Wrap Up BOOKTUBEATHON

Vorige week van 3 tot en met 10 augustus was de BOOKTUBEATHON  aan de gang, een readathon voor boekliefhebbers op YouTube. Veel BookTubers deden hier aan mee en aangezien ik die dagen veel tijd had om te lezen, besloot ik om mee te doen. Tijdens deze readathon had je ook allemaal challenges qua boeken die je moest lezen. Deze heb ik niet gevolgd, ik wilde gewoon achteraf kijken welke opdrachten mij wel waren gelukt. Uiteindelijk heb ik 7 boeken gelezen en begon ik al aan het achtste boek. Ik had in het begin nog wat recensie-exemplaren liggen die ik deze zomer echt uit wilde lezen, dus deze readathon was onwijs handig hiervoor! Ik kon dus meteen mijn exemplaren wegstrepen van mijn nog-te-lezen lijst en aangezien ik nog zat boeken heb gekocht de laatste tijd, zou het wel handig zijn als ik weer een sprintje trok. Dit zijn de boeken die ik uiteindelijk heb gelezen:

 

In Marionet was ik de laatste dag nog in begonnen, maar had ik niet uitgelezen. Van de zeven boeken die ik heb gelezen, zijn er twee manga, maar die tel ik gewoon mee. Alleen de manga en Fangirl zijn geen recensie-exemplaren, de rest allemaal wel. Ik had dus zat boeken die ik nog moest lezen, die heb ik meteen deze week uitgelezen! De druk van recensie-exemplaren is er af en kan de rest van de zomer kan ik mijn eigen boeken lezen.

Deze week was het lekker weer en heb ik mijn middagen in de zon besteed met een boek in de hand. Naast het lezen van boeken ben ik een klein beetje bruiner geworden, hoezee! Ik had het redelijk rustig (ik was alleen thuis en had niet al te veel afspraken) waardoor ik bijna elke dag flink kon lezen. Isa’s droom was het eerste boek dat ik uitlas, Fangirl het laatste. Over Fangirl deed ik het langst omdat het het dikste boek was van de stapel en daarnaast vond ik het boek zo leuk, dat ik het eigenlijk niet zo snel uit wilde lezen. Deze week ging ik ook naar de brainstormsessie van Best of YA, een lekkere boekige week!

Nu is het tijd om naar de challenges te kijken. Heb ik de doelen behaald van de BOOKTUBEATHON? Tijd om daar achter te komen…

 

Ik begon de BOOKTUBEATHON met het uitlezen van Isa’s droom. Dit boek ontving ik van uitgeverij Lemniscaat, wat ik totaal niet verwacht had! Ik vond het een heel origineel boek en van dit boek kan je binnenkort een recensie van verwachten op mijn blog. Dit boek past wel bij challenge 1 van de BOOKTUBEATHON, namelijk het lezen van een boek met blauw op de cover. Nog 6 challenges te gaan!

 

 

Daarna kwam Pokémon Adventures Volume 6 aan de beurt. Deze mangaserie herlees ik en vind ik fantastisch! Dit deel zat vol met moeilijke gevechten en actie dus ik heb er erg van genoten. Ik kan met dit boek challenge 5 afstrepen, een boek lezen zonder het los te laten. Dit boek las ik namelijk in één keer uit. Nog 5 challenges over!

 

 

Het derde boek dat ik las was het derde deel van De Geestenjager, Het geheim. Ik vond het derde deel net zo goed als de eerste twee delen en ik kijk uit naar het vierde deel. Binnenkort kan je mijn recensie lezen op Young Adult Books, waar ik het boek voor kon recenseren. Dit boek hoort wel bij challenge 6, een boek dat je heel graag wilt lezen. In het begin heb ik het dus goed gedaan, want de eerste drie boeken horen ook al bij drie challenges!

 

 

Voor Fantasywereld kon ik De Stem van de Zee recenseren. Ik heb tot nu toe goede ervaringen gehad met Storm Publishers en dit boek beviel me wel. De schrijfstijl was mooi, alleen was de wereld wat warrig, het was een grote opeenhoping van verschillende genres en dat verwarde me wel. Binnenkort kan je de recensie lezen op Fantasywereld. Is dit iemands favoriete boek? Vast wel, want de uitgeverij is er behoorlijk positief over, dus ik reken hem goed voor challenge 3, lees iemands favoriete boek. Nog maar 4 challenges en dan heb ik alles gehaald!

 

 

Daarna las ik In de ban van de wolf van Christine Charliers. Dit boek recenseerde ik voor Fantasywereld. Ik ken Christine al en ze heeft af en toe met me gesproken en ze was heel benieuwd hoe ik haar boek zou vinden. Ik ging dus wel wat bevooroordeeld het boek in, want het zou wel spannend zijn en hopelijk ook wat voor jongens. Dit was het zeker! Als jongen kon ik me prima inleven in Esther (de hoofdpersoon) en het was echt spannend, ik heb alleen een paar opmerkingen waardoor ik het niet een geweldig boek vind. Wel ben ik heel benieuwd naar het volgende deel!

