Mijn spellen op de Nintendo (3)DS

Ik zie het langzaamaan gebeuren: het tijdperk van de Nintendo DS komt aan zijn einde. Vele jaren heb ik genoten van deze console, maar sinds de Nintendo Switch zijn de releases bij de DS wel aan het afnemen. Erg jammer, want deze console vind ik erg fijn! Ik heb een collectie aan games de afgelopen jaren verzameld, dus ik laat graag aan je zien welke games ik heb en wat ik ervan vind. Een paar moet ik nog uitspelen, dus laat me vooral weten welke ik echt nog even verder moet spelen!

Pokémon Heartgold vond ik een erg toffe game. Het is de remake van Pokémon Gold en ziet er erg verfrissend uit. Ik vind het leuk dat je na de league ook nog naar Kanto (de eerste regio) kan gaan en daar ook nog een heel avontuur kan beleven. Ik heb in ieder geval lekker veel uurtjes gestopt in deze game!

Pokémon Platinum is een game waar ik nog niet heel ver mee ben. Op een oude Nintendo DS had ik een R4-DS kaartje en had ik Pokémon Platinum bijna uitgespeeld, maar uiteindelijk maakte ik toch de switch naar de echte game. Volgens mij zit ik nu rond de derde gym, dus ik moet echt even verder!

Pokémon Alpha Sapphire vond ik heerlijk, aangezien Pokémon Emerald de game was die ik echt plat had gespeeld (echt meer dan 90 uur), dus de remake was zo fijn om te zien. Aan het einde kan je ook op een Latios of Latias vliegen en in 3D-uitzicht door Hoenn vliegen! Daarbij kan je ook meerdere legendarische Pokémon vangen. Ook is Mega Evolution aanwezig. Ja, dit was zeker een toffe Pokémongame!

Ook speelde ik Pokémon Black en Pokémon Black 2. De eerste game heb ik uitgespeeld, maar met de tweede game ben ik halverwege. Zo’n remake vlak na de eerste versie zorgt ervoor dat ik niet heel gemotiveerd ben om ver te spelen, aangezien ik de verhaallijn wel ken. Wie weet dat ik Black 2 binnenkort weer ga oppakken, want nu weet ik er weinig meer van! De regio vond ik erg tof, want het is gebaseerd op New York en de grote stad vond ik erg indrukwekkend.

Pokémon X vond ik fantastisch. Hierin werd Mega Evolution geïntroduceerd en de regio gebaseerd op Frankrijk vind ik schitterend. Eindelijk een mooie 3D-game van Pokémon, het design had echt een grote sprong vooruit gemaakt! Deze game heb ik uitgespeeld, maar volgens mij moet ik nog wat kleine opdrachten doen voor de post-game.

Dan heb ik ook games die Pokémongerelateerd zijn. Zo heb ik Pokémon Ranger, maar ik ben niet heel ver in de game. Hierin ben je een ranger die Pokémon wil helpen. Je vangt geen Pokémon, maar met een apparaat kan je een Pokémon tijdelijk gebruiken in je missie.

Detective Pikachu heb ik wel uitgespeeld. Erg leuk om als een detective aan de slag te gaan, de verhaallijn vond ik erg leuk! Ik had wel iets meer verwacht van het einde, hij is nu erg open en ik hoop eigenlijk op een tweede game die bepaalde vragen beantwoord.

Dan hebben we de wat recentere games: Pokémon Sun en Pokémon Ultra Sun. De tweede game heb ik ook nog niet uitgespeeld, beetje om dezelfde reden als bij Pokémon Black (2). Toch ga ik wel verder met de game, want ik heb ook een gids voor de game (en ook voor bijna alle andere games). Daarbij vind ik het erg leuk dat we niet gymes hebben, maar trials voor het halen van de league. Z-moves vond ik alleen niet veel toevoegen.

Ik heb ook een boel Avatar-games. De legende van Aang is de eerste game en vond ik vrij leuk (het is een origineel verhaal), net zoals De brandende aarde (die zich afspeelt in het tweede seizoen). De Vuurmeester heb ik nog niet heel erg gespeeld, maar tot nu toe vond ik het vrij leuk (chibi-personages!) en het spel bestaat vooral uit veel puzzels. De game van de film is wat minder leuk, dus daar heb ik ook niet veel uurtjes in gestopt.

Dan komen we aan bij de laatste twee games. Battle Crashers is een vrij simpel spel met vier verschillende personages van Cartoon Network-series, zoals Adventure Time en Steven Universe. Ik heb nu een uurtje gespeeld en ik denk dat je na tien uurtjes het spel wel kan uitspelen, maar daar heb ik niet echt haast bij. The Legend of Zelda: Ocarina of Time is wel erg gaaf en ik ga zeker verder spelen in deze game. Ik ben niet heel ver, maar de game is ook erg groot (en het is ook vaak puzzelen hoe je verder komt).

Dit zijn mijn games voor de Nintendo DS! Ik hoop ooit nog Mario 3D Land, Zelda-Games en Pokémon Mystery Dungeon, maar voor nu heb ik het prima. Ik heb inmiddels nog genoeg te spelen in de games die ik heb! Heb jij nog toffe DS-spellen en welke game zou ik volgens jou als eerste moeten uitspelen? Laat het me weten in de reacties!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Merel op mei 7, 2019 om 1:39 pm
  • Reageer

  Je moet absoluut een keer professor Layton spelen, daar heb ik veel uur in zitten bij mijn ds!

  1. Oeh dat lijken me inderdaad ook leuke spellen! Ben alleen bang dat ik erg gefrustreerd raak als ik een level niet weet op te lossen 😛

 1. Aah de DS. Ik heb alleen maar de DS Lite gehad (heb ik nog steeds overigens) en ik vind het nog steeds heerlijk om die af en toe weer eens uit de kast te halen. Pokemon Heartgold is ook de enige Pokemon game die ik heb gehad, maar ik vond ‘m wel ongelooflijk tof. Door deze post krijg ik ook weer helemaal zin om het weer op te pakken. Verder heb ik me echt uren vermaakt met alle Harvest Moon games. Ook wel een aanrader vind ik. Én Animal Crossing haha

  1. Haha, Heartgold is inderdaad tof, wil echt eens kijken of ik nou echt alles ervan heb gehaald 🙂 (zoals alle Pokémon vangen). Harvest Moon en Animal Crossing heb ik ook vaak genoeg voorbij zien komen, wie weet dat ik dat eens oppak als het goedkoop in de winkel ligt!

  • Jill op mei 9, 2019 om 4:21 pm
  • Reageer

  Ace Attorney is een van mijn favoriete spellen ooit. Zeker aan te raden!

  1. Die lijkt me eerlijk gezegd ook best tof! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.