Mijn Bullet Journal opzet voor 2018 #2

In 2018 ga ik weer flink aan de slag met mijn Bullet Journal. Deze wil ik optimaal gebruiken, dus in mijn Bullet Journal (waarvan je hier de recensie kan lezen) maak ik een mooi overzicht van 2018. Vorige week zag je de eerste pagina’s in mijn Bullet Journal, nu laat ik je meer pagina’s zien die ik het aankomende jaar ga gebruiken.

In 2018 zijn er een aantal doelen die ik heb opgesteld die ik hoop te verwezenlijken. Dit heb ik onderverdeeld in meerdere categorieën. Zo wil ik een aantal dingen bereiken met mijn studie (zoals hopelijk mijn bachelor behalen), lezen (aantal boeken lezen), mijn gezondheid, mijn blog, series/films en op sociaal gebied. Sommige doelen zijn wat abstract, dus zou ik eerder aan het einde van het jaar kunnen beoordelen. Het is in ieder geval een gevarieerd lijstje waar ik hopelijk veel werk uit kan halen. Als persoon wil ik elke dag verbeteren en dit is hopelijk een goed geheugensteuntje daarvoor!

Uiteraard heb ik een lijstje gemaakt voor mijn TBR. Dit heb ik onderverdeeld in recensie-exemplaren (aangezien die toch iets voorrang hebben) en mijn eigen boeken die ik nog wil lezen. Ik heb geen idee hoeveel boeken van mijn eigen boekenkast ik zou kunnen lezen in 2018, maar met wat geluk kom ik aardig ver. Hierbij raak ik nog gemotiveerder om lekker te lezen, zodat ik veel boeken af kan vinken!

Ook houd ik een Series Tracker bij. Hierin schrijf ik op welke series ik wil kijken, met vervolgens de bijbehorende seizoenen en afleveringen. Wanneer ik iets heb gezien, kleur ik het desbetreffende vakje in. Ik hoop in 2018 dus met veel series bij te blijven en ook bepaalde series juist te gaan bekijken. Mocht ik halverwege het jaar nieuwe series ontdekken, heb ik (hopelijk) nog genoeg ruimte om ze erbij te zetten.

Voor films heb ik ook een lijstje gemaakt. Een aantal films die uitkomen wil ik bijvoorbeeld zien in de bioscoop, andere dvd’s heb ik nog steeds liggen en nog niet gezien, of er zijn oude films die ik nog een keertje wil zien. Met een beetje geluk kan ik ze allemaal zien het aankomende jaar! Mijn Movie Challenge van 2017 was namelijk niet enorm geslaagd, dus hopelijk gaat het in 2018 wel lukken.

Tot slot hebben we nog Places to visit, een lijkt met allemaal plekken in Nederland (en wie weet ook veel buitenland) die ik wil gaan bezoeken. Ik vind dagjes uit naar een stad heel leuk, dus hopelijk weet ik er veel af te strepen! Mocht je nog wat Nederlandse steden kennen die ik zou moeten zoeken, laat het me vooral weten!

Volgende week vertel ik over de andere pagina’s die ik in mijn Bullet Journal zet. Deze pagina’s zijn vooral de jaarlijkse overzichten, het komende blogje zou meer bestaan uit losse pagina’s. Kijk daar dus zeker naar uit!

Pak jij 2018 ook aan met een Bullet Journal?

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat leuk dat je een bullet journal hebt, dat wist ik helemaal niet 🙂 Ik vind het ook zo fijn om bij te houden (vooral ook om leeslijstjes enzo in te maken). Jouw bullet journal is wel lekker rustig en overzichtelijk zo, ik kleur of teken pagina’s altijd vol met doodles 🙂

  1. Wie weet ga ik aankomend jaar af en toe doodles erin tekenen, maar dat rustige vind ik voor nu wel wat hebben 🙂

 2. Die minder ziek zijn en meer boeken lezen dan er binnen komen zie ik zelf ook helemaal zitten. Ik moet eigenlijk aan de opmaak van mijn 2018 Bullet Journal beginnen. Ik weet al dat ik dit jaar ook wil bijhouden wat ik verstuur aan post (en wat ik toegestuurd krijg). Ook mijn TBR ga ik opnieuw naar omlaag proberen te krijgen. Dit jaar lukte dat niet maar wie weet gaat het in 2018 plots wel. Sluit jij je Bullet Journal ook af met een terugblik op het afgelopen jaar? Net zoals er in januari telkens een hoop lijstjes op mijn blog verschijnen doe ik dat ook in mijn BuJo. Ontdekkingen, leuke aanwinsten, gebeurtenissen, …

  1. Oeh, dat is een goed idee! Ik heb wel een pagina met mooie herinneringen in zitten, maar wie weet ga ik nog meer lijstjes maken 🙂

   1. Het Listomaniac-virus is heel besmettelijk. 😉

  • Ingrid op januari 29, 2018 om 3:59 am
  • Reageer

  Via via hier beland, niet voor het eerst blijkt, want ik herinner je.
  Is dat echt jouw handschrift? Wat schrijf je dan ongelofelijk netjes.
  Voor steden die je kan bezoeken, heb ik nog wel een idee, Dordrecht. Daar woon ik en heeft een mooie binnenstad, mocht je daar van houden.

  1. Jep, dat is mijn handschrift! Ik doe er wel heel veel moeite voor hoor haha, vandaar dat het ook vrij netjes is.
   Dordrecht heb ik inderdaad al meerdere keren bezocht en vind ik echt fantastisch (ik wil er misschien zelfs later gaan wonen), dus die plek bezoek ik best vaak 🙂 Zeker een prachtstad!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.