 

 

Het zesde boek dat ik las was het laatste deel van de serie van Yellow in Pokémon Adventures. Dit slotdeel was spectaculair, ik heb er zo van genoten! Een prachtig einde met wat kleine hintjes naar de volgende serie. Ook hier verschijnt een recensie van op mijn blog.

 

 

Daarna las ik Fangirl, een boek dat ik had gekocht bij de Deventer Boekenmarkt. Waarom heb ik dit boek niet eerder gelezen!? Het is echt een leuk boek en vele dingen waren voor mij als Fanboy heel herkenbaar. Ik wil meer! Dit boek past bij de challenge 4, lees het boek dat je het laatst hebt gekocht. Je kan in ieder geval een zeer positieve recensie verwachten van Fangirl, ik ben gewoon verliefd geworden op Cath! Dit is het ook het zevende boek dat ik heb gelezen tijdens de BOOKTUBEATHON, dus challenge 7 (lees 7 boeken) is ook gehaald!

 

 

Als laatste begon ik in Marionet van Aimée Carter, een boek dat ik onverwachts ontving van HarperCollins! Ik wist niet dat deze uitgeverij mij nog kende, dus het was erg fijn toen ik een pakketje op mijn matje zag liggen. Het ziet er uit als een sterk verhaal en wilde zeker verder gaan in dit boek, volgens mij ga ik het een goed boek vinden!

De enige challenge die ik niet haalde was de tweede challenge, waarin je een boek moest lezen van een auteur die dezelfde beginletter had als jou achternaam. Auteurs met een voornaam die begint met een Z zijn moeilijk te vinden… Gelukkig heb ik wel de rest van de challenges gehaald en heb ik flink wat boeken kunnen lezen! Ik ben er zeer tevreden over, maar de volgende keer doe ik liever mee aan readathons die niet een hele week duren. Dit is naar mijn idee toch iets te lang! Ik heb nu in ieder geval mijn recensie-exemplaren uit kunnen lezen en meteen gerecenseerd, dus dat is een opluchting. In de tussentijd heb ik ook nog afgesproken met vrienden, series gekeken en nog veel meer, dus het was een geslaagde readathon voor mij!

Deed jij ook mee aan de BOOKTUBEATHON en hoe ging het bij jou?

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik hoor van iedereen hetzelfde over de Stem van de Zee. Maar het lijkt me wel een mooi boek, gewoon al door de cover haha.

 2. Ik heb zelf niet meegedaan aan de Booktubeathon, maar alle filmpjes/posts erover vind ik wel heel leuk. En, ja, Fangirl is echt geweldig!

  • Gaia Steinbuch op augustus 12, 2015 om 6:25 am
  • Reageer

  Ik heb ook meegedaan aan de BookTube-A-Thon en vond het erg leuk, maar ik vond inderdaad ook dat een week wat te lang was voor mij, dus ik hou het waarschijnlijk voortaan bij mijn gebruikelijke maandelijkse drie dagen van leesmarathon. Ik heb wel alle challenges gehaald, dus dat is op zich wel een succes denk ik. Leuk om te lezen dat je ook meegedaan hebt! Ik vond Fangirl echt een geweldig boek.

  1. Goed hoor! Ja een hele week vind ik ook wat te lang, zeker als je nagaat dat je in een week vast wel wat plannen hebt. Fangirl was inderdaad erg leuk! 😀

 3. De stem van de zee wil ik deze maand lezen! En ik ben ook nog zo benieuwd naar Fangirl. Ik durf er alleen niet zo goed aan te beginnen, want Eleanor & Park vond ik ZO goed, dat ik bang ben dat niets dat kan overtreffen.

  1. Ik dacht ook dat Fangirl niet zo goed zou zijn, maar het is zeker de moeite waard om te lezen, vond hem erg goed! 🙂

 4. Leuke wrap up! Ik ben zo benieuwd maar marionet :o. En die challenges zijn leuukk! Volgende x toch maar overwegen om mee te doen 😀

  1. Marionet is erg leuk! En zeker meedoen, kunnen we elkaar aanmoedigen haha 😀

 5. Damn Joost, je heb goed je best gedaan! Stukke beter dan mij :’D

 6. Ik had graag willen meedoen, maar ik had geen tijd. Je hebt wel veel gelezen! Ik heb alleen Fangirl gelezen van die boeken, maar dat is dan wel meteen ook prachtig.

 7. Ik heb jammer genoeg maar 5 boeken kunnen lezen. Volgende keer beter 🙂

  1. Vijf vind ik anders ook best veel! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.