Aniway Magazine #54: Kerkers verkennen en veel fantasy-anime

Elk kwartaal komt er weer een Aniway uit, een magazine vol Japanse cultuur. Games, anime, manga, boeken, muziek, evenementen en meer, er is genoeg te lezen in de Aniway! Ik ben zelfs proeflezer bij de Aniway, maar de artikelen lezen als ze volledig zijn bewerkt met een mooie opmaak is altijd een feest om te zien. Graag laat ik je wat artikelen zien van de Aniway, zodat jij snel dit magazine in huis haalt!

Na een voorwoord en verschillende nieuwtjes over Japan, komt er een recensie over Overlord, een anime die op Crunchyroll te zien is (helaas alleen niet het eerste seizoen). Ik had al wat gehoord over deze anime, maar nu wil ik hem zeker zien! Het gaat over een gamer die in zijn game belandt. Hij is nu een heerser over een fantasywereld! Het klinkt in ieder geval veelbelovend, dus deze komt op mijn nog-te-kijken-lijstje, zonder twijfel!

De Aniway heeft ook altijd leuke informatieve artikelen, zoals de vertalingen van titels van anime naar het Engels. Sommige titels blijven bijvoorbeeld Japans, terwijl sommige titels een Engelse vertaling hebben, of juist een compleet andere titel hebben. Dit artikel neemt vertalingen van titels goed onder de loep, waar ik erg van genoten heb.

Naast het bespreken van een manga en de game Valkyria Chronicles 4 wordt de geschiedenis van de dungeon crawl-games besproken. Er zijn echt ontzettend veel games die zich richten op het verkennen van kerkers.

Het verkennen van kerkers wordt ook nog eens gecombineerd met tien anime en games die hiermee te maken hebben, dus zo kan je al snel wat aanraders krijgen als je van dungeons houdt.

Vervolgens bespreekt de Aniway een klassieker, namelijk de anime Urusei Yatsura. Op de pagina erna zijn er twee anime die worden besproken. Op de linkerpagina zie je How Not to Summon a Demon Lord, welke ik zelf heb gezien nadat ik het artikel las. Ik vond de anime alleen iets te veel fanservice bevatten, maar veel punten uit de recensie begreep ik wel. Fate Extra Last Encore wordt alleen vrij negatief beoordeeld. Ik moet nog de hele Fate-franchise ontdekken, maar je kan in ieder geval als Fate-kenner meer weten over deze anime (hij staat trouwens op Netflix).

Twistpunt is een vaste rubriek geworden waarin twee redactieleden een discussie met elkaar voeren. Nu gaat het over de nieuwe generatie gamers die de ‘traditionele’ consoles niet meer echt kennen. Ook kan je wat horrormanga bekijken, zoals Dementia 21 en Frankenstein.

Niet alleen nieuwe franchises worden besproken, maar ook hele bekende en oude anime/manga. Zo bespreekt Tamara de manga van Bleach en vertelt ze hoe ze de reeks als geheel vond. Nu ik dit artikel heb gelezen, weet ik in ieder geval dat ik niet tot het einde moet doorgaan…

Cells at Work is een hele toffe manga en anime, welke ik heel graag wil zien. Er zijn nog posters van How Not to Summon a Demon Lord en Overlord te zien in het magazine en ook Asobi Asobase is een anime die wordt besproken waar ik ook al aan ben begonnen. Vervolgens kan je verschillende streamimpressies lezen over nieuwe Aniway. Ik vind het erg tof om deze eerste indrukken te lezen, zodat je snel een idee hebt of de anime wat voor jou is.

En het is nog niet voorbij! Zo kom je meer te weten over twee visual novelgames en de historische anime Angolmois. Zelfs leesvoer komt aan bod, zoals het oude boem Het Sarashina-dagboek en Fireworks (waar ook een film van komt). Na wat niet-Japanse manga (Moonflower lijkt me erg gaaf!) lees je over Children of the Whales. Ik heb de anime gezien maar vond ik vrij apart, maar ik denk dat ik met de manga veel meer kan genieten van dit verhaal. De stijl is in ieder geval schitterend!

Na een bespreking van Japanse mythologie is het tijd voor detective manga. Hoe is deze tot stand gekomen en wat zijn de populaire titels onder dit genre? Hier kom je het allemaal te weten! Daarna wordt er een detectivemanga besproken, maar ook de life-action film van Bleach en een uitbreiding van Xenoblade Chronicles. Voordat een korte strip het magazine afsluit, kan je ook nog lezen over de anime Dragon Pilot (te zien op Netflix), waar ik door het artikel wel steeds nieuwsgieriger naar ben gaan worden.

De nieuwe Aniway is weer erg indrukwekkend en leuk, ik heb weer genoeg anime om te bekijken de komende weken! Heb jij de Aniway al in huis? Voor maar 11,95 heb je al een abonnement en voor 25,40 krijg je er zelfs Pindakaas en Sushi 3 bij! Een mooi actie dus, en anders kan je altijd bij de boekhandel dit leuke tijdschrift halen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.