Wrap Up December 2014

December, wat was je weer een drukke maand! Maar toch, ik heb weer veel boeken gelezen deze maand. Ik heb in december wel 18 boeken kunnen lezen! Een goed aantal, zeker als je nagaat dat ik veel heb gedaan in de feestdagen (sinterklaas, kerst, familiebezoek) en een paar dagen redelijk uitgeput was. Deze keer schrijf ik over mijn gelezen boeken van deze maand, maar het is de bedoeling dat er filmpjes zullen komen voor Book Hauls, Wrap Ups en TBR’s. Volgende maand kan je daar dus filmpjes van verwachten (ik hoor je al denken, NerdyGeekyFanboy aanschouwen is altijd een feestje. Ja, ik kan net als Edward in je hoofd kijken en je gedachten lezen. En dat via het internet. Ik verdien een sticker voor cool en creepy gedrag). Ik heb deze maand al mijn recensie-exemplaren gelezen die ik nog moest recenseren, waardoor ik nu met een schone lei kan beginnen in 2015.
Oké, laten we van start gaan!

1. Suicide Notes RECENSIE
Dit boek leek me ontzettend interessant. Een jongen in een kliniek omdat hij zelfmoord heeft proberen te plegen, dat zal vast ontzettend indrukwekkend zijn! Waarom heeft hij dat gedaan, hoe voelt het om in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis te zitten en wordt deze jongen weer gelukkig? Ik kreeg op al deze vragen antwoord. Ik vond het een goed boek, hoewel ik wel wat opmerkingen heb waardoor mijn uiteindelijke oordeel iets minder positief is dan verwacht. Bij mijn recensie heb ik een nadere toelichting gegeven, zonder wat spoilers weg te geven.

2. Kronieken van de Onderwereld #4 Stad van Gevallen Engelen RECENSIE
3. Kronieken van de Onderwereld #5 Stad van Verloren Zielen RECENSIE
4. Kronieken van de Onderwereld #6 Stad van Hemelse Vlammen RECENSIE
De serie van Cassandra Clare heb ik herlezen omdat ik het laatste deel kon recenseren. Ik heb genoten van het vierde deel van de serie (dit kwam ook omdat mijn favoriete personage uit de serie, Simon Lewis, veel aan het woord was), maar aan de andere kant had ik het idee dat Cassandra Clare deze serie wat wilde uitmelken. Dit gevoel had ik ook tijdens het lezen van het vijfde deel. Gelukkig vond ik het laatste deel erg goed en was dit een prachtige afsluiter van deze serie. Wel zitten er in het laatste deel wat personages die voorkomen in The Infernal Devices, die ik nog niet heb gelezen. Mocht ik deze trilogie hebben gelezen, ga ik Stad van Hemelse Vlammen nog een keer herlezen, zodat ik de verhaallijnen van deze personages nog meer kan waarderen.

5. Fairytale Lacrima 
Dit boek heb ik kunnen recenseren voor Fantasywereld en mijn recensie is binnenkort te zien op de site. Ik had al gehoord dat de schrijfster dit boek had geschreven voor haar kleindochter, die gek is op YA. Zelf vond ik het boek jammer genoeg niet zo goed. Ik had geen binding met het verhaal en de personages, dus ik heb mezelf echt moeten dwingen om dit verhaal uit te lezen.

6. The 100 #1 De 100 RECENSIE
Wauw, wat een goed boek was dit zeg! Ik had al een deel van de serie gezien en het is heel anders dan dit boek, maar beiden vind ik fantastisch! De verhaallijnen in De 100 hadden me echt in zijn greep. De personages spraken me echt aan en de flashbacks vond ik mooi verwerkt in het verhaal en brachten de nodige spanning. Ik kijk er echt naar uit om het vervolg te lezen!

7. Hoe open ik een boek RECENSIE
Dit stripboek was echt geschikt voor boekenwurmen als ik. De plaatjes in dit boek waren simpel maar komisch. Een heerlijk tussendoortje en een leuk geschenk van Sinterklaas.

8. W.A.R.P. #1 De Onwillige Moordenaar
Ik had wat boeken gelezen van Eoin Colfer, en dit boek vond ik erg leuk. Het was meer een kinderboek, maar ik heb er toch van kunnen genieten. Het is een stoer boek met veel actie. Binnenkort komt mijn recensie online te staan op Fantasywereld.

9. Heksenwaan #2 Heksenkind RECENSIE
Het tweede deel van Heksenwaan vond ik net zo leuk als zijn voorganger. Wel is dit een dun boekje, dus je hebt het zo uit, terwijl je juist meer wil lezen! Het voelde voor mij nog niet echt compleet aan, maar ik ben wel nieuwsgierig naar het derde deel in deze serie. De tekeningen in dit boek vond ik in ieder geval prachtig en waren een goede toevoeging op het verhaal.

