YALC Book Haul

Tijdens mijn vakantie naar Londen ging ik op alle drie de dagen naar Young Adult Literature Con, een conventie vol in het teken van YA-boeken en met genoeg auteurs! Tijdens deze conventie kocht ik ook een hoop boeken, aangezien ze ontzettend goedkoop waren (er waren veel acties dat je voor ongeveer 12 euro 3 boeken kon kopen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!). Ik liet mezelf even gaan en had behoorlijk veel gekocht. Gelukkig was het een geslaagde buit!

 

Ik kreeg een ARC van Holding up the universe van Jennifer Niven, de schrijfster van Waar het licht is, een prachtig boek! Haar tweede boek lijkt qua inhoud volgens mij best op haar eerste verhaal (twee gebroken pubers die elkaar ontmoeten), dus ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal gaat lopen! Die blauwe vlekken lijken best op kleine traantjes, als dat maar goed gaat…

P1000851

Tijdens de eerste dag van YALC zijn er een boel boeken die bij de goodiekraam worden gegeven, waaronder een bak met ingepakte boeken met wat hints over de inhoud. Ik zag een boekenpakket met contemporary, dus toen ik deze open maakte, zag ik dat ik Nothing tastes as good had van Claire Hennessy. Dit verhaal gaat over een meisje die dood is, maar als een soort beschermengel een oud klasgenootje moet helpen, die dik is. Het klinkt op het eerste gezicht als een grappig verhaal, maar ik vermoed dat er ook een serieuze laag onder zit.

P1000856

Taran Matharu was aanwezig op YALC en signeerde ook zijn boeken. Het tweede deel in de Summonerserie is pas uit en ik had nog niks van hem gelezen, maar ik raakte zo enthousiast dat ik toch maar het eerste boek kocht van zijn serie. Deze kon ik ook laten signeren en ik had nog een praatje gemaakt met Taran, wat een toffe gozer is dat zeg!

P1000857

Tape van Steven Camden had ik lang op het oog en leek mij heel mooi, dus deze wilde ik sowieso kopen. Twee personages die allebei in een andere tijd leven die toch enige vorm van communicatie hebben door een tape, wat klinkt dat gaaf! Daarbij kocht ik ook It’s about love van dezelfde schrijver. Dit gaat over twee personages genaamd Luke en Leia (zelfde namen als in Star Wars), die misschien net zo’n mooi verhaal meemaken als in de film. Als laatste nam ik Fire Colour One mee van Jenny Valentine,  volgens mij is dit een heftig maar mooi verhaal!

P1000859

When Mr. Dog Bites gaat over Dylan die het tourette heeft en te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij heeft een bucketlist gemaakt die hij wil uitvoeren voor zijn dood, het lijkt me zowel grappig als zielig! Daarbij ging ik verder met wat boeken die mij zielig leken, zoals Whisper to me van Nick Lake en When we collided van Emery Lord (waar ik hele goede verhalen over heb gehoord). Plague Risers gaat over een Middeleeuwse veldslag tussen de Engelsen en Fransen, alleen zijn de Franses zombies geworden, een mooie combinatie van Game of Thrones en The Walking Dead!

P1000860

Laure Eve komt in september naar Nederland, dus toen zij ook bij YALC aanwezig was, kocht ik van haar The Illusionist en Fearsome Dreamer die ik alvast door haar liet signeren. Dit is een tweeluik, dus ik heb meteen alle twee de delen in bezit!

Untitled

Dit waren de boeken die ik kocht tijdens YALC! Weer wat mooie boeken die ik in mijn boekenkasten kan proppen, want ze beginnen aardig vol te raken…

Heb jij al een van deze boeken gelezen? Welke zou ik als eerste lezen?

1 reactie

  1. Hele toffe boeken, Holding Up the Universe wil ik ook heel graag lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.