Mijn Pokémonkaartenverzameling: hoe orden ik deze?

Zoals je misschien van mij weet ben ik gek op Pokémon en kan ik het soms niet laten om een bijzonder pakket te kopen van de kaarten. Ik heb in de loop van de jaren een enorme collectie opgebouwd en ik heb zelfs verschillende mappen waarin ik mijn kaarten doe. Niet de meest voor de hand liggende verzameling die je kan hebben, maar voor een Fanboy als ik wel! Toen mijn collectie wat uitgebreider werd, moest ik goed nadenken hoe ik mijn collectie ging ordenen. Nu heb ik wel een redelijk mooi systeem gemaakt die ik nu nog steeds gebruik. Een systeem die voor mij echt werkt, hoewel ik er wel veel tijd voor nodig heb.

P1070740

Deze blauwe map is de eerste map die ik ooit kreeg (en zelf beplakt met de stickers). Nu heb ik rond de 8 mappen. Zoals je kan zien begint de map met Bulbasaur, ik orden alle Pokémon namelijk op nummer van de nationale Pokédex. Als ik meerdere kaarten van een Pokémon heb, kijk ik naar de datum van uitgave. De oudste kaart gaat als eerste. Dit lijkt heel simpel, maar het is soms nog even puzzelen welke nou echt als eerste ging en wanneer het aantal kaarten van één Pokémon groeit, neemt dat aardig wat ruimte in beslag… Zeker als je veel nieuwe kaarten hebt, moet je telkens kaarten verplaatsen, echt een tijdrovende klus. Aan de andere kant is het wel geweldig om al die verschillende kaarten dan weer te zien, daar word ik gewoon blij van!

P1070741 P1070742

Als ik ongeveer 50 verschillende Pokémon heb geordend, laat ik een lege pagina over voor het geval ik nieuwe kaarten krijg en deze weer moet invoegen. Zo hoef ik niet meteen alles te gaan verplaatsen, want dat is echt heel veel werk…

P1070743 P1070745

Nadat ik alle Pokémonkaarten heb, heb ik nog twee mappen met Trainerkaarten. Deze orden ik ook op uitgave en nummer in die uitgave. Hiervoor heb ik wat dunnere mappen uitgekozen.

P1070746

Als laatste heb ik nog energykaarten, deze zet ik in een map met 4 vakken per bladzijde. Hierin probeer ik ook nog verschillende energykaarten te laten zien (zoals je kan zien heeft de kaart linksboven een Lugia bij zich), aangezien hier ook nog wat verschillen in zitten.

P1070747

Ik probeer wel veel kaarten in één vakje te proppen, dus deze map is ook aardig dik, oeps…

P1070748

 

Mijn kaartencollectie is best gigantisch en het lijkt mij wel leuk om hier wat meer over te bloggen. Binnenkort komen er wat blogjes online met veel favoriete kaarten uit mijn verzameling, en ja, dat zijn er veel! Veel zeldzame, kaarten met een bijzonder uiterlijk, noem het maar op!

Welke verzameling heb jij al vanaf jongs af aan?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Gaia op juli 8, 2016 om 9:38 am
  • Reageer

  Ik verzamelde vroeger ook Pokémon kaarten. Nu niet meer, maar die kaarten die ik heb, zijn mij erg dierbaar. Het lijkt me erg leuk om meer van je verzameling te zien.

 1. Oeh, ik zie best wel een paar gewilde/waardevolle kaarten. Nu vraag ik me af: doe je ze ook in sleevese? Zeker omdat je ze regelmatig heen en weer moet verschuiven vanwege nieuwe kaarten, zou t wel fijn zijn als je ze goed kan beschermen. Blijven ze en netjes en meer waard. 🙂

  Ik zelf doe nu als ik een nieuwe kaart heb en hij is M-NM (Mint-NearMint) hem gelijk in een Ultimate Guard Precise Fit sleeves. Die sleevese zitten heel fijn om de kaart heen waardoor je ze nog steeds in je pages kan doen + eventueel nog 2/3 andere kaarten in het zelfde vakje. Blijven ze netjes, en voor mij meteen een teken ‘oke deze heb ik, hoef ik niet meer te zoeken~’

  Welke kaart is je absolute fav trouwens? 😛

  1. Ik gebruik geen sleeves, maar door jou ga ik er wel over nadenken!
   Mijn favoriete kaarten komen binnenkort online 😀

  • kaylin op juli 23, 2016 om 4:02 pm
  • Reageer

  Iemand die ik ken, verzamelt ook Pokémonkaarten. Hij ordent ze per reeks die uitgebracht zijn. Het doorschuiven is inderdaad tijdrovend!

  • Ralph op juni 29, 2020 om 1:09 pm
  • Reageer

  Ik zou ze ook graag per uitgave ordenen. Waar kan je de uitgaven vinden.
  Dan kan ik die printen en in map 1 doen zodat je weet waar ze in moeten.
  Of is op volgorde toch makkelijker?

  1. Bij Pokecollector.com kan je alle series bekijken, dus daar is een mooi overzicht van alle uitgaven! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.