Wrap Up: Series en films die ik heb gezien in mei

De maand mei is weer voorbij, een drukke maand waarbij ik af en toe de tijd nam om wat series te zien. Zoals het er nu voorstaat kan ik mijn Serie Challenge met gemak halen. Met mijn Movie Challenge loop ik wel enorm achter, maar in mei heb ik wel weer wat films gezien.

 

Qua Nederlandse series bleef ik deze maand goed bij. Ik keek nieuwe afleveringen van De Kwis, Koefnoen en Klikbeet. Alle drie de series zijn ontzettend grappig, die Hollanders weten wel wat grappig is hoor!

Ik heb voornamelijk veel anime gezien de afgelopen maand. Zo keek ik Btooom! af, een serie waarin mensen zijn gestrand op een eiland waarbij ze elkaar moeten vermoorden om het eiland te verlaten, net als een game. Ik vond de anime heel gaaf (er was genoeg actie en ruige moordscènes), alleen had het meisje in de anime soms iets minder hatelijk tegen mannen kunnen zijn (haar acties waren wel logisch, maar haar achterdochtigheid was iets te veel van het goede).

Ook begon ik aan WorldEnd, maar ik twijfel of ik nog verder ga kijken omdat het volgens mij een harem-anime gaat worden. My Hero Academia wil ik dan wel verder gaan kijken, wat gaat over een jongen die een superheld wilt worden, maar geen speciale krachten bezit. Ook kijk ik elke week naar een nieuwe aflevering van Attack on Titan, het is zo spannend! De animatie is echt on point en de vele spannende gevechten met titans zijn echt zenuwslopend.

Inu X Boku Secret Service is een wat aparte anime over een meisje die wordt beschermd door een wolfjongen, maar er is een personage in de anime die ik misschien ga cosplayen, dus ik wilde eerst wat research doen en de anime zien. Watanuki (de jongen die ik ga cosplayen) staat in ieder geval op mijn lijstje!

Pokémon Sun and Moon gaat ook vrolijk door, waarvan ik ook een paar afleveringen van heb gezien. Dat zomerse sfeertje is echt heerlijk om te zien! Ik ben heel benieuwd hoe Ash de island challenges gaat doen, aangezien de game ook heel anders is dan zijn voorgangers. Tot slot keek ik de meest recente aflevering van Adventure Time, DE FEELS! Ik merk echt dat deze serie zich langzaam naar een einde werkt. Pfoeh, wat moet ik doen met mijn leven als ik daarvan de allerlaatste aflevering heb gezien?

Ook zag ik nog twee films, namelijk Warcraft The Beginning en The Maze Runner: The Scorch Trials. Warcraft was een typisch introducerende film op een reeks films over World of Warcraft, dus enorm spannend was de film niet. Het was een lichte tegenvaller, maar ik vond het wel heel leuk om herkenbare dingen te zien van World of Warcraft (ik speelde het vroeger vaak bij mijn neef, dus bepaalde locaties en de rassen waren erg herkenbaar). Ik ben bang dat er geen vervolgfilm gaat komen, dus hier moeten we het maar bij laten. En die romance was trouwens zo opdringerig, het paste echt totaal niet in de film…

The Scorch Trials was echt totaal NIET zoals het boek en ik vond het verhaal best slecht. Misschien is het voor de niet-lezer wel heel spannend en leuk, maar ik vond het zonde dat er zo weinig van het boek over was. Daarbij waren de Cranks echt te eng voor woorden, die waren ook anders dan het boek. Cranks zijn een soort zombies, alleen dan hebben ze een verbazingwekkend goede conditie. Thomas en de Laarders hebben jaren hard getraind en zijn heel snel, maar Cranks die vroeger normale mensen waren kunnen Thomas en de rest gewoon bijbenen? Ik vond het wat apart.

 

Dit waren de films en series die ik de afgelopen maand heb gezien. De teller voor de Serie Challenge staat nu op 33 van de 40 series die ik wil zien. Ik ben dus al aardig ver! De Movie Challenge heeft wel wat meer aandacht nodig, aangezien ik nu 13 van de 50 films heb gezien die ik dit jaar wil zien.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.