Aniway Magazine #53:

De Aniway is een geweldig magazine over Japanse (nerd)cultuur, waarbij je genoeg aanraders kan vinden over anime, manga, games, boeken en meer. Ik ben al lang een abonnee op dit tijdschrift, maar ik ben ook proeflezer van de Aniway! Deze nieuwe editie is weer goed gevuld, dus ik laat je graag zien wat je allemaal kan lezen in de Aniway.

Ik had de afgelopen maanden zo veel artikelen proefgelezen en gecorrigeerd, dat ik als bedankje in het colofon sta. Superleuk! Erg tof om te zien dat mijn naam in de Aniway staat, veel en hard werk wordt beloond!

Na wat nieuwsfeitjes is er een animebespreking, namelijk Golden Kamuy. Maar twaalf afleveringen (tot nu toe) en is een historische avonturenserie. Klinkt tot nu toe erg interessant, dus wie weet dat ik een poging ga wagen aan deze anime. Hij is ook nog eens te vinden op Crunchyroll (een gratis en legale website om anime te kijken), dus dat is erg makkelijk!

De Aniway geeft ook genoeg informatie over Japan, zoals Japanse taal. Wist je dat Japanse namen best lastig kunnen zijn? Door verschillende Japanse schriften en manieren van uitspreken is een naam in het Japans vrij ingewikkeld, dus in dit artikel lees je er alles over. Zo interessant!

Na een bespreking van de manga The Seven Knights of the Marronnier Kingdom en de anime Hinamatsuri worden er tien anime besproken die zich afspelen in een andere wereld. Re:Zero, No Game No Life en Log Horizon heb ik hiervan gezien en zijn zeker aanraders, dus je hebt dan meteen een lijstje van 10 anime die je kan zien!

Vervolgens zijn er reviews van de game Shining Resonance: Refrain, de manga Go For It, Nakamura! en Caterpillar Girl and Bad Texter Boy is er weer een stuk over de geschiedenis van anime. Nu zijn we uitgekomen op een wat recentere tijd, waarbij je de ontwikkelingen in anime van de afgelopen jaren kan zien.

Het Twistpunt is een erg leuk artikel waarin telkens twee redactieleden een onderwerp bespreken. Deze keer gaat het over animemakers die een grote misdaad hebben begaan. Kan je hun anime dan nog wel kijken? Samantha en Roderick hebben verschillende meningen en bespreken deze met elkaar in dit artikel. Altijd leuk om te lezen! Ook lees je over de games Dragon Lapis en Lost Sphear, die me beiden wel interessant lijken.

Daarna wordt een bepaald soort personage besproken in manga en anime, namelijk Espers (mensen met paranormale gaven). Verschillende manga en anime worden besproken, zoals de recente anime The Disastrous Life of Saiki K. op Netflix, welke ik toevallig ook kijk. Op de bladzijde erna is er ook een review over te lezen. Zeker gaan kijken als je Netflix hebt, want deze anime is echt hilarisch! Ik sluit me dus ook helemaal aan bij de recensie in de Aniway.

Na twee mooie posters wordt een manga besproken waar ik erg enthousiast over ben geworden, namelijk To Your Eternity. Door deze review kreeg ik hoge verwachtingen, dus deze komt op mijn verlanglijstje!

Daarna komen we aan bij een game die ik zeker wil proberen, namelijk Octopath Traveler. De Aniway heeft ook een poster van deze game. Ik hoop dit jaar een Switch te gaan kopen, dus deze game zal dan ook hoog op het lijstje komen om te gaan spelen. Verder wordt het laatste deel van Digimon Adventure Tri. Ik ben halverwege deze anime, dus ik moet echt nog eens verder!

Er zijn ook wat streamimpressies van nieuwe anime, waarin Rick en Tamara telkens de eerste drie afleveringen van een anime kijken en hun eerste indrukken te vertellen. Twee anime klinken wel als anime die ik wil uitproberen, dus hopelijk binnenkort maar gaan doen!

Dan hebben we nog de game Captain Toad: Treasure Tracker. Een vrij simpele, maar erg vrolijke en fijne game. Mocht ik een Switch hebben en zin hebben in nieuwe games, zal ik deze zeker overwegen!

Na een uitleg over een mythologisch Japans figuur (ik zal niet vertellen welke, maar wel dat deze erg past bij een anime die is besproken in deze editie) zijn er nog wat reviews. Eentje die ik erg interessant vind ik The Bridy was a Boy, een verhaal over een transmeisje. Erg bijzonder, ik ben erg benieuwd hoe dit Japanse werk is neergezet!

Tot slot is er een interview met de organisatie van Animecon. Volgend jaar vindt deze conventie plaats in Rotterdam Ahoy in plaats van Den Haag, dat wordt heel anders! De organisatie vertelt wat alle plannen zijn en wat ze verder nog willen bereiken. Volgend jaar wil ik in ieder geval naar Animecon, want het is voor mij lekker dichtbij en ik ben erg benieuwd wat ze ervan gaan maken! Ook is er nog een mooie strip te zien van Webbelart, die echt prachtige strips maakt. Deze vond ik ook erg leuk!

Dit is de nieuwe editie van de Aniway en is ook te vinden in vele boekhandels. Sla hem snel in huis, want hij is erg leuk! Er zijn nog genoeg pagina’s die ik niet heb gesproken, dus ga deze zeker ontdekken. En als je dan toch bezig bent, spot dan vooral mijn naam in het colofon!

Wat vind jij van de nieuwe Aniway?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.