Mijn aankopen in Londen

Tijdens mijn vakantie in Londen bezochten we niet alleen YALC en kochten mijn fangirl en ik daar een hoop boeken, maar in Londen zelf werden er ook genoeg dingetjes gekocht. Zo veel spulletjes, dat ik naast de YALC-Haul een aparte haul moest maken! Tsja, als je eenmaal in Londen bent, moet je het goed doen ook…

 

Op de laatste dag waarin we Londen konden verkennen, gingen we naar onder andere Sea Life. Dit is dichtbij de London Eye en heeft hele mooie vissen en op het einde een winkeltje. Mijn fangirl is dol op roggen, dus ze zag deze knuffel ook liggen. Die moest ze gewoon meenemen! De rog heeft de naam Lub gekregen en we beschouwen het haast als een huisdier.

We bezochten twee Waterstones: eentje bij Piccadilly Circus, eentje bij Trafalgar Square. Die bij Trafalgar Square had Alle the feels, een heel geeky boek over fandoms. Mijn fangirl is helemaal weg van Geekerella en ze had zo’n idee dat dit boek er wel op zou lijken, dus deze kocht ze binnen een mum van tijd.

Bij deze Waterstones was er ook een tafel met een actie: koop een van deze boeken en het tweede boek is voor de helft van de prijs. Daar maakten we gebruik van! Mijn fangirl koos The Cruel Prince van Holly Black uit, een fantasyverhaal waar ze al maanden naar uitkeek. Ik heb Holly Black jaren geleden gesproken en ze is echt een hele toffe auteur, ik ben ook zeer benieuwd naar dit magische verhaal.

 Het andere boek dat we kochten is Theatrical, een liefdesverhaal waarin theater een grote rol speelt. Dit boek was voor mij, aangezien ik zelf jaren op toneel heb gezeten en wel benieuwd was naar dit verhaal. Op YALC wilde ik dit boek al kopen, maar hij was al op de zondag uitverkocht. Nu was hij door de actie maar 6 pond, een pond duurder dan op YALC. Dat valt best mee! Nu heb ik hem gelukkig wel in huis kunnen halen. 

Twee jaar geleden kocht ik Because you’ll never meet me, een boek over twee bijzondere jongens die elkaar nooit kunnen ontmoeten, omdat een van de twee dan zou sterven. Een prachtig verhaal en het had zelfs een vervolg! Deze wilde ik in Londen zeker halen, maar hij was niet te vinden tijdens YALC. Gelukkig kon ik hem wel vinden in de Waterstones bij Trafalgar Square!

 Bij de Waterstones bij Piccadilly Circus kocht ik The list of real things, het nieuwe boek van Sarah Moore Fitzgerald. Ik wil alle boeken van deze auteur en ben dol op haar verhalen. Ik heb zelfs Twittergesprekken met haar! Ik hoop haar ooit te ontmoeten, maar voor nu heb ik in ieder geval haar nieuwe boek te pakken. Dit lijkt me een enorme tranentrekker, ik ga vast weer laaiend zijn over dit verhaal!   Mijn fangirl had bijna Gotham Academy compleet en bij de Forbidden Planet haalde ze het laatste deel. Nu heeft ze alle delen! Ze is zelfs een groot fan van Deadpool, dus bij de Forbidden Planet kocht ze de Funko Pop waarin hij verkleed is als Bob Ross. Op Comic Con heeft ze ook de special edition van Jughead (Riverdale) gekocht, die normaal niet snel te vinden is. Toevallig was die stand ook van de Forbidden Planet! 

Ik ging ook los in de Forbidden Planet. Zo kocht ik de Funko Pops van Lion en Garnet, bekend van Steven Universe. Deze zijn niet meer te vinden in Nederland, dus ik ben erg blij dat ik deze heb kunnen halen! Daarbij ging ik ook naar huis met Keep beach city weird, een dun boekje waarin een personage van Steven Universe allemaal vreemde verschijnselen bespreekt. Erg grappig en leuk om te lezen!

Dan hebben we nog wat toeristische spulletjes. Zo kochten we theeblikjes bij de London Eye, die allemaal typische Engelse thee bevatten. Bij de Warner Bros Studio Tour hadden we ook boterbier gehaald en kochten we bijbehorende bekers ervan. Een leuk aandenken aan de geweldige tour van Harry Potter!

Dat zijn alle aankopen van Londen. Wat zijn het er toch een hoop! We hadden ook een extra koffer geboekt, puur zodat we veel spullen mee konden nemen naar huis… Het is ons in ieder geval gelukt! Ik ben erg blij met alle nieuwe aankopen en boeken, daar ga ik nog wel een tijdje van genieten!

Wat zou jij willen kopen als je in Londen bent?

1 reactie

  1. Die theeblikjes zijn schattig. The Cruel Prince heb ik pas gelezen en hij is super leuk.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.