De Aniway 48: Zelda, nieuwe anime en Gyaru-taal

Ik heb al langer dan een jaar een abonnement op de Aniway, een tijdschrift over anime, manga, games, muziek en Japanse cultuur. Ik heb zelfs een grote collectie aan oudere Aniway, puur omdat ik geen genoeg kan krijgen van dit tijdschrift. Het is lekker divers, ik krijg genoeg inspiratie om nieuwe anime te volgen of manga te lezen en het ziet er ook nog eens heel leuk uit! Graag laat ik jou zien hoe de Aniway 48 is die je deze maanden in de winkel kan kopen. Wie weet lijken de artikelen je zo leuk, dat je ook het tijdschrift gaat lezen!

Deze Aniway kan je haast een Zelda-special noemen. Zelda Breath of the Wild is natuurlijk een enorm populair spel, dus het was ook logisch dat er veel aandacht besteed zou worden aan deze fandom. Zo is er een recensie over de nieuwe game, een mooie poster en een artikel over de Zelda-games. Ik moet tot mijn grote schaamte zeggen dat ik nog nooit Zelda heb gespeeld en er eigenlijk weinig van ken, maar door deze artikelen kreeg ik er wel een goed beeld bij en zou ik zo een Zelda-game willen spelen!

Ook zijn er weer genoeg nieuwe anime besproken in de Aniway. Zo word er verteld over Magical Girl Raising Project, een wat lugubere versie van een magische meisjes-anime waarin meisjes met een magische kracht elkaar moeten vermoorden. Ook al is dit niet mijn genre, werd ik toch wel nieuwsgierig! Ook had ik dit bij Miss Kobayashi’s Dragon Maid, wat echt heel lovend werd besproken. Digimon Adventure Tri is een vervolg op de oude anime van Digimon en ik had al een aantal afleveringen gezien, maar ik had nog niet alles gezien. Mede dankzij het artikel in de nieuwe Aniway wilde ik het meteen weer verder kijken! Ook werd Interviews with monster girls besproken, waarbij ik me heel goed in de mening kon vinden in de recensie (ik had alleen aflevering 1 gezien). Tot slot worden er ook heel kort verschillende nieuwe anime besproken, waarin wordt verteld of het een aanrader is. Lekker kort, maar wel recht voor zijn raap!

Er zijn nog genoeg andere dingen te vinden in de Aniway. Zo wordt de film Your Name besproken, een film die ik echt MOET zien. Een interactief verhaal over Attack on Titan lijkt mij ook heel gaaf, zeker door de recensie die in het magazine stond. Aan Japanse cultuur, geen gebrek. Zo krijg je alles te horen over Gyaru-taal, een mythologisch Japans monster en toenemende populariteit van manga in de Westerse wereld. Zelfs al weet je veel over Japan, kan je altijd weer nieuwe dingen leren in de Aniway.

De nieuwe Aniway is zeker een succes. Veel leuke artikelen, ik heb weer een lijstje met anime die ik ga uitproberen en het zou zo maar eens kunnen dat ik ook in de Zelda-fandom ga belanden. Lijkt je de Aniway ook leuk? Bezoek dan zeker de website, waarin zowel abonnementen als losse oude tijdschriften kan kopen.

Heb jij de nieuwe Aniway ook in huis?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.