Aniway Magazine #51: genoeg anime-aanraders!

Ik heb al langer dan een jaar een abonnement op de Aniway, een tijdschrift over anime, manga, games, muziek en Japanse cultuur. Ik heb zelfs een grote collectie aan oudere Aniway, puur omdat ik geen genoeg kan krijgen van dit tijdschrift. Het is lekker divers, ik krijg genoeg inspiratie om nieuwe anime te volgen of manga te lezen en het ziet er ook nog eens heel leuk uit! Graag laat ik jou zien hoe de Aniway 51 is die je deze maanden in de winkel kan kopen. Wie weet lijken de artikelen je zo leuk, dat je ook het tijdschrift gaat lezen!

De Aniway weet weer verschillende anime, manga, films, Japanse mythologie te bespreken in de 51ste editie van dit tijdschrift. Zo begint het tijdschrift met het bespreken van de anime Girls’ Last Tour. Hoewel ik in eerste instantie niet snel deze anime erbij zou pakken, ben ik toch wel nieuwsgierig geworden. Het gaat over een post-apocalyptische samenleving waarin twee jonge meisjes proberen te overleven.

Vervolgens wordt fanjargon besproken, aangezien vele woorden die Japanliefhebbers kennen vaak andere betekenissen hebben. Zo is otaku in de Westerse gemeenschap een vrij positief woord, terwijl dat het in Japan totaal niet is. Ook kan je genieten van een recensie over de oude manga Ballet Star en kunnen de gamers onder ons meer te horen krijgen over Xenoblade Chronicles.

Ook is er een column over anime die rake emotionele klappen uitdelen. Autsj, de feels! Hierin worden meerdere anime(films) besproken die de kijken wat tranen kunnen bezorgen. Ik heb Your Name en Angel Beats! al gezien en kloppen inderdaad. Ik ben ook begonnen aan de eerste anime van Fullmetal Alchemist, dus ik ben al huiverig voor de rest van het verhaal…

Meer weten over het oude Japan? Dan kan je in deze Aniway alles horen over het Sieboldhuis, het Japanmuseum in Leiden! Ik ben hier al eens geweest en dit museum is inderdaad een aanrader voor de Japanliefhebber, dus ik ben erg blij dat ze het museum onder de aandacht brengen.

Ook zal de Aniway deze edities kijken naar 100 jaar Anime, waarbij de geschiedenis van anime wordt besproken. Ontzettend interessant! Hoewel ik vooral geïnteresseerd ben in de meest bekende anime, vind ik het erg leuk om te zien hoe de ontwikkelingen zijn rondom anime door de jaren heen. Ook wordt de film Night is short, walk on girl besproken en kan je een interview lezen met Masaaki Yuasa, die de zojuist genoemde film heeft gemaakt.

Ook worden er weer zoals gewoonlijk wat manga kort besproken. Zo lijkt The Promised Neverland en Made in Abyss echt heel gaaf, vooral omdat ik er vaker goede verhalen over heb gehoord.

Een nieuw artikel in de Aniway is Twistpunt, waarin redacteurs Rick en Roderick discussiëren over een anime die de één geweldig vindt, terwijl de ander de anime juist niks vindt. Geniaal! Ik ken Roderick natuurlijk van Pindakaas en Sushi en ik zie hem zo al vol met passie praten over anime en lekker hard in de discussie te gaan. Daarnaast wordt er verteld over de game Okami, die er best gaaf uit ziet.

De gamers onder ons kunnen zelfs nog meer smullen van deze anime, aangezien Monster Hunter wordt besproken, waaronder zelfs de nieuwe Monster Hunter World. Er is ook een mooie poster in de Aniway van deze game! Na de posters ka je lezen over Anime-Gataris, een animeclubanimeparodie. Deze anime wil ik zeker kijken, want naast de humor schijnt deze serie veel genialiteit te bevatten. En deze anime is ook nog eens gratis te zien op Crunchyroll, ideaal! Erg fijn dat de Aniway anime neemt die makkelijk en legaal te bekijken zijn.

Ook wordt Land of the Lustruous besproken, een anime die er qua uiterlijk erg mooi uit ziet, maar daarnaast ook lastige thema’s zoals verlies en depressie weet te behandelen. Ik ben erg nieuwsgierig geraakt, dus ook deze anime wil ik graag een kans geven. Vervolgens kan je nog lezen over Yona of the Dawn (die mij vaker is aangeraden) en de game SeaBed.

Ook is weer standaard een pagina met impressies over nieuwe anime. Deze zijn bijna allemaal op Netflix, Crunchyroll en HiDive te zien. Violet Evergarden ben ik aan het volgen en hoewel de meningen daarover nog vlakjes zijn, hoop ik dat deze anime in zijn compleetheid erg positief wordt beoordeeld in de volgende Aniway. Even geen inspiratie voor het kijken van nieuwe anime? Nou, met deze pagina kom je wel even vooruit.

Tijd voor wat meer verdieping over een mangastroming, namelijk battlemanga! Ook met zulke informatieve artikelen krijg je genoeg inspiratie voor verschillende soorten anime die je kan gaan zien.

Dan gaan we over naar de anime Recovery of an MMO Junkie, een vrij rustige serie over gamers. Lijkt me zeker een leuk verhaal! Deze Aniway geeft genoeg aanraders op animegebied, dus voor de komende maanden ben ik nog wel even zoet… Ook kan je meer lezen over Parasyte, het boek Spring Snow van Yukio Mishima en het fantasyboek Record of Lodoss War: The Grey Witch.

Er is verder nog genoeg te lezen in de Aniway. Zo kan je lezen over verschillende anime-games die niet zijn gemaakt in Japan, de anime Fate/Apocrypha (te zien op Netflix), een bijzondere yokai (geest) in Japan, de anime Juni Taisen – Zodiac War, de manga Arpeggio of Blue Steel, de Fire Emblem Heroes-game, Dragon Ball FighterZ en de horrormanga Shiver. Waar ik vooral erg blij over was, was dat de film Sword Art Online: Ordinal Scale werd besproken. Deze anime vind ik supertof, dus ik ben nu zeker benieuwd naar deze film! Snel maar kijken dus.

Deze Aniway is weer geslaagd. Ik heb nu zo veel motivatie om weer lekker veel anime te gaan kijken! Ik hoop dus af en toe weer wat recensies over anime te plaatsen, aangezien ik van vorige anime-recensies vaak te horen kreeg dat sommige bloglezers het gingen kijken. Ik kan nu al niet wachten op de nieuwe Aniway!

Heb jij ook een abonnement op de Aniway?  

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.