Doelen van 2020: Ga ik vooruit?

Aan het begin van het jaar had ik goede voornemens opgesteld en een hoop doelen die ik hoopte te bereiken in 2020. Ik had hierbij een map aangemaakt met meerdere overzichten voor het huidige jaar, waar je hier meer over kan lezen. Ik ben nu al meer dan drie maanden gebruik hiervan aan het maken, maar werkt het een beetje? Gaan mijn goede voornemens goed, en heb ik al bepaalde doelen bereikt?

Als eerste had ik een lange lijst met doelen voor 2020. Je ziet dat ik er nu maar twee heb kunnen aanvinken, maar dat komt omdat een groot deel pas later in het jaar gaat gebeuren. Ook veel van de doelen kan ik pas aanvinken aan het einde van het jaar en als ik dan terugblik op 2020. Ik heb in ieder geval mijn vakken die ik moet halen al gehaald, ik ben goed bezig met mijn scriptie, ben al aan het kijken naar een baan en appartement na mijn studie en ik weet mijn blog nog steeds bij te houden.

Ik wilde ook wat boeken gaan lezen in 2020. Zo ben ik bezig met de Glazen Troon, dus dat gaat goed! Ook ben ik verder gegaan met de Lunar Chronicles en ben ik verder gaan lezen in Sword Art Online. Hoewel ik nog genoeg andere boeken heb, weet ik tijd vrij te maken om boeken uit dit lijstje te lezen.

Ook houd ik maandelijks bij hoeveel boeken ik heb gekregen/gekocht en hoeveel ik er heb gelezen. Ik wil namelijk mijn TBR omlaag brengen, en tot nu toe lukt dat zeker! De teller staat op +19, dus ik heb 19 meer boeken gelezen dan gekregen/gekocht. In 2019 zat ik net onder de 0, dus ik doe het nu al erg goed.

Ik maak ook maandelijkse habit trackers, die maandelijks eigenlijk veranderen. Sommige doelen komen erbij, terwijl andere dagelijkse dingen niet meer bijgehouden worden. Zo is het wel iets lastiger om veel stappen te zetten op de een dag, aangezien door de corona-omstandigheden ik alleen kleine wandelingen doe. Ik ben in ieder geval bewust met bijvoorbeeld voedsel bezig (veel fruit eten!) en af en toe eet ik ook vegetarisch. Deze habit trackers dragen daar zeker aan bij! Sommige oorspronkelijke doelen van 2020 zijn nu minder relevant, dus die heb ik ook eruit gehaald. Ik ga mezelf niet forceren en druk bezorgen voor allemaal dingen die ik moet doen, dus alleen het hoognodige houd ik bij.

Maandelijks schrijf ik ook op welke films en series op Netflix online komen, zodat ik die kan afvinken, wat ik ook doe met boeken. Tot nu toe weet ik altijd wel mijn TBR weg te werken, net zoals films en series. Mocht ik er niet aan zijn begonnen, markeer ik ze oranje zodat ik misschien op een later moment er toch aan begin.

Qua blogideetjes heb ik nu mooie schema’s opgesteld. Dit zijn er drie: eentje met blogs die prioriteiten hebben, maar ook degene die als reserve staan en eentje van blogs die ik later online gooi. Deze derde categorie bestaat uit boeken in series, waarbij ik voor de release van het volgende deel de recensie online wil gooien. Hetzelfde geldt voor series die een nieuw seizoen krijgen. Als die bijna online staat, zet ik een recensie online van het vorige seizoen zodat ik mensen enthousiast kan maken voor de serie!

Tot slot een blogplanning. Ik markeer de dagen die zijn ingepland en zoals je ziet heb ik verschillende soorten blogs die op bepaalde dagen verschijnen. Ik heb geen idee of bloglezers dit door hebben, maar ik probeer me aan een vast schema te houden. Op vrijdag de Friday Five en zondag het wekelijkse overzicht, dinsdag komt een ”bijzondere” blog online die niet onder een categorie vallen en maandag, woensdag, donderdag en zaterdag zijn voor recensies, wat voor soort verschilt per dag. Elke week kijk ik naar de blogs die op het vorige overzicht staan en dan maak ik een planning! Ik had eerst een hele maand volgepland, maar ik merk dat veel recensies opeens geschreven worden halverwege de maand en die ik dan zo snel mogelijk wil posten. Zo blijft mijn content lekker actueel!

Dit zijn de overzichten die ik de afgelopen maanden vooral heb gebruikt. Het werkt naar mijn idee heel fijn, want ik ben lekker aan de slag gegaan en voel me ook vrij productief als ik dingen kan afvinken. Er is weinig chaos en ik raak gemotiveerd om te werken aan mijn doelen, wat zeker fijn is in de huidige tijd waarin iedereen voornamelijk thuis zit. Zo blijf ik in ieder geval lekker doorgaan!

Heb jij nog schema’s of een Bullet Journal voor je doelen, en lukken je goede voornemens een beetje? Laat het me weten, en vertel vooral je tips aan andere bloglezers!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik hou mijn blogplanning ook bij, maar dan digitaal. Als ik dan bijvoorbeeld op mijn werk de tijd heb om iets te schrijven, dan hoef ik niet elke dag een schriftje oid mee te slepen.

    1. Zeker slim! Vorig jaar deed ik het ook digitaal, maar dan plande ik meteen de hele maand vol. Wekelijks moest ik dan mijn planning aanpassen omdat ik nieuwe blogs wilde schrijven die ik snel online wilde zetten, dus vandaar dat ik nu per week het even bekijk, haha! 🙂

  2. Ik heb een bullet journal en tot nu toe gaat het goed met mijn doelen. Ik heb zelfs een aantal doelen al eerder gehaald dan verwacht. Hopelijk zet het de rest van het jaar mooi door.

    1. Lekker bezig Katja! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.