Charizard EX Red & Blue Box Collection Unboxing

Afgelopen maandag kon je lezen over mijn onbekende hobby, namelijk het verzamelen van Pokémonkaarten. Tijdens Dutch Comic Con zag ik onder andere dit coole pakket liggen, namelijk een Charizard EX pakket met daarin wat pakjes kaarten voor 25 euro. Aangezien ik bij deze conventie flink wat geld wilde laten rollen, kocht ik deze box en nam hem mee naar huis. Hierbij laat ik graag zien wat er allemaal in het pakket zat.

P1070469 P1070470

De box is echt ontzettend groot, helemaal als je ziet wat er allemaal in het pakket zelf zit, want dat neemt niet al te veel ruimte in beslag. Nu Pokémon 20 jaar oud, komt er elk kwartaal een nieuwe box in deze set online en elke maand zijn er kleine boxen te koop in het teken van een legendarische Pokémon.

P1070473 P1070474

In de box zaten vier pakjes van Pokémon Generations, een Pokémon EX kaart van Charizard en een grote variant daarvan. Daarnaast krijg je nog een unieke code voor bij de online game waarin je het kaartspel kan spelen. De Charizard EX kaart vind ik heel gaaf om te zien. Ten eerste is hij erg sterk, maar de afbeelding zelf vond ik erg vet, helemaal me de andere Pokémon erbij. De grote variant vind ik wat overbodig, maar ik hoop er nog ergens een mooi plekje voor te vinden in mijn kamer. P1070476 P1070477

Bij het eerste pakketje zag ik 3 kaarten die er voor mij wel uitsprongen. De eerste was Diancie, de legendarische fairy-Pokémon! Diancie zit in de nieuwe generatie en is dus erg nieuw, erg tof dat ik die in bezit heb! Daarbij heb ik nog weinig fairy-type-kaarten en zitten er aan de linkerkant drie strikjes, hoewel ik geen idee heb wat die moeten voorstellen. Gulpin heeft twee hartjes aan de linkerkant zitten, wat mij ook opviel. Doduo is glimmend, ook leuk om te hebben.

P1070479 P1070480

Ten eerste kan ik weer twee fairy-types toevoegen aan mijn collectie. Een sterke Gyarados kan ik ook zeker waarderen en de twee trainerkaarten vond ik zo apart. De Red Card is nog wel oké, maar een kaart waarbij je eigen Pokémon verward raakt, serieus? Het plaatje is al redelijk debiel, dus ik vermoed dat de kaartmakers deze als grap erin hebben gedaan.

P1070483 P1070484

In dit pakje kon ik vooral genieten van de fancy Jynx, kaarten met weer wat versieringen aan de linkerkant, een glimmende Slowpoke en een Pikachuuuuuu! P1070486 P1070487

In het laatste pakje zat een Jirachi, één van mijn favoriete legendarische Pokémon, en nog een mooie kaart ook! Een Charmeleon met trainer vond ik ook erg gaaf om te zien en de Maintenance vond ik niet al te handig, want elke kaart zou juist handig voor je moeten zijn, die wil je niet zo maar afstaan!P1070488Dit was dus de inhoud van de Charizard EX-box. Je moet wat geluk hebben welke kaarten erin zitten, maar ik vind het wel een mooi pakket. De prijs is misschien wel erg hoog, maar dat kan in principe ook als je nagaat dat de twee EX-kaarten heel bijzonder zijn. Ik vermoed dat ik de volgende boxen ook wel graag in huis wil halen, zeker als er van deze set maar eentje uitkomt in de drie maanden. Ik ben in ieder geval enorm blij met de zeldzame kaarten die ik heb gekregen en ik kijk zeker uit naar de volgende box!

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Umakuni was een Japanese Promo only ten tijden van Base Set, Jungle, etc. Het was inderdaad meer als een grap en deze is nu voor het eerst uitgebracht/reprint in de Engelse set. Hij is wel handig in een Inkay/Malamar deck tho! 😉

  De oversized cards zijn EU only. :/ Beetje jammer want in Amerika krijgen ze er een mooie kleine figure bij, wij krijgen een grote kaart, mweh.
  Verder heb je een mindere box eigenlijk.. Meestal trek je uit de boosterpacks nog wel 2 EX’en! Misschien bji de volgende box meer geluk maar je hebt wel Diancie die is wat moeilijker te krijgen uit de Radiant Collection! 😀

  1. Ow wel balen dat wij geen figure hebben, dat is toch wel vele malen leuker :/
   Ja er hadden betere kaarten tussen kunnen zitten, maar ben wel erg blij met de legendaries 😀

 2. Zijn die hartjes en strikjes niet net als in de game voor van die beautywedstrijden? haha
  Je hebt een clefable <3 Een van mijn favo pokémon.

  1. Zou zo maar kunnen, hoewel ik ook een boek en andere dingen zag, ze lijken in ieder geval niet op de ribbons uit de game… Ach ja, wat decoratie erbij is altijd leuk!

 3. Jirachi – nice! En die Charizard kaart is echt té cool ._.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.