Mijn Challenges voor 2018

Het nieuwe jaar is gestart, tijd voor wat challenges voor dit jaar! 2018 wordt een bijzonder jaar, aangezien ik hopelijk mijn bachelor ga halen. Het wordt een druk jaar met genoeg leuke dingen, want ik ga als het goed is ook in het buitenland studeren. Naast al deze studiegerelateerde dingen hoop ik ook dingen te bereiken op het gebied van mijn fandoms.

 

Lezen

Vorig jaar had ik een reading challenge opgesteld van 100 boeken. Uiteindelijk werden dit er bijna 180 boeken, dus ik leg de lat nu iets hoger. Mijn Reading Challenge voor 2018 wordt 125 boeken, aangezien ik niet zeker weet of ik heel veel lees als ik eenmaal naar het buitenland toe ga. Het wordt een druk jaar, dus daar hoop ik een beetje rekening mee te houden!

Ook is het de bedoeling dat ik meer boeken ga lezen dan dat ik binnen krijg. Ik krijg gewoon veel boeken binnen en koop er ook een hoop, maar wordt mijn TBR dan niet alleen maar groter? In 2018 is het de bedoeling dat ik goed ga bijhouden hoeveel boeken ik lees en hoeveel ik er binnen krijg. Ik hoop zo mijn TBR wat te verkleinen. Dit ga ik bijhouden in mijn Bullet Journal en met een beetje geluk kom ik wat vooruit en wordt mijn ongelezen boekenstapel wat kleiner. Ik probeer dan ook genoeg variatie te maken. Recensie-exemplaren, ongelezen eigen boeken, bibliotheekboeken, ik hoop van alles wat te lezen zodat ik niet alleen maar recensies van nieuwe boeken lees, maar ook wat oudere boeken en Engelse boeken in de spotlight zet.

Series

Vorig jaar wilde ik 40 verschillende series kijken en ik keek er zelfs minimaal 50! Dit jaar ga ik dus op de 50 series zitten. Ik heb geen idee of dat me lukt (aangezien ik ook ben begonnen aan nieuwe series die heel veel afleveringen hebben), maar wie weet kan ik die variatie wel aan. Ook probeer ik veel Aniways te lezen en aanbevelingen qua anime te bekijken, dus grote kans dat ik veel series een kans geef en daardoor op de 50 kom te zitten. We gaan het zien (haha, letterlijk zien)!

Films

In 2017 was het de bedoeling dat ik 50 films zou kijken, maar ik eindigde op de 40… De 50 films werd het dus niet, maar in 2018 hopelijk wel! Iets meer dan het aantal films die ik keek in 2017, dus hopelijk haal ik mijn doel nu wel! Ik heb al een lijst gemaakt met films die ik wil zien (waaronder films die ik in de bioscoop hoop te zien), dus ik heb er vertrouwen in dat ik dit ga halen.

 

Wat ik verder nog wil bereiken in 2018? Mijn bachelor dus halen, studeren in het buitenland (ik ben al bezig met het bekijken van bestemmingen, 15 januari moet ik drie bestemmingen invullen, spannend!), iets gezonder leven (maar uiteraard wel lekker chippies eten) en contact met vrienden blijven behouden. Qua bloggen wil ik vooral dagelijks kunnen blijven bloggen, weer wat meer nerdy foto’s op mijn Instagram te zetten (de laatste tijd post ik vooral boekenfoto’s, maar wat gekke (nerdy) foto’s doen het juist beter) en variatie blijven houden in de blogjes die ik schrijf. Vooral veel genieten van het leven en als een echte vrolijke fanboy door het leven wandelen dus! Er komen genoeg spannende, leuke en bijzondere uitdagingen aan dit jaar, dus ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Wat zijn jouw challenges voor het jaar 2018?

7 reacties

Naar het reactie formulier

  • Marleen op januari 4, 2018 om 11:55 am
  • Reageer

  Heel veel succes dit jaar, Joost! En wat tof dat je gaat studeren in het buitenland! Ik ben benieuwd waar je terecht zult komen, haha!

  1. Dank je wel Marleen! 🙂

 1. Succes met al je doelen dit jaar! En een fijn 2018 ofcourse 🙂

  1. Dank je, jij ook Nikita! 🙂

 2. 50 (!!!) series?!?!?! JOOST. HOE DOE JE DAT OOIT.

  Also, studeren in het buitenland is niet normaal leuk. Prettyplease blogjes daarover? <3

  1. Haast geen slaap hebben werkt! En uiteraard komen er exchange-blogjes online, van zowel voorbereiding, ervaring tijdens de exchange als erna 🙂

 3. Succes met je goals. Ik moet er niet aan denken, 50 series. Dan slaap ik niet meer haha. Maar kudos dat jij het wel kan. 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.