Fandomwinkel: Stripboekenhandel Yendor in Rotterdam

Vanaf begin maart kan ik eindelijk de stad onveilig maken waar ik studeer, ik heb een kamer in Rotterdam! Nu ik in Rotterdam woon, ben ik uiteraard van plan om verschillende fandomwinkels af te gaan. Robin vertelde op haar blog wat over Yendor, dus toen ik vorige week vrijdag in het centrum was, kon ik het niet laten om Yendor een bezoekje te brengen en er wat te kopen.

P1070385

Yendor bevindt zich vlakbij de Koopgoot in Rotterdam, in een ruime zijstraat. Het is erg centraal gelegen en binnen een minuutje loopafstand van metro- en tramstation Beurs! De voorkant van Yendor ziet er al enorm uitnodigend uit met alle stripboeken die je er al kan zien.

P1070386 P1070387

In het begin van de winkel is er vooral wat ”normale” strips te zien, waaronder ook een hoop striphelden-reeksen zoals Batman. Ik kwam er al snel achter dat Yendor niet alleen strips, graphic novels en manga verkoopt, maar ook een aardige collectie aan fandom merchandise heeft. In vitrinekasten hebben ze namelijk een hoop figuurtjes uit bepaalde strips (zoals Suske en Wiske of Asterix), maar ook zijn er veel mokken en Funko! Pops te vinden.

P1070388 P1070390

De bovencollectie zit vol met Lego. Hoewel ik zelf geen Lego-fan ben, kon ik wel genieten van de vele verschilende Lego die ze aanbieden. Een hele wand aan Star Wars-lego, of juist iets van prinsessen of Lego voor de wat kleinere kinderen? Ze hebben het!

P1070391 P1070392

Wat verder in de winkel kan je genieten van vele verschillende graphic novels, de meesten gesorteerd op uitgeverij. Zo zag ik een grote collectie aan The Walking Dead en kan je in de bakken wat oudere strips vinden. Aan het einde is er een wand aan manga te vinden, waar ik mijn ogen uitkeek! Het aanbod is erg gevarieerd, op alfabet gesorteerd en bij elke serie hadden ze een groot deel van de serie compleet liggen. Daarbij vond ik de prijzen echt aan de lage kant. Sommige manga was voor maar 10 euro te vinden, de meeste manga zijn zelfs goedkoper dan die in andere winkels!

P1070393 P1070394

Naast de indrukwekkende collectie aan strips, manga, graphic novels, merchandise en Lego vond ik het personeel ook erg goed. Toen ik een vraag had over het aantal delen in een serie, werd daar snel op geantwoord en kreeg ik ook de mogelijkheid om wat te laten bestellen (waarbij de prijs ook lager is dan in andere winkels). Hoewel er veel variatie is in de winkel en er genoeg boeken te vinden zijn, is alles toch goed geordend en is er een rustige en fijne uitstraling.

Yendor kan van mij zeker vaker bezoekjes gaan verwachten, want ik kan ontzettend genieten van hun collectie! Ze hebben een ruim aanbod, zijn bereid je op gepaste wijze te helpen met je aankopen en daarbij vond ik de prijzen in de winkel heel reëel. Yendor is alleen op de maandag gesloten, maar heeft buiten die dag ruime openingstijden. Kijk zeker op hun site voor een deel van hun aanbod, hopelijk zie ik je dan snel eens rondhangen bij deze geweldige stripboekenhandel!

Ben jij al eens bij Yendor geweest?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Zullen we daar binnenkort gaan chillen?

    1. Strips en chill sowieso.

  2. Omg hier ben ik geweest! Alleen ik vond het niet zo denderend, maar dat zou ook zomaar kunnen komen doordat ik straal langs de manga gelopen ben, blijkbaar. ik wist niet eens dat ze dat hadden! Haha

  3. Volgens mij ben ikh ier nog nooit geweest. IK MOET ER HEEN! IK MOET MOET MOET MOET MOET MOET MOET MOET MOET.

  4. Ooooh wat gaaf! Hier moet ik heen! Victor Mids van Mindf*ck was hier, zag ik, en toen wilde ik er al heen, maar ik wist niet waar hij zat, dus dank je wel!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.