Wrap Up: Series die ik heb gezien in januari

In 2017 heb ik de Serie Challenge voor mezelf opgesteld, waarbij ik 40 verschillende series wil gaan kijken. Dit als doel om veel variatie te hebben in de series die ik kijk en zodat mijn bingewatchkwaliteiten nog beter worden. In de maand januari heb ik behoorlijk wat series gekeken, dus ik kijk er even op terug en behandel elke serie even die ik heb gezien in de maand januari. In januari keek ik twaalf verschillende series, dat zijn er een hoop!

 

Ik begon het jaar met twee nieuwe afleveringen van Steven Universe. Ik vind deze serie echt heel goed. De worldbuilding is traag, maar als je eenmaal in het verhaal zit, wordt het zo prachtig om te zien en is het ontzettend emotioneel. Ik kan altijd blij worden van Steven en dat heeft hij weer bewezen in deze twee nieuwe afleveringen.

Aangezien het vierde seizoen van Sherlock op tv kwam, heb ik even een inhaalslag gemaakt met het kijken van seizoen 3 en de kerstspecial. Wat een mindfuck is deze serie zeg! Ik moet het vierde seizoen nog kijken, maar aan de reacties van de fans te zijn wordt het alleen maar erger wat mindfucks betreft. Ik wacht even totdat hij op Netflix komt, want dan ga ik hem zo snel mogelijk zien!

Ook keek ik de laatste 11 afleveringen van The Seven Deadly Sins, een fantasyverhaal vol spannende gevechten. Lekker om even tussendoor te kijken, hoewel je je koppie er goed bij moet houden omdat sommige personages een flink achtergrondverhaal hebben.

Haters Back Off is een Netflix-serie over Miranda Sings en daarvan heb ik alle acht afleveringen gezien. Ik vond het erg komisch, maar het einde is ook best zielig. Ik wil een tweede seizoen, en snel ook!

Naast een heel seizoen van Haters Back Off keek ik ook een andere Netflix-serie, namelijk A Series of Unfortunate Events. Hoewel ik de serie ontzettend goed op de boeken vind lijken, vond ik het acteerwerk minder goed en was het grotendeel van het verhaal wat cringy… Helaas niet echt iets voor mij dus, maar ik wil wel de volgende seizoenen gaan kijken!

Wie is de mol is weer op tv en ik kijk elke week weer trouw mee. Ik ben alleen niet heel fanatiek wat het spel betreft. Ik gok nu gewoon dat Sanne Wallis de Vries is, maar ik heb werkelijk geen idee en kijk meer naar de grappige momenten en alle leuke opdrachten die de kandidaten moeten doen. Daarbij vind ik het fantastisch om de Verenigde Staten te zien, dus ik ga zeker verder kijken.

Ook keek ik de nieuwste afleveringen van Jeuk. Deze serie is echt ontzettend hilarisch en ongemakkelijk, echt het bewijs dat Nederlandse series heel goed kunnen zijn!

YoKai-Watch is een bekende anime/game in Japan en schijnt te lijken op Pokémon. Uiteraard moest ik daardoor een paar afleveringen ervan zien, tot nu toe is het nogal kinderlijk, maar wel leuk! Bij de Bart-Smit zag ik zelfs allemaal merchandise van de serie en ik moest mijn best doen er niks van te kopen…

Zondag met Lubach is ook weer op tv, dus daarvan keek ik ook de nieuwe afleveringen van. Arjen weet weer hele goede onderwerpen aan te kaarten, de actualiteit wordt echt met een kritische en satirische loep bekeken.

Ik liep een tijdje achter met de afleveringen van The Walking Dead aangezien ik die met mijn familie keek, maar in januari hadden we een avondje dat iedereen thuis was, dus toen keken we er twee afleveringen van. Het blijft af en toe akelig om te zien, de personages hebben het maar niet makkelijk zeg! Ik moet nog drie afleveringen kijken en dan ben ik bij met de serie.

Een andere anime die ik deze maand heb gezien is Orange. Hiervan keek ik de eerste vier afleveringen (van de dertien). Het is een zielig verhaal met een bijzondere verhaallijn en ik ben heel benieuwd naar de rest van het verhaal. Het doet me wat denken aan verhalen zoals Waar het licht is/All the bright places.

Als laatst keek ik nog drie afleveringen van de anime Bleach. Dit is één van de bekendste anime, dus ik heb er een klein beginnetje in gemaakt. Ik hoor wel dat na seizoen 2 de serie wat slechter wordt, dus ik ben ook niet van plan om verder dan dat seizoen te kijken als ik ermee door ga.

 

Dit was mijn wrap up voor de series die ik keek in januari! Het zijn er een hoop en ik loop flink vooruit op mijn challenge, maar ik gok dat ik per maand steeds minder series ga kijken, aangezien er veel series deze maand bij zitten die ik de komende maanden ook ga zien. Ik heb in ieder geval een lekkere gevarieerde seriemaand gehad, ik ben benieuwd wat de toekomst mij nog allemaal in petto brengt!

Welke series heb jij de afgelopen maand gezien?

2 reacties

  1. Joost, je moet Riverdale gaan kijken!! Er staan nu twee afleveringen van op Netflix.

    1. Is het niet een beetje enorm Pretty Little Liars-achtig?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.