TBR Januari 2015

2015 is van start gegaan, dus het is tijd voor een TBR voor de eerste maand van het nieuwe jaar. Deze maand wil ik echt veel gaan lezen. Ik heb de vorige maand wat boeken gekocht en die wil ik snel gaan lezen. Ook zijn er boeken die al een tijdje op mijn TBR-lijst staan en er zijn boeken die ik kan recenseren deze maand. Ik ga hoge eisen stellen voor mezelf, ik wil namelijk deze maand rond de 20 boeken lezen, waarvan er veel in het Engels geschreven zijn. Weer een flink aantal, dus dat wordt een drukke leesmaand!

1. Blood of Eden #1 Onsterfelijk – Julie Kagawa
2. Blood of Eden #2 Bloedband – Julie Kagawa
Ik heb ergens in de zomervakantie deze boeken bij Daan van Boekenwurmen kunnen winnen, maar ik heb ze nog steeds niet gelezen! De boeken van Julie Kagawa zijn wel bij veel bloggers bekend, dus ik wil me er aan gaan wagen. Mochten de eerste twee delen bevallen, wil ik ook het derde deel lezen. We zullen het zien! Een boek over vampiers klinkt wat afgezaagd, maar ik hoor er wel goede verhalen over en het meisje op de voorkant heeft wel iets unieks.

3. Guards! Guards! – Terry Pratchett
Toen ik een week in het ziekenhuis lag voor onderzoek, kwam mijn nicht langs die dit boek aan mij gaf. Ze is zelf helemaal gek van Terry Pratchett en dit boek vindt ze één van zijn beste boeken. Het is in het Engels en zit vol humor, maar ik ben er al wat in begonnen en ik mis wat informatie uit de rest van de serie. Ik wil dus mezelf nog wat meer inlezen op de rest van de serie (even het internet wat lezen), en dan kan ik me wat beter inleven in deze magische wereld. Ik wil elke dag een klein stukje lezen, zodat ik aan het eind van deze maand het boek uit heb.

4. De Supernaturalist – Eoin Colfer
Dit boek heb ik bij Emmy kunnen winnen tijdens de boekadventskalender. Ik heb het boek een paar jaar geleden gelezen en ik vond het een leuk boek, maar ik gaf het bescheiden 3 sterren. Ik herinner me er weinig van (het had iets te maken met een buitenaardse wereld), dus ik ben benieuwd of ik het nu een andere beoordeling geef.

5. Will Grayson Will Grayson – John Green & David Levithan
6. Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
De boeken van John Green vind ik stuk voor stuk geweldig, en ik vraag me af of de boeken net zo leuk zijn als ze zijn geschreven samen met andere schrijvers. Ik heb wel goede ervaringen met David Levithan. Let it snow is ook echt een ideaal boek voor in de winter dus ik kan er vast van genieten.

7. Under The Never Sky #1 Een Wereld Zonder Hemel – Veronica Rossi
Under The Never Sky #2 De Eindeloze Nacht
Under The Never Sky #3 Het Stille Blauw
Voor Fantasywereld kan ik de trilogie van Veronica Rossi recenseren. Ik heb het eerste deel al in bezit, dus deze wil ik in januari gaan lezen en recenseren. Ik heb geen idee of ik de andere twee delen deze maand krijg, dus ik zet ze niet als TBR-boeken voor deze maand. Waarschijnlijk komen de andere delen aan de beurt in februari.

8. It’s Kind Of A Funny Story – Ned Vizzini
Ik heb een groot vermoeden dat ik dit boek geweldig ga vinden. Het moet gewoon. Het kan niet anders.

9. Percy Jackson’s Greek Gods – Rick Riordan
Nadat Riordan mij had gepijnigd door De Helden van Olympus af te sluiten in Het Bloed van Olympus, heb ik gelukkig wat troost gevonden. Dit boek geeft een uitgebreide beschrijving over de goden die voorkomen in de serie van Percy Jackson, inclusief het sassy en bijdehante commentaar van Percy Jackson.

10. I’ll Give You The Sun – Jandy Nelson
Ook een boek wat steeds populairder wordt in boekenland. Dit boek wordt ook vertaald naar het Nederlands, dus ik denk dat ik dit boek wel snel uitlees, hoewel het in het Engels is.

11. The Shock Of The Fall – Nathan Filer
Dit lijkt me een bijzonder boek. Ik heb niet al te veel details gelezen over dit boek, dus ik hoop dat het me flink gaat verrassen.

12. Wonder – R.J. Palacio
Een boek wat me vaak wordt aangeraden. De hoofdpersoon lijkt me heel bijzonder!

13. Love Letters To The Dead – Ava Dellaira
Een boek waar ik positieve en negatieve recensies van heb gelezen. Het concept lijkt me wel intrigerend, dus ik ga kijken wat ik er van vind.

14. Vloekwerkers #2 Rode Handschoen – Holly Black
Holly Black heb ik kunnen ontmoeten tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen. Het eerste deel, Witte Kat, vond ik een interessant en origineel verhaal, en ik ben benieuwd naar het vervolg.

