TBR Augustus 2017

De maand augustus, het laatste maandje van mijn zomervakantie. Ik ga nog op vakantie, ga mij voorbereiden op het aankomende studiejaar en hoop nog wat leuke dingen te doen, waaronder lezen! Ik heb weer een paar boeken op de planning staan die ik wil gaan lezen.

 

Ik ben al bezig in Strijder, dus deze hoop ik snel uit te hebben. Dit is het vierde deel in de Talon-saga en is een fantasyserie over draken die kunnen transformeren tot mensen. De serie zit met genoeg actie en wordt steeds uitgebreider. Mijn recensie van dit boek zal verschijnen op Fantasywereld. Deze maand komen ook Aan het hof van Eden, De Gordiaanse Kloof en Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers uit, die ik ook kan recenseren voor Fantasywereld. Ik ben benieuwd hoe Aan het hof van Eden is (Joelle Charbonneau is een goede schrijfster), De Gordiaanse Kloof is het tweede deel van een serie met een unieke setting en een nieuw boek over de Schaduwjagers is altijd wel leuk, dus dat wordt een mooie maand wat betreft Fantasywereld!

Voor mijn eigen blog lees ik het tweede deel van De beproevingen van Apollo. Ik ben dol op de boeken van Rick Riordan, dus ik weet zeker dat dit boek mij gaat bevallen. Apollo is ook echt een held van een personage, dus dat wordt vast een heerlijk avontuur! Ik hoop ook af en toe tijd vrij te maken om verder te gaan met Nachtval van Bas Kock. Dit is een serie die vergelijkbaar is met Game of Thrones qua prachtige beschrijvingen en een complexe wereld met vele personages, dus ik hoop af en toe een soort ”aflevering” te lezen van dit boek. Ik wil er in ieder geval lekker mijn tijd voor nemen, maar wil ook verder in het verhaal komen. Ook lees ik Spellslinger voor een blogtour. Dit boek jongens, wat een heerlijke fantasy is dit. Deze moet je volgende maand zeker in huis halen!

 

Een ander boek dat ik misschien niet uit ga lezen, maar waarin ik wel verder mee wil komen, is De wereld van ijs & vuur, een boek over de geschiedenis van Westeros. Ik vind het zo knap dat George R.R. Martin zo’n complexe wereld heeft bedacht met zo’n gedetailleerde geschiedenis, echt wonderbaarlijk! Daarnaast ga ik This is where it ends meenemen op vakantie. Ik ga een paar dagen met vrienden weg naar Riga, maar ik ga eerder terug naar huis. Als ik dan moet wachten op het vliegveld, kan ik dit boek gaan lezen. Hopelijk krijg ik hem dan ook uit!

 

Ik heb geen idee hoe druk de maand augustus gaat worden voor mij, dus als ik al een paar van deze boeken heb gelezen, ben ik helemaal tevreden.Wat zijn jouw leesplannen voor augustus? Laat het me weten in de reacties!

 

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hoewel ik zelf niet zo van fantasy-boeken houd, lijken mij de boeken die jij van plan bent te gaan lezen wel pareltjes binnen het genre! Hopelijk kun je van ze allemaal genieten. Ik ben in augustus van plan o.a. Daar heb je vrienden voor uit te lezen en daarnaast staan boeken als Liefde & Gelato, In het water, Bella Italia en Onbereikbaar nog op mijn lijstje. 🙂

  2. Mooi lijstje! Ik ben ook heel benieuwd naar Aan Het Hof Van Eden. De beschrijving klonk super goed in ieder geval. Deze maand doe ik mee aan de readathon van OhMyBook, dus ik hoop dan o.a. de boeken van Jenny Han te gaan lezen 🙂

  3. Benieuwd of het boek van De Wereld van Ijs en Vuur het waard is. Hij was toen hij uitkwam wel echt absurd duur dus toen heb ik het maar lekker gelaten, haha. Ik vond zelf het tweede Apollo boek een beetje tegenvallen. Al een tijdje geleden dat ik dat had met Riordan. Ik hoop echt dat het volgende boek weer zo is als het eerste.

    1. De wereld van IJs en Vuur is erg mooi, heel gedetailleerd, maar kan wel langdradig zijn haha 🙂 En noooo, hopelijk vind ik het tweede deel wel leuk!

  4. Leuke boeken! Ik vind boeken van Rick Riordan ook echt geweldig. Ik heb de Helden van Olympus serie voor mezelf gekocht dus daar wil ik nog wat van lezen deze zomer. Verder heb ik nog Dracula, een boek van een Lied van IJs en Vuur ( geen idee welk deel precies) en het derde deel van Daughter of Smoke and Bone, van Laini Taylor.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.