Wrap Up: Gelezen boeken in maart

De derde maand van het jaar is voorbij. Ik heb al een flinke start gemaakt aan mijn Goodreads Challenge en ook in de maand maart heb ik weer een aantal boeken kunnen lezen. Nu ik eenmaal wekelijkse doelen voor mezelf opstel wat lezen/bloggen/studeren/serie kijken betreft, ben ik veel actiever bezig op leesgebied. Ik lees lekker door! In de maand maart heb ik dertien boeken gelezen, waardoor mijn aantal gelezen boeken in 2017 uitkomt op 40! Ik laat je graag mijn bevindingen zien over de boeken/manga die ik in maart allemaal heb kunnen lezen.

 

Ik heb ten eerste vier volumes gelezen in Psyren. Deze manga gaat kort gezegd over pubers die af en toe naar de toekomst reizen, waar ze zien dat de aarde compleet is vervallen. Aan hen de taak om in het heden ervoor te zorgen dat de aarde niet wordt vernietigd. Ik vind het heel gaaf dat Psyren een soort mengeling is van verschillende soorten genres. Het is spannend, beetje fantasy, science-fiction, maar ook wat contemporary. Ik ga zeker deze manga uitlezen, want de meningen van mensen die ik heb gehoord zijn heel positief!

Er zijn nog twee andere manga die ik heb gelezen. Ik heb de eerste volume van Mirai Nikki/My Future Diary gelezen, maar daarna stapte ik over op de anime, waar je hier een recensie over kan lezen.. Daarnaast zal ik de omnibus van Sword Art Online Aincrad, maar de tekenstijl vond ik niet zo heel goed. Veel details waren weggelaten en als je het vergelijkt met de tekenstijl van de novelles of de anime is het een groot verschil. Wel vond ik het erg leuk om wat herinneringen op te halen van Sword Art Online en nieuwe beelden te zien van het verhaal!

Het eerste geschreven boek dat ik las in maand is Magnus Chase en de goden van Asgard 2: De hamer van Thor, een heerlijk mythologisch avontuur van Rick Riordan! Dit boek kon ik recenseren voor Fantasywereld. Hoewel ik de vertaling soms niet helemaal goed vond (de humor kwam niet goed over), heb ik enorm genoten van dit spannende avontuur. Rick Riordan is een van mijn favoriete schrijvers, dus dat kan ook haast niet fout gaan!

Vervolgens begon ik aan een dikke pil, namelijk De Kraaien 2: Kraai & Koninkrijk! Mijn recensie van dit boek zal verschijnen op Fantasywereld. Hoewel ik niet een enorme fan ben van List & Leugens, vond ik het vervolg beter. De leden van de Kraaien vind ik leuker dan eerst en Leigh Bardugo heeft deze duologie mooi afgesloten!

Onverschrokken is een spannend historisch verhaal over het Romeinse rijk en gladiatoren. Deze historische setting vond ik zo interessant en het verhaal was zo kickass, ik kan echt niet wachten op het tweede deel! Het is maar goed dat Lesley Livingston aan het eind van de maand naar Nederland komt voor Yalfest, want ik wil haar maar al te graag spreken!

Living Dead Girl kon ik lenen van Fleurine, omdat ze mij vertelde dat dit een ontzettend heftig boek is. En ja, wow, ik heb nog nooit zo’n naar boek gelezen! Living Dead Girl gaat over een meisje dat op jonge leeftijd is ontvoerd door een pedofiel. Het is zo gruwelijk en realistisch beschreven, ik las het echt met de rillingen op mijn lijf!

Een recensie die ook gaat verschijnen op Fantasywereld is die over het vijfde deel van Fallen, namelijk Schuld! De Fallenserie is in principe al afgesloten, maar nu gaat de gevallen engel Cam op zoek naar zijn grote liefde. Hoewel ik Fallen heel lang geleden heb gelezen, kon ik er makkelijk inkomen. Lauren Kate kan heel goed schrijven, dus ik was hier ondanks de romantiek echt tevreden mee!

Dan hebben we nog Alice in Zombieland van Gena Showalter, die ook naar Yalfest komt. Dit boek, ik weet het niet, ik had er gewoon niks mee. Ik keek enorm uit naar de zombies en een soort griezelige hervertelling van Wonderland, maar het was vooral veel high school drama waarbij de hoofdpersoon viel op de badboy. Gena Showalter kan wel heel goed schrijven, dus ik hoop wel ooit aan een andere serie van haar te beginnen! Mijn recensie zal hier volgende week van verschijnen. Aan het eind van de maand las ik Endgame 3: De ontknoping, het einde van een spannende serie. Mijn recensie verschijnt hiervan op Fantasywereld. Op de laatste dag van maart begon ik nog aan Phobos2 van Victor Dixen (die ook naar Yalfest komt), maar die heb ik nog niet uit.

 

Zo, dat zijn alle boeken die ik in maart heb gelezen! Ik vind het een mooi aantal en hoop de komende maanden zo door te gaan met mijn leestempo. Mijn leestempo komt denk wel goed, want ik heb zo’n idee dat ik door Yalfest nog meer zin heb om boeken te gaan lezen!

Welke boeken heb jij de afgelopen maand gelezen? 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.