Mijn top 17 favoriete boeken van 2017

Het jaar 2017 is bijna op zijn einde aan gekomen. Wat heb ik toch veel gelezen dit jaar, waarvan zo veel ontzettend mooie boeken! Een lijstje maken met de beste boeken vond ik ook echt lastig, aangezien ik veel pareltjes heb gelezen dit jaar. Een top 10 vond ik te lastig, dus ik ben gegaan voor een 17 geweldige boeken aangezien het 2017 is. Kijk snel mee naar mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar!

 

De Wrekers #3 Calamity – Brandon Sanderson – Recensie

Calamity is een fantastische afsluiter van de Wrekers. Het is een episch verhaal met een legendarisch einde waar ik ontzettend van genoot! Ik voelde me echt een superheld door dit verhaal en ik hoop zeker meer te gaan lezen van Brandon Sanderson, want het is een hele goede schrijver!

Seeker #3 Disruptor – Arwen Elys Dayton – Recensie

Disruptor is ook een afsluiter van een trilogie en vond ik ronduit fantastisch. In de eerste twee delen heb ik veel vragen over de Zoekers en in dit deel wordt echt alles duidelijk. Man, alle puzzelstukjes kwamen op zijn plek en ik zag eindelijk het grote geheel! Echt een heerlijke trilogie die meerdere genres weet te combineren met ook nog een hele interessante setting.

De kids of appetite – David Arnold – Recensie

David Arnold is door dit boek een van mijn favoriete auteurs geworden. Zijn schrijfstijl is zo fijn en zo opmerkelijk. Zijn personages in dit verhaal zijn zo uniek en een divers gezelschap waar ik met veel plezier over las. En dat einde, de feels! De Kids of Appetite is een ideaal boek voor liefhebbers van literaire YA.

Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald – Recensie

Sarah Moore Fitzgerald is zo’n lieve auteur en ik ben echt van De appeltaart van hoop gaan houden, maar ook van Een goede kans! Dit verhaal is voor wat jonger publiek, maar ook met fijne boodschappen voor jong en oud. Daarbij is de cover echt een plaatje!

Winger #1 Winger – Andrew Smith – Recensie

Winger is een hilarisch boek wat ik zeker geschikt materiaal vind voor mannelijke boekenwurmen. De humor is lekker gevat en puberaal, de personages zijn heel energiek en ondanks alle humor heeft dit boek mij ook enorm geraakt. Ik kan niet wachten op het vervolg!

Livestream – Buddy Tegenbosch – Recensie

Livestream is het nieuwe boek van Buddy Tegenbosch en vind ik maar al te gaaf! Dit korte maar krachtige verhaal neemt je mee op een spannend avontuur door de straten van New York, waarin je ook nog een oude bekende kan tegenkomen… Buddy is echt de Nederlandse John Green en dit boek heeft een lekker tempo, een ideaal boek om te verslinden!

Spellslinger #1 Vogelvrij – Sebastien de Castell – Recensie

Vogelvrij is een magisch verhaal met ook nog genoeg humor. Het is een spannend verhaal over een magiër die juist NIET goed is in magie. Het is een verloren held die toch in staat is tot grote daden. Die covers van Spellslinger zijn ook heel mooi, dus ik kijk zeker uit naar het vervolg!

Schildpadden tot in het oneindige – John Green – Recensie

De nieuwe John Green was zeker het wachten waard. Wat is dit boek goed! De personages zijn weer typisch John Green-achtig en ik heb echt genoten van het verhaal. De schrijfstijl van John Green blijft fantastisch om te lezen en ik kreeg spontaan weer zin om de andere boeken van hem te lezen. Echt de schrijfheld op het gebied van contemporary!

Warcross #1 Warcross – Marie Lu – Recensie

Warcross is een cool nerdy verhaal waarin virtual reality heel gaaf wordt beschreven. En ook de locaties zijn echt heerlijk om te lezen, aangezien het zich afspeelt in New York en Tokyo! Alle game-elementen in het verhaal waren echt een feest en ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

13 minuten – Sarah Pinborough – Recensie

13 minuten vind ik een psychologische thriller wat het YA-genre veel vaker mag aanbieden! Dit boek zat vol met mindfucks en wist mij zeker omver te blazen. De auteur komt ook in 2018 naar Yalfest, hoe tof is dat!

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums – Christopher Edge – Recensie

Stein Knap is een jongen vol hoop die hoopt zijn overleden moeder te kunnen vinden. Dit is echt een ontroerend verhaal dat mij een brok in mijn keel bezorgde. Daarbij is het boek zo mooi vormgegeven en wordt er veel uitleg gegeven over andere universums. Een avontuur om niet te vergeten!

