Aniway Magazine #52: Weer een heleboel aanraders!

Ik ben een groot fan van de Aniway. Dit magazine houdt zich volledig bezig met Japanse cultuur, anime, manga, muziek, games en meer. Ik ben al een lange tijd abonnee van dit tijdschrift, maar vanaf dit nummer ben ik ook proeflezer! Veel artikelen in deze Aniway had ik dus al gelezen, maar het eindresultaat geeft het lezen weer een unieke ervaring. Erg leuk dat ik wat kan bijdragen aan dit leuke tijdschrift en ik was ook heel benieuwd naar hoe het magazine eruit zou zien. Nou, ik heb er weer van genoten! Graag laat ik aan jou zien wat voor leuke artikelen te vinden zijn in de Aniway.

 

Het voorblad begint al goed, want Violet Evergarden staat erop! Deze anime heb ik ook (op Netflix) elke week trouw gevolgd, dus dat is een goed begin van het tijdschrift. De introductie is ook weer erg leuk, helemaal wanneer Tamara vertelt over haar gigantische verzameling aan manga (2500 manga, dan valt mijn boekencollectie nog wel mee!).

Na wat nieuwsfeitjes is er een recensie te lezen over Violet Evergarden. Ik sluit me echt naadloos aan bij deze recensie. Deze anime is echt prachtig en emotioneel, maar heeft ook een aantal minpuntjes. De hele anime is heel goed verwoord, Samantha haalt gewoon de woorden uit mijn mond! Deze anime is in ieder geval het waard om te kijken, dus als je Netflix hebt kan je snel aan de slag.

Na een interessant artikel over Japanse termen en hoe benamingen voor bepaalde geluiden enorm afwijken van andere talen, wordt de manga Isabella Bird in Wonderland besproken. Deze klinkt erg interessant! Ook is er een artikel geschreven over Dutch Comic Con, eens iets anders dan de anime-conventies die vaak worden besproken in de Aniway!

Meerdere Aniway-redacteuren geven nog wat tips voor fantasyverhalen. Zo krijg je genoeg inspiratie om weer een magische wereld te betreden! Ik ben bijvoorbeeld best nieuwsgierig geworden naar Rokka: Braves of the Six Flowers, Senyu en Magic: The Labyrinth of Magic. Die kunnen ook weer op de to watch-lijst!

Dan komen we aan bij een interview met de organisator van Animecon. Animecon is namelijk al jaren in Den Haag, maar ze willen verhuizen naar Ahoy in Rotterdam (wat voor mij prima is, dat is lekker dichtbij!). Erg leuk om wat meer te lezen over de organisatie van deze conventie, nu maar hopen dat de plannen werkelijkheid worden! Hun huidige locatie vind ik namelijk erg onoverzichtelijk en onhandig geregeld, dus ik hoop dat ze in Ahoy er wat mooiers van kunnen maken.

Na een artikel over honderd jaar anime (waar de jaren 1974 tot en met 1995 worden besproken), een artikel over meesterdieven in anime en wat kleine recensies van verschillende manga, is het artikel Twistpunt weer in de Aniway gebracht. Hierbij houden twee redacteuren (deze keer Tamara en Roderick) een discussie over nieuwe en oude anime.  Altijd erg leuk om te lezen! Ook is er een recensie van Sword Art Online Fatal Bullet de game, welke dus een tikkeltje tegenvalt. Toch ben ik best benieuwd naar de game!

A place further than the universe kende ik nog niet, maar door de review in de Aniway ben ik erg nieuwsgierig geworden. Dit is een verhaal over een paar meiden die naar Antartica gaan. Deze anime blijkt een groot succes te zijn (en is gratis te zien op Crunchyroll), dus deze ga ik zeker bekijken!

Laidback is een kampeeranime en klinkt ook best leuk. Die ga ik ook eens proberen! En deze anime is ook te zien op Crunchyroll, dus ook deze is gratis te zien!

Ook zijn er weer wat anime impressies, waarbij Rick en Roderick de eerste paar afleveringen van een paar anime bekijken en hun eerste indruk vertellen. Erg fijn, wat zo heb je meteen een globaal idee of een anime wat voor jou is. Ik denk dat ik er ook een paar ga proberen!

Mr. Osomatsu is een derde adaptie van al een bekende franchise, maar de hoofdpersonen (een zesling) is nu in de huidige tijd geplaatst. Er zijn twee seizoen van online en ook deze anime hoop ik binnenkort te gaan zien. Ik weet nog niet of het wat voor mij is, maar deze review overtuigt me wel om het uit te gaan proberen! Er is genoeg onderbroekenlol in te vinden en dat kan ik vaak waarderen, dus wie weet pak ik deze anime er eens bij als ik op Crunchyroll struin.

Er zijn nog vele interessante en leuke reviews te vinden in deze Aniway, zoals de game Ni No Kuni II, het boek Perfect Blue (welke heel creepy klinkt) en ook een review over de Atelier-gameserie. Ook kan je lezen over de manga Nisekoi, wat manga afkomstig van Nederland en een interessant artikel over een yokai die wat weg heeft van een spin… Genoeg te lezen dus in dit tijdschrift!

Pop Team Epic is een anime die ik eens heb gekeken, maar binnen een paar minuten al stopte. Door de review in de Aniway ga ik het waarschijnlijk toch nog een kans geven, want deze korte sketches hebben wellicht toch wel wat. Na deze review is het bijna het einde van de Aniway, maar je kan nog even genieten van een mooi verhaal van vier pagina’s met een magisch randje.

Ik heb ondanks al het proeflezen (waardoor ik toch de meeste artikelen al had gelezen), weer enorm verrast door de Aniway. Dit eindresultaat maakt het lezen vele malen leuker! Ik heb weer genoeg anime-aanraders die ik hoop te gaan kijken. De Aniway is een perfect tijdschrift als je wat meer wil weten over Japanse cultuur, dus haal dit tijdschrift snel in huis!

1 reactie

  1. Dit was weer leuk om te lezen! Ik ben ook blij dat mijn recensie van Violet Evergarden zo goed beviel! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.