Fandom Merchandise: Indoujinshi

Afgelopen week heb je wellicht een unboxingvideo gezien waarin ik een pakketje van Indoujinshi openmaakte vol geweldige merchandise. Deze groep bestaat uit 3 Nederlandse tekenartiesten die veel merchandise maken in het teken van series, manga en games. Ze zijn vaak bij conventies (zoals Dutch Comic Con, Animecon en meer) en online kan je ook dingen bij ze bestellen. Ben je benieuwd naar wat Indoujinshi allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder!

11009105_1575744792711713_5555393012619834413_n

Indoujinshi is dus een groep tekenaars die samen hun merchandise verkopen op conventies. Hun naam stamt af van het woord doujinshi (dit betekent een manga gemaakt door een groep tekenaars) en aangezien de drie tekenaars (Lemmo, Koekjen en Lynyster) allemaal half Indonesisch zijn, besloten ze de naam Indoujinshi te gebruiken voor hun groepsverband. Je kan Indoujinshi in de toekomst tegenkomen op Tomo conventies (zoals de Tomofair) en Dutch Comic Con. DCC zal flink bezocht worden door vele fangirl/fanboys, dus als je daar naartoe gaat moet je zeker op zoek gaan naar Indoujinshi!

 

Ik kwam Indoujinshi voor het eerst tegen op Animecon. Hun stand had vele leuke merchandise. Ik zag eindelijk eens leuke merchandise in het teken van Gravity Falls, Pokémon en Avatar! Ik vond alle spullen erg leuk, en vooral voor zulke goedkope prijzen! Indoujinshi houdt de prijzen altijd erg laag, wat nog goed is voor je portemonnee ook! Indoujinshi is zich ook wat aan het uitbreiden. Ze bedenken telkens nieuwe spullen die ze kunnen verkopen en de aantal verschillende fandoms die ze tekenen wordt ook telkens groter.

 

Indoujinshi heeft een erg leuk assortiment. Je kan bij Indoujinshi terecht voor leuke buttons, boekenleggers, spiegels, artwork, sleutelhangers, mokken en meer! Elke manga- en animeliefhebber kan zich flink uitleven met de merchandise van Indoujinshi. Sailor Moon, Attack on Titan, Pokémon en nog vele andere fandoms, Indoujinshi heeft het!10275974_1533952426890950_8793337455368003802_n

 

Indoujinshi had mij dus ook een pakketje gestuurd met een paar spullen uit hun assortiment. Je kan al in mijn video zien dat ik hier enorm blij mee ben, hierbij nog wat foto’s zodat je wat beter kan zien hoe alle merchandise eruit ziet.

 

Indoujinshi heeft hun eigen visitekaartjes die je altijd kan halen als ze op conventies zijn. Het geeft meteen een professionele indruk, dit zie je ook bij hun spullen! Ik kreeg van Indoujinshi ten eerste vijf buttons: eentje van Fionna, de boom van Gravity Falls, Bill Cipher, Espeon en een button van Daenerys Targaryen. De button van Daenerys zit niet in hun assortiment, dit komt omdat ze de button speciaal voor mij hebben gemaakt! Dit concept heet Custom Buttons. De artiesten kunnen ter plekke een button voor je maken als je bepaalde wensen hebt. Ik wilde graag een manga-versie van Daenerys, uiteindelijk is die zo leuk geworden! Je kan duidelijk zien dat het Daenerys is en de kleuren zijn heel helder. Indoujinshi kan dus buttons maken die je zelf wilt hebben, alles is mogelijk!

 

Indoujinshi heeft ook boekenleggers. Ze hebben er eentje van Zelda (hierboven op de foto) en Sailor Moon. Ik vind de boekenlegger echt prachtig! De kleuren spatten er echt vanaf en er is genoeg detail gebracht. Daarbij is de boekenlegger erg sterk en gaat hij niet snel kapot. Met deze boekenlegger ga ik veel boeken verslinden, als ik maar niet al te vaak de boekenlegger zelf ga bewonderen in plaats van lezen…

 

Ook heeft Indoujinshi een boel sleutelhangers. Ze stuurde mij de sleutelhanger op van Jolteon, Flareon, Vaporeon. Echt een heerlijke sleutelhanger! Ik zeg het niet snel, maar deze sleutelhanger is vet schattig. De evoluties van Eevee zijn echt mijn favoriete Pokémon en drie ervan op een wat schattigere manier op een sleutelhanger is zo leuk om te zien! Ook de groene vlekjes op de achtergrond maken het echt af, zo is het een kleurrijk geheel!

 

Indoujinshi komt binnenkort ook met spiegeltjes, ik kreeg alvast een voorproefje! Hier zit ook de afbeelding van de Eeveeluties, op de achterkant zit dus een spiegeltje! Hij is niet al te groot en past dus met gemak in je hand, heel HANDig om mee te nemen voor onderweg! Oké sorry voor de slechte woordgrap.

 

Ook heeft Indoujinshi hun artwork op papier gezet en dit ziet er fantastisch uit! Ik kreeg artwork van Gravity Falls en twee van Adventure Time. De tekeningen hebben veel detail en prachtig kleurgebruik. Naar deze artwork kan ik echt uren staren!

Je kan bij Indoujinshi ook dingen bestellen en het pakketje zelf kunnen ze ook groots aanpakken. Op mijn pakketje zat gewoon een Bill Cipher en Waddles! Het is echt een extra toevoeging, je ziet dat ze er echt werk in stoppen!

 

Dus, ik vertel doodleuk over wat Indoujinshi zo bijzonder en cool maakt en nu wil je wellicht al wat kopen. De vraag is, hoe haal je het in huis? De beste optie voor het kopen van de merchandise is tijdens een conventie (zoals Dutch Comic Con) Indoujinshi bezoeken zodat je de volledige voorraad kan zien. Je kan dan met gemak alles bekijken en eenvoudig een flinke aankoop maken! En wees niet bang, zoals ik eerder heb gezegd zijn de prijzen echt laag gehouden en krijg je waar voor je geld, iets wat je soms niet al te vaak ziet op conventies!

Mocht je niet naar conventies gaan, maar wil je wel wat bestellen? Bij Seikatsu kan je een klein deel van hun merchandise bestellen. Dit is nog niet alles, want ze hebben uiteraard veel meer! Indoujinshi heeft geen eigen webshop, maar je kan ze gewoon aanspreken op Facebook. Ga dan vooral naar hun Facebookpagina en stuur ze een berichtje dat je interesse hebt in merchandise. Mocht je nog niet weten wat ze precies hebben, kan je altijd nog vragen om specifieke foto’s zodat je je beslissing kan maken. Vergeet je niet de pagina een like te geven? Dan kan je ook updates krijgen als de groep wat nieuwe spullen heeft gemaakt.

 

Mijn aanwinsten bij Indoujinshi zijn dus meer dan geslaagd en ik wil nog veel meer! Deze groep artiesten kan dus zeker een bezoekje van mij verwachten als ik naar Dutch Comic Con ga. Hopelijk kom jij ook snel in contact met deze artiesten, ze staan je graag te hulp zodat jij kan gaan pronken met de meest coole fandom merchandise!

Wat zou jij willen kopen bij Indoujinshi?

1 reactie

  1. Ik vind dit zo’n leuke spulletjes 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.