Mijn Bullet Journal opzet voor 2018 #3

In 2018 ga ik weer fanatiek beginnen aan een Bullet Journal. Hierin kan je lijstjes, kalenders, TBR-lijstjes en meer in zetten. Voor 2018 heb ik een hele opzet gemaakt met pagina’s die ik hoop vaak te kunnen gebruiken. De vorige weken kon je al lezen over de opzet van mijn Bullet Journal (zie hier deel 1 en hier het tweede deel), nu laat ik de laatste pagina’s zien van mijn Bullet Journal! Ik gebruik de Bullet Journaling-boekje, waarvan je hier de recensie kan lezen.

 

Ik heb aardig wat pagina’s gewijd aan de Aniway. Dit is een magazine vol Japanse geeky content, van anime tot games en manga. In deze tijdschriften worden vaak bepaalde dingen aangeraden om te kijken/spelen/lezen, dus ik wilde graag een schema met alle dingen die in het magazine staan, of ze worden aangeraden en of ik ze zelf ga kijken/lezen/spelen.

Het schema begint met het nummer van het magazine. Vervolgens om wat voor soort aanbeveling het gaat, zoals anime, manga, game, muziek, film of wat anders. De eerste kolom met vink kan ingekleurd als geel of oranje. Wanneer de kolom geel wordt, wordt het desbetreffende ding aangeraden en wil ik het ook gaan zien/spelen/lezen. Wanneer deze oranje is, laat ik hem dus links liggen. De tweede kolom is voor de dingen die ik daadwerkelijk opzoek en ga gebruiken. Wanneer ik een anime/game/manga leuk vind, kleur ik het vak groen in. Zo niet, dan wordt het rood. Het laatste vakje (die met de drie vinkjes), is of ik er over ga bloggen. Als het vakje is ingevuld, heb ik er een blogje over geschreven. Zo spoor ik mezelf aan alle Aniway door te spitten, wat te doen met alle aanraders en er ook over ga bloggen! Ik heb een heleboel Aniway, dus ik ben erg benieuwd hoe ver ik ga komen.

 

Ook heb ik opgeschreven welke Pokémon ik mis in mijn Pokémonkaartencollectie. Deze heb ik ingedeeld op regio, aangezien ik ook mijn verzameling zo indeel. Wanneer ik dus naar een winkel ga waar ze losse kaarten verkopen, kan ik met gemak mijn lijst erbij pakken en kijken of ik kaarten kan vinden die ik nog moet hebben. Ik wil namelijk van elke Pokémon minimaal 1 kaart, dus ik kan nog even door.

Vervolgens heb ik twee wish lists. Eentje met spullen die ik wil hebben (zoals boeken, games of funko pops, en een verlanglijst met cosplays die ik ooit wil gaan doen. Hier hoop ik dan ook wat tekeningen bij te plaatsen met de desbetreffende personages die ik wil gaan cosplayen, dus daar hoop ik later meer van te laten zien!

Ook heb ik een Dream Log gemaakt, waarin ik mijn dromen opschrijf als ik die heb gehad. Ik kan soms hele intense dromen hebben, dus die hoop ik dan meteen op te schrijven!

Voor mijn blog heb ik ook twee pagina’s. Ten eerste heb ik een Blog Follow Tracker, waarin ik altijd aan het begin van de maand opschrijf hoeveel volgers ik heb. Ik hoef niet per se flink uit te breiden in volgers, maar ik ben wel benieuwd of er enige progressie is. Aan het eind van het jaar kan ik wellicht nog wat grafieken maken van de statistieken! Ook heb ik een pagina met allemaal blogideeën die ik heb bedacht. Die laat ik niet zien, want straks verklap ik nog wat de komende tijd gaat verschijnen op mijn blog!

Tot slot heb ik een Reading Schedule voor elke maand. Hierin schrijf ik op welke boeken er uitkomen en welke boeken ik krijg/koop, om daarna te kijken wat mijn TBR wordt. Hierin houd ik ook bij hoeveel dagen ik doe over een boek en leg ik mezelf ook een planning op over elk boek dat ik lees. Ik hoop zo wat meer regelmaat te krijgen in het lezen en ervoor te zorgen dat ik meer boeken lees dan binnen krijg in een maand. Projectje om mijn ongelezen boeken te verkleinen dus!

Dit is mijn opzet voor 2018. Elke maand zal ik nog een update laten zien waarin je sommige pagina’s aangevuld ziet worden. Zo hoop ik gaandeweg 2018 dit boekje ingevuld te zien worden en ga ik er misschien nog wat mooier maken. Op naar een productief 2018 dus!

Welke pagina’s mogen er in jouw Bullet Journal niet ontbreken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.