Book Quotes: The Fault In Our Stars

Sommige zinnen blijven in je hoofd hangen. Sommige zinnen zijn zo mooi dat je ze voor eeuwig kan lezen. Sommige zinnen kan je over blijven nadenken!

Vandaag eens een nieuwe rubriek op NerdyGeekyFanboy, namelijk Book Quotes! Hierbij hou ik een vergrootglas tegen een bepaald boek aan en kijk ik naar de mooiste quotes die je daar in kan vinden. In de eerste Book Quotes neem ik een  kijkje in, hoe kan het ook anders, The Fault In Our Stars.

”Somethimes, you read a book and it fills you with this weird evangelical zeal, and you become convinced that the shattered world will never be put back together unless and until all living humans read the book”

 Een perfecte boekenquote om mee te beginnen. John Green, die man kan echt prachtige zinnen formuleren!

”You don’t get to choose if you get hurt in this world… but you do have some say in who hurts you. I like my choices.”

Goeie kerel, die Augustus, en wat heeft die toch weer gelijk! 🙂

”The world is not a wish-granting factory.”

Ook dit is jammer genoeg waar.

”Maybe ”okay” will be our ”always”.”

De Fanboy in mij moest hoe dan ook toch even aan Harry Potter denken door dat laatste woord…

”I’m on a rollercoaster that only goes up, my friend.”

Man, wat heb ik toch weer een respect voor Gus. Ik denk dat mijn achtbaan, net als vele anderen, vol zit met loopings, kurkentrekkers, bochten naar links, rechts en vele andere mogelijkheden. Ik vind het knap dat Gus zo positief is, terwijl het leven (en vooral zijn leven) wel erg onvoorspelbaar kan zijn.

”Okay.

Okay.

STOP FLIRTING WITH ME!”

Ik kan er niks aan doen, maar telkens wanneer iemand, of 2 mensen ”Oké” tegen elkaar zeggen, vraag ik me altijd af of er liefde in de lucht hangt. En ja, ook als ik ”Oké” zeg, vraag ik mezelf even af of ik dat nou normaal bedoel of dat er meer achter schuilt. Bedankt John Green, je doet me helemaal nadenken over één simpel woordje…

Dit waren dan de quotes van The Fault In Our Stars die er voor mij wel een beetje uitspringen. Natuurlijk, er zijn nog genoeg quotes die Hazel en Augustus hebben gezegd, maar dan kan ik nog uren bezig zijn…

Welke quotes van The Fault In Our Stars bleven bij jou lang hangen?

3 reacties

  1. mooie quotes 🙂 ik vind het echt leuk dat John Green zo’n “normaal” woordje als okay heeft gebruikt. één van mijn favoriete tfios quotes is “My thoughts are stars I cannot fathom into constellations.”

    1. Dat is ook een mooie quote inderdaad! 🙂 Okay?

    2. Oe ja, die quote vind ik ook super mooi! Ik denk dat dat wel mijn favoriet is!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.