magische krachten. Hij leert langzamerhand steeds meer over zijn krachten en ook over zijn verleden. Het is een heel sterk verhaal wat de boodschap heeft om iedereen in je omgeving te accepteren en dat liefde het mooiste is op de wereld. 

Orange

Deze anime is een hele zielige maar mooie en aangrijpende serie. Het gaat over een meisje dat brieven krijgt van haarzelf uit de toekomst, die vertelt dat de nieuwe jongen uit haar klas zelfmoord zal gaan plegen. Kan ze deze jongen tegenhouden? Deze serie barst van de feels en is vrij heftig, maar echt prachtig om te zien. Zeker een aanrader!

iZombie

Dit jaar ben ik ook begonnen aan iZombie, waarin Olivia Moore een zombie wordt (die niet zoals The Walking Dead hersenloos zijn) en wanneer zij iemands brein eet, kan ze flashbacks meemaken van zijn/haar verleden. Hierdoor weet ze moordzaken op te lossen. Het wordt alleen hectisch als Liv opmerkt dat er meer zombies zijn en dat het lastig is om dit geheim verborgen te houden voor haar dierbaren en autoriteiten. Deze serie is heerlijk om weg te kijken en ik kijk enorm uit naar meer afleveringen die op Netflix verschijnen!

Adventure Time

Ik ben al een lange tijd fan van deze serie, maar dit jaar toch iets meer. De laatste afleveringen bezorgden mij genoeg feels en het ziet er naar uit dat de makers naar een einde toewerken. Ik ben  erg benieuwd naar de rest van de serie!

13 Reasons Why

Deze serie heeft flinke wat gemengde meningen. De één vindt het een prachtige serie, anderen vinden de serie te heftig of vinden dat het een verkeerde boodschap heeft. Ik vind in ieder geval het acteerwerk heel sterk en ja, de serie is vrij heftig, maar maakt hierdoor wel een impact.

My Hero Academia

Deze anime gaat over Deku, die in een wereld waarin haast iedereen superheldenkrachten heeft juist geen krachten heeft. Toch weet hij een bepaalde kracht te krijgen en op een superheldenschool te komen, maar kan hij wel zijn kracht onder controle houden en een superheld worden? In het begin was ik nog niet weg van deze serie, maar de karakterontwikkeling van Deku is juist heel goed en nu ik helemaal bij ben in deze serie kijk ik enorm uit naar meer. Daarbij vind ik alle superheldenkrachten erg leuk bedacht, dus deze komt zeker op het lijstje!

Game of Thrones

Hoewel ik het nieuwe seizoen soms niet helemaal geweldig vond, wil ik Game of Thrones zeker een plekje geven in dit lijstje. Ik kan echt niet wachten op het volgende seizoen, want nu gaat de grote oorlog toch echt beginnen!

Stranger Things

Stranger Things kwam ook met een nieuw seizoen en ik was echt weer verslaafd geraakt. Wat is het toch spannend zeg! Een verbetering ten opzichte van het eerste seizoen, wat al vrij moeilijk te doen is omdat het eerste seizoen al legendarisch was. Ik ben erg benieuwd wat de makers kunnen bedenken voor het volgende seizoen, want ik kan niet wachten op meer!

Black Mirror

Dit jaar heb ik Black Mirror ook ontdekt. Dit is een serie met allemaal losstaande afleveringen die een mogelijke toekomst laten zien. Zo is er een aflevering waarin je status in de maatschappij wordt bepaald door je rating die mensen je geven op social media, of een aflevering waarin mensen al hun herinneringen opnieuw kunnen bekijken. Deze serie is af en toe erg deprimerend (bijna geen enkele aflevering heeft een goede afloop), maar het laat wel goed zien wat voor duistere kant de technologie heeft en dat het de toekomst op sommige punten echt slechte dingen brengt. Daarbij kan je na een aflevering veel filosoferen over bepaalde technologische ontwikkelingen, waardoor deze serie ook heel interessant is als gespreksonderwerp.

 

Dit zijn mijn 10 favoriete series van 2017. Welke staan er op jouw lijstje? Laat het me weten in de reacties hieronder, of laat het me weten op social media!

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mijn favoriete serie naast Supernatural was toch echt wel Strenger things!

  • jaixke op december 20, 2017 om 1:47 pm
  • Reageer

  Ik ga denk ik ook aan iZombie beginnen. Lijkt mij zo’n gave serie.

  1. Jaaa zeker doen! Echt heerlijk voor tussendoor 😀

 2. Nou wil ik aan Steven Universe en Orange beginnen! 😀

  1. Moet je doeeeeeeeeeeeen!

 3. Ik vind iZombie echt geweldig! Kan niet wachten tot seizoen 3 op Netflix komt 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.