TBR Mei 2018

De maand van april is alweer voorbij, dus het wordt tijd om te kijken naar de aankomende maand. Mijn leesplannen voor april waren groots, ik wilde namelijk elf boeken gaan lezen, waarna ik nog vijf andere boeken wilde lezen als dat lukte. Mijn april verliep toch anders dan verwacht. Zo heb ik zes boeken van de zestien boeken gelezen, maar dit had meerdere redenen. Zes boeken uit deze lijst heb ik namelijk nog niet in bezit, dus uiteindelijk liep ik maar een paar boeken mis die ik in april wilde lezen. Een nieuwe leesmaand, een nieuwe kans om wat boeken te verslinden! Tijd om even te kijken welke boeken er in de planning staan.

 

Ik begin de maand met het uitlezen van De kleine Odessa #4 De val van Scribopolis – boek 2. Dit is een fantastisch verhaal over een meisje die een stad ontdekt die compleet in het teken staat van boeken. Je kan personages en voorwerpen uit boeken halen, in boeken stappen en zelfs bekende auteurs van vroeger leven er! Dit laatste deel is het slotdeel van de serie en ik lees de serie met heel veel plezier. Vorige maand las ik de eerste drie delen, nu sluit ik de serie dus af! Ik ben al halverwege, dus ik gok dat ik het boek snel uit zou hebben.

Ook wil ik Welkwoud gaan lezen. Dit boek kreeg ik in de goodiebag tijdens Yalfest en aangezien ik weg ben van Tahereh Mafi, wil ik dit boek zeker gaan lezen. Heel me zou misschien nog op zich laten wachten (ik moet het boek nog kopen), maar in ieder geval is Welkwoud aan de beurt om gelezen te worden!

Bloed en Beenderen is het enige Yalfestboek dat ik niet had gelezen voor het evenement. Ik kan het boek recenseren voor Fantasywereld, dus in mei wil ik het boek zeker uit hebben.

Ook kreeg ik Geen beste dag voor voodoo binnen, die ik voor Fantasywereld kan recenseren. Dit boek lijkt me erg grappig en zou ook wat voor jongens zijn, dus deze staat ook op het lijstje voor mei.

 

Taal der Doornen zal ook uitkomen in mei, drie keer raden wie dit boek mag recenseren voor Fantasywereld! Ik kan niet wachten op dit boek, dus deze hoop ik snel te gaan verslinden. Er zijn nog andere boeken die ik voor Fantasywereld ga recenseren (Percy Jackson de graphic novel, Inferno, Elanus en Vuur en As 3 De Nachtbrenger), maar ik weet niet of die in mei binnen gaan komen, dus ik voeg ze voor nu nog niet toe aan mijn TBR.

In mei ga ik veel bezig zijn aan mijn scriptie, maar hopelijk kan ik ook nog wat andere boeken lezen. Zo kijk ik enorm uit naar Het dodenhuis en De strijdmagiër (De Summoner #3), dus deze hoop ik eigenlijk wel in mei te gaan lezen. Daarbij hoop ik ook The Fates Divide (het vervolg op Carve the Mark) en Op het einde gaan ze allebei dood te gaan lezen, want dit lijken me ook toppers van boeken. En mocht ik dan nog tijd hebben om te gaan lezen, is Heel me aan de beurt (plus wellicht wat andere actietitels van Blossom Books die deze maanden maar 10 euro kosten).

 

Ik wil dus sowieso 5 boeken gaan lezen. Mocht dat lukken, ga ik voor de 9. Mocht ik dan nog lekker in de leesflow zitten, hoop ik nog de andere boeken voor Fantasywereld te gaan lezen en hoop ik Heel me (eindelijk!) te gaan lezen, waardoor ik op de 14 ga zitten. Het wordt in ieder geval een mooie leesmaand, want ik kijk naar elk boek enorm uit. Mei gaat een goede maand worden, ik voel het nu al!

Wat zijn jouw leesplannen voor de komende maand?

2 reacties

  1. Ik heb 4 recensie exemplaren liggen voor deze maand dus die moeten nog wel even uit. Maar ik lees nu Leah en ik heb The Burning Maze binnen. <3 Ook hoop ik mijn stapel bieb boeken uit te lezen. Maar dat boek van Tad Williams waar ik nu in bezig ben is 800p en met een uurtje lezen voor slapen schiet het niet zo op haha.

    1. Oeh, dikke pil inderdaad! Ben ook erg benieuwd naar Leah, binnenkort nog maar even het tweede boek van Becky Albertalli kopen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.