Bullet Journal Update: zo plan ik mijn fandoms en blog!

Begin dit jaar had ik voor mijzelf weer jaarlijkse doelen opgesteld, waarbij ik ook blogs had geschreven over hoe ik mijn fandoms bijhoud en hoe ik mijn blogs inplande. We zijn weer een aantal maanden verder, en ik heb gemerkt dat mijn ”bullet journal” een continue proces is waarbij ik steeds weer dingen aanpas wat beter werkt. Aangezien het nieuwe studie-/schooljaar binnenkort weer begint, hoop ik je enthousiast te maken om je leven overzichtelijk in te delen, dus hierbij de pagina’s die ik gebruik.

Mijn eerste tabje gebruik ik voor jaarlijkse overzichten. Zo heb ik een pagina met de doelen voor dit jaar, een pagina met boeken die ik graag dit jaar wil lezen, films die uit gaan komen in de bioscoop en een schema waarin ik bijhoud hoeveel boeken ik binnen krijg en hoeveel boeken ik heb gelezen. Ik probeer meer boeken te lezen dan dat ik er binnen krijg, zodat ik geleidelijk aan mijn To Be Read stapel verklein! Momenteel heb ik acht meer boeken gelezen dan gekocht, dus dit schema werkt enorm.

Vervolgens heb ik een fandom-tabje aangemaakt. Hierin heb ik elk seizoen een lijst opgesteld van series en anime die ik graag wil zien. Ik kleur ze in als ik ze gezien heb. De kunst hierin is om niet al te veel series in te vullen, zodat ik alles zou kunnen kijken. Het probleem met lijsten met alle series die ik wil zien is het feit dat ik niet weet waar ik moet beginnen, maar door de lijst kort te houden kan ik alles zien wat ik wil en heb ik geen keuzestress.

Daarna heb ik een lijst aangemaakt van tips van de Aniway die ik wil uitproberen, zoals anime/manga/games/boeken en meer. Ik merk namelijk dat ik sommige tips uit de Aniway magazine vergeet, terwijl ik hier juist aandacht aan wil besteden. Tot slot heb ik een boeken- en serieplanning voor elke maand, waarin ik de releases opschrijf van de maand en opschrijf welke boeken ik wil lezen.

Mijn blogplanning is nog redelijk hetzelfde gebleven, dus hierbij de link naar mijn blog waar ik uitgebreid erover vertel. Ik ververs de pagina’s meestal na een paar weken, zodat er niet al te veel artikelen op staan. Voor de komende tijd heb ik genoeg inspiratie voor blogs, dus deze planning helpt enorm!

De vierde tab is bedoeld voor de boeken, films en series die ik niet recentelijk kan oppakken, maar die ik ooit wel wil gaan lezen of zien. Zo kan ik altijd een nieuwe serie erbij pakken als ik door mijn series heen ben, zonder dat ik er veel druk over voel. Deze boeken/films/series hebben geen haast, maar als het lukt pak ik ze op!

Tot slot heb ik wat losse tabs waarin ik verschillende dingen neerzet. Zo heb ik een pagina met mijn wishlist, een pagina met Pokémon die ik nog wil verzamelen in Pokémongames en meer. Dit wil ik nog iets overzichtelijker maken, maar ze hebben in ieder geval een plekje gekregen!

Dit zijn de planningen die ik vandaag de dag gebruik. Verder schrijf ik wekelijks op wat ik wil gaan doen, en meestal heb ik elke dag nog een klein lijstje met dingen die op de planning staan voor de dag. Eens in de week probeer ik mijn hele planning goed bij te werken en houd ik alles netjes bij. Het geeft me rust in mijn hoofd, en een hoop motivatie om aandacht te besteden aan mijn fandoms en blogs!

Hoe houd jij je planningen bij, heb jij nog tips voor handige pagina’s? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.