Mijn Blossom Books Readathon ervaring

Donderdag om 20.00 startte de Blossom Books Readathon, waarin je in een paar dagen heel veel leest. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk meer hebt gelezen dan normaal. Zelf lees ik al aardig veel dus nog meer lezen zou aardig lastig zijn. De laatste tijd heb ik het wel steeds drukker (pfoeh een sociaal leven is zo zwaar…), dus mijn leestempo gaat wat omlaag, waardoor een readathon goed uitkomt! Van donderdagavond tot zondagavond had ik veel verplichtingen, volop bezig zijn met de readathon ging niet, maar ik kan concluderen dat deze readathon mij heeft geholpen!

 

Naast mijn toneel, werk en Moederdag maakte ik nog wat tijd vrij om te gaan lezen, uiteindelijk heb ik twee boeken gelezen. Maar twee Joost? Dat is toch weinig! Ja, maar dan heb ik je nog niet vertelt welke boeken ik heb gelezen…

Ten eerste las ik Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits op mijn iPad. Dit boek is gelukkig niet al te groot en ik was al aardig ver, dus dit boek las ik snel binnen twee uur uit. Ondertussen was ik ook bezig met een ander boek waarbij ik meteen ook wat keek van een serie, namelijk Game of Thrones! Twee weken geleden begon ik aan Het Spel der Tronen, het eerste deel in de boekenserie van George R.R. Martin. Dit boek telt wel 770 bladzijdes, een enorme dikke pil! Ik wilde eerst elke dag één hoofdstuk lezen om het zo rustig aan te pakken, maar door de readathon wilde ik dit boek snel uit hebben! Het was een flinke zit, maar dit boek heb ik uit weten te krijgen in de readathon. De letters zijn klein dus ik heb best veel gelezen, dus de readathon heeft zeker wat goeds gedaan. Twee boeken waarvan één dikke pil, dat is toch nog best goed! Daarnaast bekeek ik nog een stuk of vijf afleveringen van de serie zodat ik daar ook wat in vooruit kwam.

Readathons zijn wel erg leuk en Blossom Books heeft deze leesmarathon goed georganiseerd. Mensen konden vervolgen winnen op de boeken die ze aan het lezen waren en er waren ook een aantal leuke challenges waar je aan mee kon doen. Ook waren er leessprintjes waarin je zo veel mogelijk bladzijdes in een korte tijd moest lezen. Deze keer deed ik niet voor de volle honderd procent mee, maar het idee van een readathon trekt me wel enorm, de volgende keer ga ik gewoon meerdere dunne boeken uitkiezen zodat ik heel veel kan lezen! En een grote tip voor mezelf: mijn agenda vrij houden, want het lezen werd vaak onderbroken door verschillende verplichtingen. Dus, wanneer gaan we weer met z’n allen lezen?

 

Deed jij ook mee aan de readathon en hoe ging het bij jou?

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Dit weekend, Hemelvaartsweekend, de volgende Readathon? 😉

  2. Ik deed niet mee omdat afgelopen weekend vol stond met afspreken en ik wil natuurlijk wel echt voor zo’n readathon gaan. Volgende keer zou ik zeker wel mee willen doen!

  3. Voor mij kwam deze week eigenlijk beter uit, maar ach. Het was leuk om mee te doen en inderdaad, het was erg leuk georganiseerd. 😀

  4. Leuk verslag! Ik heb ook mee gedaan en ik was dik tevreden over de boeken die ik gelezen had. Ik had ook niet zo heel veel tijd.

  5. Leuk om te lezen hoe jouw BBReadathon verlopen is. Ik heb me daarnet alvast ingeschreven voor de Ohmybookathon. Dan kan ik alvast beginnen aftellen. 🙂

  6. Natuurlijk heb ik mee gedaan aan de read a thon. Ook ik had helaas amper tijd, of werd afgeleid. Helaas heb ik amper tien hoofdstukken kunnen lezen. Maar de volgende read a thon staat alweer in mijn agenda, Og my Books organiseert in de zomer vakantie een read a thon! (A)
    Dus dan krijg ik gewoon nog een kans! Wat vond je van Tweede hands vleugels?! Ik zag hem ergens voorbij komen op facebook afgelopen week. Ben benieuwd naar jouw mening hierover.

    1. Mijn recensie staat al online van dit boek! Vond hem niet iets voor jongens, maar de dames kunnen er vast van genieten! Pech dat ik waarschijnlijk bij de Oh My Book Readathon op vakantie ben, anders had ik mee gedaan!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.