Wrap Up: Gelezen boeken in januari

De eerst maand van januari is alweer voorbij. Wat gaat het hard zeg! Deze eerste maand was ontzettend druk, maar ook heel leuk. In 2017 heb ik verschillende challenges bedacht voor mezelf, waaronder de Reading Challenge. Aangezien ik aan alle challenges goed aandacht wil besteden, heb ik besloten om in 2017 elke maand voor elk soort challenge (met uitzondering van de tekenchallenge omdat ik niet regelmatig teken) een aparte wrap up te maken. Nu bespreek ik de boeken die ik in januari heb gelezen. Mijn doel voor 2017 staat op 100 boeken en ik heb er nu al 17 gelezen! Een enorm aantal dus, hoewel het wel logisch is als je eenmaal hoort wat ik allemaal heb gelezen.

 

Ik begon het jaar met het lezen van het tweede deel van Christopher Plum, een erg leuk boek voor jonge kinderen die zin hebben in wat avontuur en fantasy. Mijn recensie staat binnenkort online op Fantasywereld. Vervolgens las ik het filmboek van Star Wars Rogue One omdat ik deze had gekregen van mijn zusje tijdens kerst. Een leuk filmboek met gave concept art! Vervolgens las ik een kort verhaal dat mij iets deed denken aan Percy Jackson, namelijk Karel en de elementen. Het was een lekker kort maar krachtig avontuur, ideaal om even tussendoor te lezen.

Vervolgens herlas ik het eerste deel van Seeker en ik vond hem weer erg goed! Ik kijk uit naar het vervolg! Daarna begon ik aan de manga Real Account, daar heb ik zelfs in totaal zeven volumes van gelezen. Het is een horrorverhaal en vaak maar al te akelig, maar ook ontzettend spannend en vol met mindfucks, dus ik kon gewoon niet stoppen met lezen. Vandaar dat mijn gelezen boeken aantal heel hoog is, dit komt voornamelijk door korte filmboeken en manga’s. Ook las ik het vierde deel van Sword Art Online. Ik ben al sinds vorige zomer de boeken ervan aan het sparen en dit deel vond ik erg gaaf (aangezien het zich afspeelde in Alfheim Online).  Ik kon eindelijk beginnen in het nieuwe boek van Veronica Roth, Carve the mark! Ik vond het een verfrissend verhaal, het is heel anders dan Divergent, maar de schrijfstijl is zo prachtig en de personages zijn echt episch!

Bij het boekenfestijn haalde ik wat boeken en begon ik die snel te lezen. In de trein had ik al de novelle gelezen van de Disneyfilm Up, hij was erg snel uit, maar verschrikkelijk mooi. In het weekend las ik ook nog het officiële filmboek van Star Wars The Force Awakens en Tolkien’s World, een boek vol illustraties over Middle Earth en alle wezens die er leven. Als laatste hebben we nog het eerste deel van Psyren, een manga waar ik eerst even in moest komen, maar mij wel enthousiast heeft gemaakt voor het vervolg.

 

Nu ik al op de 17 boeken zit, ben ik heel benieuwd hoe mijn reading challenge-proces de volgende maanden gaat worden. Ik ben van plan om net zoals deze maand veel manga te gaan lezen, dus het zou kunnen dat ik halverwege het jaar mijn challenge wat omhoog gooi als het aantal gelezen boeken te snel naar de 100 gaat. We zullen het zien! Ik heb gelukkig nog een hoop leuke boeken die ik de komende tijd kan gaan lezen, dus ik heb nog genoeg te doen!

Hoeveel boeken heb jij gelezen afgelopen maand?

3 reacties

 1. Ik heb drie boeken gelezen, 4 als je het boek meetelt dat ik gisteren uitlas :’). Ik ben zo nieuwsgierig naar Carve The Mark!!!

 2. Ik heb in januari 7 boeken gelezen! Ik hou van de SAO boeken~~~ Heb de novels t/m 16 gelezen vorig jaar, alleen 17 en 18 nog lezen en dan heb ik de hoofdserie uit (heb van Progressive ook al deel 1 gelezen). Van de manga heb ik ook Progressive #1 gelezen en ik heb de eerste manga van de hoofdserie ook gekocht van iemand op Marktplaats, dus die wil ik in februari sowieso gaan lezen 🙂
  Ik vind die boekjes helaas best wel heel duur, ook bestellen uit Japan is duur (terwijl die light novels daar echt niets kosten…).

  Mijn lijstje van januari:
  1. Sword Art Online Progressive #1 manga (Reki Kawahara)
  2. Nachtwild (Johan Vandevelde & Bart Vermeer) – Dutch book
  3. Hyperion (Dan Simmons)
  4. Spring by Example (David Winterfeldt)
  5. Charmed #6 – Schaduw van de sfinx (Carla Jablonski, Dutch translation of Charmed #16 – Shadow of the sphinx)
  6. Charmed #8 – The legacy of Merlin (Eloise Flood)
  7. Wings #1 – Wings (Aprilynne Pike)

 3. Mooi aantal. Ik heb veel goede dingen gehoord over Sword Art Online. Real Account klinkt erg interessant.
  Zelf heb ik 8 boeken gelezen. Nou ja, eigenlijk 10 maar ik heb de 3 volumes van een manga als een geteld. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.