Wrap Up: Films die ik heb bekeken in januari

Gisteren vertelde ik welke boeken ik allemaal heb gelezen in januari, vandaag vertel ik je over de films die ik in januari heb gekeken. Mijn doel is om in 2017 vijftig films te gaan zien. Ik merkte deze maand wel dat ik echt voor een film moest gaan zitten, want normaal zet ik niet snel een film op. Gelukkig heb ik nu wel wat nieuwe en leuke films gezien, dus ik vind die challenge wel heel fijn, ik kijk nu veel meer films dan voorheen! In januari keek ik vier films en ik bespreek ze allemaal, hoewel ze niet zo uitgebreid worden beschreven als wanneer ik een recensie schrijf (dat heb ik namelijk van maar een film gedaan).

 

De eerste film die ik in januari heb gezien is Ant-Man. Dit gaat kort gezegd over een man die met een speciaal pak zo klein kan worden als een mier. Dit klinkt misschien wat suf, maar door snel van lichaamsgrootte te wisselen kan je behoorlijke coole vechtscènes maken. De verhaallijn was naar mijn idee iets wat standaard superheldenfilm (uiteindelijk loopt alles uit de hand en er is een knappe persoon waar de held verliefd op wordt), maar hij was op bepaalde stukken heel spannend en er zat ook wat humor in het verhaal. Vermakelijk om te zien, hij is trouwens te zien op Netflix!

De tweede film die ik heb gezien is Diary of a wimpy kid. Dit is een boekverfilming van Het leven van een loser. Hoewel ik de boeken niet heb gezien, was ik wel benieuwd hoe het verhaal zou zijn, dus ik keek de film met mijn huisgenootje. Het gaat over een jongen die populair wil worden, maar dat gaat best moeilijk als je beste vriend een behoorlijke sukkel is… Ik vond het erg leuk dat de tekeningen uit het boek ook in de film was verwerkt. Het is een leuke film voor kinderen en was af en toe heel aandoenlijk, maar het is niet een film die mij voor eeuwig bij zal blijven. Ik zie mezelf ook niet de boeken lezen eerlijk gezegd, ben daar toch iets te oud voor. Het is wel een leuk tip als je een film wil kijken met je kleine neefje of nichtje!

Ook zag ik Star Wars Rogue One in de bioscoop. Ik had hoge verwachtingen en die zijn zeker waargemaakt, alleen leek de film iets overbodig. In mijn recensie vertel ik er meer over.

Dan komen we bij de laatste film die ik heb gezien in januari, namelijk Captain America: The First Avenger. Dit is één van de eerste Marvelfilms in de tijdlijn van het Marveluniversum, dus deze wilde ik graag zien voordat ik aan andere Marvelfilms begon. Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog waarin een nogal knullige soldaat wordt gemuteerd waardoor hij de held kan worden van de Amerikanen. Een goede film, maar ik denk dat andere superhelden meer bij mij in de smaak gaan vallen. De film was op sommige plekken iets langdradig, dus ik hoop in andere Marvelfilms wat meer actie te zien.

Dit waren de films die ik in januari heb gezien! Ik zit redelijk op schema, maar hoop de komende tijd wel wat films te zien zodat ik wat voorloop. Het jaar is in ieder geval goed begonnen met wat leuke films, dus ik kijk uit naar alle andere vele films die ik dit jaar ga zien.

Welke films heb jij gezien in januari?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.