Fandomwinkel: De Toyboys in Haarlem

Tijdens mijn fandomwinkel ging ik naast de Popshop in Haarlem ook naar een andere nerdwinkel in Haarlem, namelijk De Toyboys! Deze winkel zit in het pand met de winkel Meneer Paprika. Meneer Paprika is een winkel voor speelgoed met een eethoekje, maar als je de trap naar boven gaat kom je uit bij De Toyboys. Deze winkel zit vol met nerderige voorwerpen en collector items.

 

P1060545De winkel is knus en klein en heeft veel voorwerpen van verschillende fandoms. Er was genoeg te zien van Star Wars en Marvel, maar ook merchandise van Pokémon, Funko Pops en zelfs Hamtaro is er te vinden. Een erg leuk deel van de winkel vond ik de tafel met Pokémonkaarten die je kan kopen voor 10 cent per stuk. Normaal zijn deze kaarten 40 à 50 cent per stuk, dus dit is erg goedkoop! Er zijn zowel oude als nieuwe kaarten te vinden, dus er is een ruim aanbod en af en toe haalt De Toyboys weer een nieuwe voorraad kaarten in huis.

 

P1060540Het viel mij op vaak de prijzen echt heel goedkoop waren. Vooral voorwerpen die je niet snel meer zult vinden, worden verkocht in de winkel. De werknemers van De Toyboys gaan ook vaak conventies en beurzen af om bijzondere merchandise te kopen.

 

P1060542De medewerkers van De Toyboys zijn altijd in voor een praatje (oftewel flinke nerd-talk) en dat maakt de sfeer erg gezellig. Ze hebben echt verstand van alle producten en zijn ook fan van vele fandoms. Ook kan je altijd vragen of ze iets voor je kunnen zoeken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een speciaal voorwerp wat je nergens kunt vinden? Je geeft het door aan de verkoper en dan gaan ze het voor je zoeken! Ikzelf ben bijvoorbeeld op zoek naar de figure van Red (Pokémon), maar ik deze is moeilijk te vinden en kan op bepaalde sites heel duur zijn. De Toyboys gaat nu proberen hem te vinden voor een goedkope prijs!

 

 

P1060541Op 27 december (de dag na Tweede Kerstdag) stond er op Facebook dat de winkel open was, maar toen ik er eenmaal was, waren ze gesloten. Dit vond ik erg jammer, maar ik kreeg al snel reactie van de winkel dat ik de volgende keer een gratis drankje en hapje kreeg. Ik kwam terug en ja hoor, De Toyboys trakteerde mij op een cupcake en een drankje. Dit vond ik erg netjes en laat zien dat ze goed in het blaadje willen staan bij hun klanten!

 

P1060543De Toyboys zal waarschijnlijk vaak een bezoekje van mij krijgen, want ik vind hun winkel erg gaaf en de sfeer is er erg goed! Voor een nerdy praatje, speciale merchandise of gewoon om even een rondje te doen ben je aan het juiste adres bij De Toyboys! Deze winkel is te vinden op de Koningsstraat in Haarlem en je kan ze ook nog volgen via Facebook. Ook kan je een kijkje nemen op hun site voor een deel van hun assortiment.

P1060544

Ben jij al eens naar De Toyboys geweest?

2 reacties

  1. Ik wil hier ook wel shoppen.

  2. Ons bezoek aan De Toyboys was prachtig :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.