Fandomwinkel: Bitropolis in Utrecht

De stad Utrecht had me nooit echt aangesproken op winkelgebied. In Utrecht hebben ze wel de boekhandel Broese, maar voor de rest kon ik niet echt heel veel winkels bezoeken waarin ze wat nerdspullen hadden. Nu is Bitropolis in Utrecht gevestigd, een winkel vol merchandise! Ik bracht een bezoekje aan deze winkel en ik keek mijn ogen uit.

Bitropolis is aan de Oude Gracht, een paar minuten lopen van het stadhuis vandaan. Het zit dus aan de gracht en ik kon niet snel de winkel vinden, maar er is wel een bordje op straatniveau die je de weg wijst naar de winkel. Als je de winkel inloopt heb je al meteen aan je linkerhand coole sokken, sjaals en shirts. Kijk je naar de rechterkant, dan krijg je een coole wand met allemaal technische apparatuur, qua ”bits” zie je dus zeker de game-kant van de winkel! Dit aspect van de winkel wordt versterkt door de vrolijke 8bit-muziekjes, supergrappig en daardoor voelt het al helemaal alsof je in een heerlijke nerdwinkel bent beland! 

De winkel is een mooie mix van nerdkleding, maar ook van exclusieve merchandise. Ik vond elke stellage wel weer een verrassing om te zien, het assortiment is lekker gevarieerd en veel verschillende fandoms komen aan bod. Funko Pops zijn ook in grote aantallen aanwezig. In Utrecht hebben ze weinig winkels die veel Funko’s verkopen, dus dit vond ik echt een groot pluspunt aan de winkel! De prijzen vallen soms heel voordelig uit, hoewel je zelf een beetje moet zoeken voor een gouden aankoop. Zeker bij de figurines kan je voor een zacht prijsje een leuke figurine mee naar huis nemen, dus houd dat zeker in de gaten als je door de winkel loopt!

Op de website van Bitropolis vind je meer informatie over de winkel. Zo doen ze ook veel met cosplay en komen er zelfs workshops op het gebied van cosplay! Ik vind het erg leuk dat de winkel zo gevarieerd denkt over de nerdwereld, ik weet zeker dat veel cosplayers nieuwe kennis kunnen opdoen voor het maken van kostuums.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Bitropolis, kan je zelfs 10% korting krijgen op je eerste aankoop in de winkel, zo kan je nog fijner shoppen! Zelf nam ik een exclusive mee van de Nice King (hij heet normaal Ice King, maar doordat hij zo lief voor zijn penguïns zorgt staat er Nice King, hoe aandoenlijk!), hij is zo mooi! Deze komt in mijn boekenkast te staan, hij maakt de boel echt stukke vrolijker! Bitropolis is dus zeker een winkel om in de gaten te houden. Silva is een gezellige medenerd die ook lekker een praatje met je kan houden. Is een bepaalde figurine niet in de winkel? Je wensen kan je altijd doorgeven! Ik hoop zeker meer van deze winkel te zien en wordt waarschijnlijk een vast adresje als ik een dagje Utrecht bezoek!

Heb jij Bitropolis al bezocht?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wat. Is dit een nieuwe winkel ofzo, waarom heb ik er nog nooit eerder van gehoord 😮 (okee ik woon dan wel in Utrecht maar zo vaak bezoek ik de stad nou ook weer niet)..
    Hm moet binnenkort maar eens een bezoekje brengen dan 😀

    1. Haha, hij is inderdaad vrij nieuw! 😀

  2. Oh wat cool. Als we ooit weer eens naar Utrecht gaan zal ik deze zeker eens bezoeken. Toen mijn man nog naar school ging in Utrecht kwam ik er vaak (jaren voordat we trouwde) maar nu zijn we er al heel lang niet meer geweest.

  3. Oeh dat ziet er wel goed uit! Als ik weer eens in Utrecht ben ga ik dit zeker eens opzoeken 😀

  4. Met mijn nichtje bezoek ik af en toe een stad in Nederland. Zo gingen we de afgelopen maanden een keer naar Rotterdam (eindelijk de Donner eens kunnen bezoeken), Eindhoven (sushi smullen en bij Van Piere en Primark langs) en onlangs nog Rosendaal. In Utrecht weet ik echter nog niets zijn van leuke adresjes dus als je naast deze winkel nog meer tips voor me hebt dan hoor ik ze graag.

    1. In Utrecht heb je uiteraard de grote boekhandel Broese, de kinderboekenwinkel en er zijn genoeg nerdy winkeltjes langs de Oudegracht die je kan bezoeken! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.