Mijn indrukken van Pokémon Let’s Go Eevee

Een paar weken geleden was ik jarig, dus spaarde ik veel verjaardagsgeld om uit te geven aan een Nintendo Switch. Geen gewone Switch, maar de speciale Pokémonversie met Let’s Go Eevee! Ik wilde al een lange tijd de Nintendo Switch, maar nu was het een mooie gelegenheid. Maar goed, wat vind ik tot nu toe van de Switch en van de game?

 

Ten eerste vind ik de Nintendo Switch erg mooi. De kleuren van de Switch passen perfect bij Eevee en Pikachu en de besturing is ook erg fijn. Ik heb wel de Pokéball Plus, die in het begin wel iets lastiger was om te gebruiken. Vaak werkte de besturing niet lekker, want het knopje van de Pokéball is de a-knop, maar bij het indrukken kan je soms uitschieten. Na wat uurtjes spelen krijg je er gelukkig wel vaardigheid erin, dus nu speelt het juist erg fijn. Daarbij krijg je met de Pokéball Plus een Mew, die je meteen kan krijgen, zelfs aan het begin van de game. Ik moet nog ervaren hoe het spel speelt met de gewone controllers (je kan zelfs een extra spelen toevoegen die met je mee kan lopen en samen met jou Pokémon kan vangen), maar volgens mij werkt dat iets prettiger, aangezien je dan ook toegang hebt tot alle andere knoppen die je bij de hand hebt (de Y-knop is bijvoorbeeld handig, terwijl de Pokéball Plus deze niet heeft).

De game vind ik tot nu toe heerlijk. Ik vind de graphics erg fijn. De kleuren zijn helder en hoewel ik het idee heb dat Nintendo nog betere graphics voor Pokémon kan maken, is dit erg aangenaam. De game is zowel voor de oudere gamers als de nieuwe spelers een topper. Je eigen starter (Eevee of Pikachu) heeft hele goede statistieken, dus de nieuwe spelers kunnen met gemak ver komen in de game. Je starter is dus wel wat overpowered, maar je kan het niveau van de game ook prima ophogen als je jezelf de regel geeft dat je niet gebruik maakt van je starter. De oudere spelers hebben na de league nog vele uitdagingen zoals het vechten met trainers die zijn gespecialiseerd in een bepaalde Pokémon. Ook kan je shiny’s hunten door meerdere keren achter elkaar dezelfde Pokémon te vangen, waardoor je ook sterkere Pokémon kunt vangen en waarbij je meer experience krijgt. Hierdoor kan je echt uren aan de slag!

 

De gevechten in de game zijn prima, maar je kan dus niet meer Pokémon in het wild verslaan. Je kan ze alleen maar vangen. Ik was hier eerst sceptisch over, maar ik vind deze manier juist erg tof! Als je het een beetje goed doet, kan je zelfs geld verdienen met het vangen van Pokémon en ik vind deze manier vooral prettig omdat het veel sneller is dan het vechten van Pokémon in het wild. Als je in een grot niet constant wil vechten, kan je met gemak alle Pokémon vermijden. Met het vangen van Pokémon krijg je ook experience, dus het heeft hetzelfde effect als vechten! Het gooien met de Pokéball Plus verloopt soms niet helemaal vlekkeloos, maar uiteindelijk krijg je er wel meer handigheid in.

De storyline is vrij hetzelfde als de eerste games, met een paar extra personages (zoals de oude Red, Blue en Green). Dat vind ik een tikkeltje jammer, want de game is qua verhaallijn erg simpel en een herhaling van Pokémon Yellow. Daarbij kan je ook met je Pikachu/Eevee spelen (hij zit ook altijd op je hoofd/schouder) en een andere Pokémon naar keuze kan achter je aan lopen. Uiteindelijk kan je ook Pokémon berijden, zodat je sneller beweegt of zelfs kan vliegen. Ik heb het spel nog niet uitgespeeld, maar ik ben aardig op weg en heb ook zo veel plezier tijdens het spelen van de game. Je kan je genoeg uurtjes vermaken met het uitspelen van de game, maar na de league valt er nog genoeg leuks te beleven. Ik ben nog niet bij het Pokémon Park, maar dan kan je zelf vanuit Pokémon Go je Pokémon sturen naar je Nintendo Switch. Dat ga ik zeker nog uitproberen! Ik raad je de game dus zeker aan als je een Nintendo Switch hebt, want het brengt behoorlijk wat nostalgische gevoelens naar boven. Gotta catch them all!

Wat vind jij van Pokémon Let’s Go Eevee en Pokémon Let’s Go Pikachu?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.