Reading Challenge 2015

In 2015 begon ik mijn reading challenge met 100 boeken. Na drie maanden was ik dit aantal al gepasseerd, dus telkens verhoogde ik mijn challenge. Uiteindelijk was 200 mijn einddoel. Ik heb een aantal boeken herlezen die Goodreads zelf niet meetelde, maar uiteindelijk is alles gelukt!

 

In januari stelde ik mijn challenge in op 100 boeken. Ik was in die tijd ziek en had toen alle tijd om veel boeken te lezen. In januari las ik 24 boeken, waarbij It’s kind of a funny story wel mijn favoriet was. Ik las toen ook de trilogie Blood of Eden van Julie Kagawa, die ik ook heel tof vond. Daarnaast was Project Persefone ook en geweldige serie die ik die maand las. Tussen Winter en Hemel, Will Gayson Will Grayson en Donds offer vond ik ook ontzettend goede standalones.

In februari las ik 27 boeken en zette ik mijn reading challenge naar 125. Deze maand genoot ik enorm van Wonder, Love Letter to the Dead en de boeken van Ransom Riggs en Tahereh Mafi. Ook had ik even een tijdje dat ik de boeken van Mel Wallis de Vries flink aan het lezen was. Een erg mooie boekmaand, want veel boeken vond ik echt de moeite waard om te lezen!

In maart verhoogde ik mijn reading challenge naar 140 en las ik wel 36 boeken. Een enorm aantal, maar dat komt vooral omdat ik veel graphic novels las. Daarnaast las ik de serie Wings, die ik niet heel tof vond, maar wel prima leesvoer want ik had het wel snel uit. De Vrees me-trilogie las ik in maart uit en vond ik fantastisch. Ook eindigde ik de series van de Grisha, de Maze Runner en Snow White.

In april vond ik wel dat mijn reading challenge flink omhoog kon. Ik zette hem op 175 en las die maand 15 boeken. Alsnog veel boeken, maar natuurlijk wat minder dan de maanden ervoor. Ik genoot van de boeken van Game of Thrones, Avatar en Adventure Time en as daarnaast nog veel andere coole boeken. Ik vond alle boeken die ik las die maand geniaal!

In mei las ik iets meer dan de maand ervoor, namelijk 17 boeken. In juni daalde dit aantal naar 10 boeken en in juli ging het weer omhoog met 16 boeken. Ik las veel boeken over series, moest enorm lachen om Lobsters, las het prachtige boek Waar het licht is begon weer aan de manga van Pokémon.

In september las ik 13 boeken, waaronder Pandala, een mooie graphic novel-serie. Ook las ik Vuurpreek, echt een episch boek! Geek Lust was ook een boek waar ik lekker bij kon fanboyen (all the fandoms wow). In oktober zette ik mijn reading challenge op 180 en las ik 11 boeken. Ik herlas de Grisha-trilogie en las het fenomenale boek The rest of us just live here.

Uiteindelijk zette ik in de laatste twee maanden mijn challenge naar 200. In november las ik 16 boeken, waaronder weer wat manga’s van Pokémon, boeken van series/YouTubers en las ik mijn favoriete boek van 2015, namelijk A Monster Calls.

In december las ik weer een aantal graphic novels en andere leuke boeken. Hierdoor heb ik uiteindelijk 213 boeken gelezen en op Goodreads 200 (aangezien ik bepaalde boeken aan het herlezen was, die telt Goodreads niet mee). Wat een prestatie zeg! Ik ben erg blij met het resultaat. In 2016 doe ik wat rustiger aan, door al het studeren, werken, bloggen, fanboyen en meer kan ik denk niet weer zo’n groot aantal halen, dus ik houd het bij een ”bescheiden” 100. We zien wel hoe dat zal gaan! 2015 was in ieder geval een mooi boekenjaar en ik kan niet wachten om weer veel boeken te gaan lezen in 2016!

Hoeveel boeken las jij dit jaar?

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een mooi aantal! Ik was allang blij om tot 47 boeken te komen. 🙂
  Succes in 2016!

  1. Dat is bijna een boek per week, ook netjes hoor! 🙂

 2. Genoeg boeken gelezen dus! Zitten wel boeken tussen waar ik nieuwsgierig naar ben, dus dankjewel voor de inspiratie 🙂

 3. Wauw wat heb je veel gelezen! Mijn reading challenge was 52 boeken in 2015 en ik heb er in totaal 90 gelezen, veel meer dan verwacht! Mijn favoriete boek van 2015 was Verraad van Abigail Haas.

  1. Wauw, dat deed je ook ontzettend goed! 🙂

 4. Wat een hoop! Ik heb 102 boeken gelezen. 🙂

 5. Wat een boeken zeg! Wel leuk vormgegeven zo met al die tegeltjes 😀

 6. Poeh, dat zijn heel veel boeken!!! Zie er zeker een aantal pareltjes tussen staan. Ik ben dit jaar niet verder gekomen dan 19 boeken. Ik had een verschrikkelijke leesdip en blog dip.
  Gelukkig nieuwjaar btw.

  En veel lees plezier toegewenst in 2016.

  Groetjes Irene

  1. Jij ook gelukkig nieuwjaar Irene! 🙂 Hopelijk ga je in 2016 veel meer lezen!

 7. Wauw, dat zijn veel boeken zeg. Ik hoop er dit jaar 150 te behalen

  1. Zo, dat zijn er ook een hoop zeg, succes! 🙂

  • Kim Milkyway op januari 2, 2016 om 9:03 pm
  • Reageer

  Ik heb er in 2015 20 gelezen. Ik heb mijn reading challenge nu op 25 boeken gezet maar ik hoop er meer te lezen. Met het eerste boek (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine) ben ik inmiddels bijna op de helft.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.