To Be Read Maart 2021

De maand februari is al bijna voorbij en ik heb bijna mijn TBR-stapel uit. Nog een boek te gaan die ik waarschijnlijk niet uitlees, maar gelukkig kan ik daar tijd voor maken in de volgende maand! Er zijn weer een aantal boeken die ik op de planning heb staan, dus ik ben benieuwd of me het gaat lukken deze te lezen naast een baan en een verhuizing. Maar goed, lezen is wel erg ontspannend na een dag hard werken, dus het zou kunnen dat ik deze boeken allemaal lees. Ik heb ook wat linkjes naar Bol.com in deze blog gezet. Dit zijn affiliatelinks, dus als je via die link wat bestelt op Bol, krijg ik een klein deel van de opbrengst zonder dat jij er wat van merkt in de prijs. Toch raad ik je aan je boeken te bestellen bij de boekhandel, want die kan je in deze lastige tijden steunen!

Ten eerste wil ik Sterrenlicht uitlezen, het tweede boek van Laini Taylor over een bijzonder meisje en een magische wereld vol chimaeren en engelen. Ik herlas afgelopen maand het eerste deel en nu kan ik niet wachten op meer! Het derde deel Godenslaap is onlangs vertaald, dus deze ga ik dan ook lezen. De boeken op de foto’s hebben de oude covers, bij het uitkomen van het derde deel heeft de serie geweldige nieuwe covers gekregen!

Voor Fantasywereld ga ik Boek der heiligen lezen, het nieuwe boek van Leigh Bardugo over verschillende heiligen in de Grishawereld. Een boek vol mooie illustraties, die kan ik snel uitlezen! Ook kan het me iets meer voorbereiden op de aankomende Netflixserie Shadow and Bone, die is gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo.

Dan door naar Al die tijd van Mikki DAughtry en Rachael Lippincott, die bekend staan als de schrijvers van Vijf stappen van jou. Ook dit keer hebben ze een erg aangrijpend verhaal geschreven over twee jongeren, en de cover past ook mooi bij hun vorige boek! Hierbij gaat het ook over twee jongeren die elkaar tegenkomen in het ziekenhuis en moeten worstelen met hun eigen problemen. Hier kijk ik erg naar uit!

Dan een boek dat ik spontaan heb ontvangen, namelijk De invasie 1: Woeker van Kenneth Oppel, een spannend verhaal voor een iets jongere doelgroep over een invasie van planten die mensen en dieren opslokken. De hoop van de mensheid is een drietal van jongeren die immuun zijn tegen de planten en moeten uitzoeken hoe ze de planten kunnen stoppen. Klinkt als een boek met veel actie, die hoop ik ook nog op te pakken in maart!

Ik weet niet of ik genoeg tijd heb om dit boek al in maart uit te gaan lezen, maar als het lukt wil ik Hof van Zilveren Vlammen van Sarah J. Maas lezen. Tijdens onze podcast is Rosanna erg enthousiast over de boeken van Maas en nu heeft ze ook het nieuwe boek gelezen, dus nu kan ik het boek van haar overnemen! Ik ben erg benieuwd naar het perspectief van Nesta, maar aangezien het zo’n dikke pil is, is het nog even afwachten of ik hem ook uitlees.

Dan nog wat releases waar ik erg naar uitkijk in maart. Zo heb ik een pre-order gedaan voor Wie ik gisteren was, het nieuwe boek van Pamela Sharon. Dit gaat over een meisje die een ziekte krijgt waardoor ze constant vermoeid is en zichzelf verliest in een gamewereld waar ze normaal kan zijn. Bij de Scheltema krijg je er meteen drie mooie printjes bij van personages uit het boek, dus daar had ik het boek al snel besteld! Als het boek binnen komt, hoop ik hem dan ook snel te gaan lezen.

Een van de boeken waar ik het meest naar uitkijk deze maanden is Fin & Rye, een boek waarin homofobie en het geloof een grote rol speelt. Helaas nog steeds een actueel thema (recent is nog gestemd over een verbod op conversietherapie), zeker ook in andere landen. Dit boek lijkt mij zo hartverscheurend en mooi, ik kan niet wachten om dit boek te lezen! Hopelijk kan ik er nog tijd voor vrijmaken in maart.

Tot slot een graphic novel die ik waarschijnlijk wel na onze verhuizing kan lezen als die op tijd binnen is, namelijk Prinses en de Naaister, over een prins die graag jurken draagt en dit geheim deelt met zijn naaister. Lijkt me ook een erg mooi en divers verhaal waar jong en oud van kan gaan houden!

Dit zijn de boeken die bij mij op de planning staan. Een flinke hoop, ik hoop er veel ervan te gaan lezen! Wat staat er bij jou op de planning om te lezen? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.