10. Split RECENSIE
Hoewel dit boek ook in het Nederlands uit is, heb ik dit boek in het Engels gelezen, en dat maakte het naar mijn idee wel meer bijzonder. De personages in dit verhaal vind ik heel realistisch, alleen vond ik het ”spannende” moment in dit boek een kleine afknapper. Ik had er wat meer van verwacht, maar ik heb wel enorm genoten van de schrijfstijl, de personages en de sfeer van het boek. Ik heb zo’n idee dat ik dit boek minder leuk zou vinden als ik het zou lezen in het Nederlands, dus daarom raad ik het zeker aan om het te lezen in het Engels.

11. United RECENSIE
Een fijn debuut van medeblogger Nadine Allewijn van De Lady Library. Dit boek is een deel van haar profielwerkstuk. Ik heb haar kunnen helpen met het verhaal, en ze heeft er wat moois van gemaakt. Wel een boek wat meer bedoeld is voor meisjes, maar ik vind de schrijfstijl van Nadine heel fijn waardoor ik dit boek met veel plezier heb gelezen.

12. Aristotle and Dante discover the secrets of the universe RECENSIE
Een boek wat al een tijdje op mijn TBR-lijst stond, wat vooral komt door de prachtige cover en de lovende recensies. Dit boek heb ik in het Engels gelezen en dat ging zonder enige moeite. Ik kon met gemak door dit boek heenkomen, alleen had ik wel wat opmerkingen over het verhaal waardoor het uiteindelijke oordeel iets lager is dan ik had verwacht. Ik begrijp wel dat dit boek erg populair is. Dit was misschien niet het juiste boek voor mij, maar misschien wel voor jou!

13. Vonk #1 Vlam RECENSIE
Ik had nog niks van Floortje Zwigtman gelezen en ik moet zeggen dat ik erg lang heb gedaan over dit boek. Ik kon er in het begin niet echt door heenkomen en dit boek ligt totaal niet in mijn comfort zone, waardoor het niet mijn smaak is. Wel heeft Floortje een mooie schrijfstijl, alleen had ik veel moeite met de tijdsprongen en vele personages. Een indrukwekkend boek, maar je moet je koppie er echt goed bijhouden!

14. The Maze Runner #2 De Schroeiproeven RECENSIE
Hoewel de meeste bloggers dit boek slecht vinden, ben ik juist ontzettend enthousiast over dit boek! De spanning was naar mijn idee telkens aanwezig, ik heb zelfs nachtmerries er aan over gehouden! In dit boek krijg je wat meer informatie over de wereld waarin de jongens zich eigenlijk bevinden. Ik ben zo benieuwd naar het slotdeel in deze trilogie, hopelijk kan James Dashner weer aan mijn verwachtingen voldoen!

15. Helden van Olympus #5 Het Bloed van Olympus
Dit boek had ik uitgelezen tijdens eerste kerstdag en die hele dag was ik toch wat somber, want ik had afscheid genomen van mijn favoriete halfgoden! Dit boek vond ik een geweldige afsluiter van deze serie, en ik wil gauw meer lezen van Rick Riordan. Binnenkort komt mijn recensie op Young Adult Books te staan.

16. De Verwanten RECENSIE
Dit boek had ik gewonnen bij Nine Sisters, en dit boek heeft me aangenaam verrast! Normaal hou ik niet zo van boeken over geschiedenis, maar dit boek sprak me zeker aan.

17. Atlantis Gezonken #1 Gestolen Zielen
Het boek wat zich afspeelde in de Miyu wereld van Tais Teng vond ik ontzettend leuk, maar dit boek stelde me jammer genoeg teleur. Het was niet het boek wat ik wilde dat het was. Het was wel een dun boek, dus ik had het snel uit kunnen lezen.

18. Mijn Snor
Aangezien ik 170 gelezen boeken wel wat mooier vond klinken dan 169 boeken voor het jaar 2014, had ik nog snel dit boek gelezen. Het is een dun maar uiterst vermakelijk boekje. Ik heb dit boek in één keer uitgelezen en het was behoorlijk komisch. Binnenkort kan je mijn recensie lezen.

Dit waren dan de boeken die ik in de laatste maand van het jaar heb gelezen. We gaan er ook in januari tegenaan, want ik wil ook in januari flink wat boeken lezen. Welke boeken dat zijn? Dat lees je morgen, in mijn TBR voor januari 2015!

Hoeveel boeken heb jij deze maand gelezen?

2 reacties

  1. Ik vond de 100 ook erg goed, ik heb de serie eigenlijk nog niet gekeken. Maar wat heb je een hoop boeken gelezen zeg!

    1. De serie is heel anders maar nog steeds erg leuk 🙂 Jep, 18 is wel aardig wat. In januari staan er ook weer een boel boeken in de planning!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.