15. Anna #2 Girl of Nightmares – Kendare Blake
Ook een vervolgdeel waar ik erg naar uit kijk. Anna Dressed In Blood vond ik eng, mooi en spannend, ik kan niet wachten om erachter te komen hoe het verder gaat met de personages!

16. Huis van de Nacht #11 Onthuld – P.C. Cast & Kristin Cast
Als je dit artikel leest op de dag dat het online staat, ben ik nu terug uit Amsterdam met P.C Cast. Zij komt naar Scheltema en van tevoren kunnen bloggers haar interviewen, waaronder ik. Ik ben totaal geen fan van deze serie, maar ik ben wel benieuwd hoe P.C. Cast in het echt is. Daarbij ben ik er namens het Best of YA-team, en aangezien ik één van de weinigen ben die bijna al haar boeken heeft gelezen, is het wel handig dat ik er bij ben zodat ik wat meer inhoudelijke vragen over de boeken kan stellen. Dit boek lees ik voor vandaag even vlug door, zodat ik de rode draad van het verhaal weer heb opgepakt.

17. The Young World #1 Overlevers – Chris Weitz
Dit boek zou ik deze maand ontvangen, omdat ik hem kan recenseren voor Young Adult Books. Ik heb geen idee of ik het deze maand gelijk lees, maar ik zet hem gewoon op mijn TBR, zodat ik er lekker vaart achter zet!

Ook zal ik binnenkort 2 boeken ontvangen voor Fantasywereld. Ik weet niet wanneer ze aankomen, maar ook deze zet ik op mijn TBR!

18. De Zeven Poortwachters #1 De Kaart van Kara – Suzanne Peters
Een fantasyverhaal voor YA.

19. Atalante 2 Nautiliaa – Didier Crisse & Frederic Bensson
Het tweede deel van Atalante, een graphic novel!

20. Verslaving – Patricia Bonilla
Patricia is een medeblogger en van haar mag ik Verslaving recenseren, haar boek! De uitgever heeft het idee dat het boek te meisjesachtig voor me is, maar Patricia denkt van niet. Ik ben benieuwd hoe ik dit boek ga vinden. Ik heb al een stukje van Patricia’s schrijfsels gelezen en dat beviel me wel, dus ga er met volle moed tegenaan! Ik hoop ergens deze dagen Verslaving binnen te krijgen.

Oeps, en dan wil je 20 boeken lezen deze maand… Ik heb mijn twijfels of ik dit haal, aangezien er veel Engelse boeken bij zitten, maar ik ga mijn best doen! Genoeg recensies kan je dus gaan verwachten deze maand.

Welke boeken hieruit heb je al gelezen en wat vond je ervan?

16 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wow 20 boeken, wat veel! Succes! Ik kijk uit naar je recensies 🙂

 2. Twintig is inderdaad een hoop, maar aangezien je in 3 dagen al 3 boeken hebt gelezen, heb ik er wel vertrouwen in 🙂 Waarom heb je je challenge eigenlijk op 100 gezet? Dat haal ik zelfs ;P dus dan moet jij het zeker halen!

  1. Ja ik ben al aardig op weg 🙂 100 is eigenlijk nog een milde challenge (in september ga ik wel weer studeren dus dan kan ik minder lezen), maar waarschijnlijk ga ik hem ook telkens ophogen 🙂 Vorig jaar las ik 170 boeken, dus met een beetje geluk kan ik voor de 200 gaan? We zullen het wel zien 🙂

 3. Holy shit – succes en veel plezier met lezen wilde leesman xD De Blood of Eden trilogie is echt vet.

  1. Bedankt! *slingert met behulp van boeken-lianen door het boekenregenwoud*. Heb de eerste twee delen al gelezen en vind ze erg goed! 😀

 4. Jaaaaa Let It Snow is een lekker winterboek :)!

  1. Kan niet wachten om erin te beginnen!

 5. TWINTIG BOEKEN. Hallemeluja. Heb je dan nog wel tijd voor een book shopping spree

  1. Altijd tijd om boeken te kopen! Oké, snel verder met lezen, ik ben al halverwege het vierde boek 🙂

 6. The Shock of The Fall is zeker een goed boek! Niet helemaal my cup of tea, maar wel het lezen waard 🙂

 7. *Slaakt een zucht.* Jouw boekenkast… De onderkant brengt me al bijna aan het kwijlen. If I only had more space in this room. D=

 8. Succes Joost! Je kan het!

 9. Heel veel succes Joost!
  p.s. wat is je nieuwe website mooi!

  1. Dank je wel! 🙂 Ik heb al 7 boeken gelezen dus ik lig goed op schema!

 10. 20 boeken!!! Dat zijn er echt super veel. Las net dat je er al 7 hebt gelezen. Poeh ik heb er net drie gelezen en twijfel welke nummer 4 wordt.
  Ik ben heel erg benieuwd naar wat je van Verslaving gaat vinden en of mijn uitgever gelijk heeft 😉 haha

  1. Ik heb er zelfs al 10 gelezen! 😉 Ik kijk ook erg uit naar Verslaving! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.