The Valiant #1 Onverschrokken – Lesley Livingston – Recensie

Onverschrokken is een spannend en tof verhaal over vrouwelijke gladiatoren in het oude Rome. Ik vond dit een stoer verhaal en is ook heel gedetailleerd als het gaat om het tijdsbeeld. Daarbij is Lesley ook een hilarische vrouw en kijk ik zeker uit naar het vervolg, welke gaat verschijnen in februari!

Al het moois is niet verloren – Daniëlle Younge-Ullman – Recensie

Dit boek was een grote verrassing voor mij in 2017. Eerst had het boek totaal niet mijn aandacht, maar uiteindelijk was ik erg nieuwsgierig en al snel kocht ik het boek. Wat een geweldige aankoop was dat zeg! Het boek is op meerdere vlakken interessant en het einde gaf mij een enorme emotionele schok. Dit is echt een van de mooiste pareltjes van Best of YA!

The Lone City #1 The Jewel – Amy Ewing – Recensie

Ook dit boek was een grote verrassing voor me. Ik dacht juist dat The Jewel heel meisjesachtig zou zijn, maar niets is minder waar. The Jewel is hard en heeft een interessante wereld waar ik veel meer over wil lezen. Amy Ewing was op Yalfest en zei ook dat ze erg houdt van duistere verhalen, wat ze erg goed op papier heeft gezet in The Jewel!

De Summoner #1 De Nieuweling – Taran Matharu – Recensie

Man o man, Taran Matharu is een HELD! De Nieuweling heeft alles wat ik in een fantasyboek zoek: verschillende fantasywezens, een demonensysteem wat vergelijkbaar is met Pokémon, een magische school waar je veel leert over magie en bijzondere conflicten in de maatschappij. Matharu heeft een vindingrijke schrijfstijl en dit boek is zeker mijn favoriete boek van 2017! Het vervolg vond ik ook ontzettend tof, ik kijk enorm uit naar De Strijdmagiër en ik kan niet wachten om Taran Matharu te spreken op Yalfest!

Gone #7 Monster – Michael Grant

Monster is het vervolg op de Gone-serie en is echt ontzettend episch en spannend. In de vorige delen las je alleen maar over de avonturen in de koepel, maar nu wordt de hele wereld meegenomen in de gruwelen van Gone! Het is een boek vol actie en pompt je als lezer echt vol met adrenaline. Laat die vervolgdelen maar snel komen!

Het geheugenboek – Lara Avery – Recensie

Dit boek gaat over een meisje dat langzaam alles gaat vergeten, dus schrijft ze het op in haar geheugenboek. Een bijzonder verhaal dat ik ook uitvoerig heb besproken tijdens de Boekverslinders Leesclub in Zoetermeer. Het zijn was ook zeker emotioneel en vond alle ontwikkelingen in het verhaal heel boeiend.

Nu denk je: nou Joost, wat een mooie top 17! Dat dacht ik dus ook, maar toen kwam ik tot de conclusie dat ik een boek vergat… Ik heb namelijk 17 boeken, maar ik vergat een boek dat ook zeker thuis hoort in dit rijtje! Dit is namelijk Iskari #1 De Laatste Namsara van Kristen Ciccarelli. Laten we even dit door de vingers zien en er een top 18 van maken please? Dit boek is namelijk heel stoer, heeft een mooie worldbuilding en draken worden in een heel ander licht gezet…

Dit zijn mijn favoriete boeken van 2017! Al deze boeken zijn enorme aanraders, dus zijn heel goed leesvoer als je nog wat boekeninspiratie nodig hebt.

Hoeveel boeken heb jij al gelezen uit dit rijtje en wat is jouw favoriete boek van 2017?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. De Kids of Appetite, Onverschrokken en Iskari staan ook in mijn lijstje, ze waren zo goed!

  2. Iskari is zeker een heel mooi boek. Mijn favoriete boek was Sorcerer to the Crown van Zen Cho. 🙂

  3. Wat staan er veel mooie boeken op je lijstje. Ik vond Schildpadden, Onverschrokken en Vogelvrij ook echt heel goed! Warcross moet ik nog steeds lezen, maar ik ben er bijna wel zeker van dat ik dat boek ook goed ga vinden 🙂

  4. Iskari moet ik nog lezen, maar de volgende boeken staan ook op mijn lijstje: KOA, Al het moois is niet verloren en onverschrokken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.