Mijn verlanglijst 2018-editie: zo veel boeken dat ik een nieuwe boekenkast erbij zou moeten kopen

Mijn verjaardag is op 31 oktober, dus ik kan bijna weer een jaar optellen bij mijn leeftijd. Vorige jaren liet ik altijd mijn verlanglijst zien. Ik heb al mijn verjaardag gevierd voor familie, dus het zou kunnen dat ik een aantal boeken hieruit heb ontvangen. Mijn verlanglijst betreft boeken is nogal… Groot. Als fanboy zit ik in een groot aantal fandoms waar ik ook boeken van wil, dus al snel vulde ik mijn verlanglijst vol… Maar niet alleen fandomboeken, ook een hoop Engelse en Nederlandstalige YA-boeken staan op het lijstje. Genoeg om uit te kiezen. Sterker nog, als er in het extreem zeldzame geval blijkt dat ik al deze boeken krijg, dan zou ik een extra boekenkast moeten kopen omdat ze zoveel ruimte in beslag nemen… Benieuwd welke boeken ik wil hebben? Lees dan snel verder!

 

Ik heb al een collectie aan boeken van Sword Art Online (welke van origine een light novel is, maar nu ook manga’s en een anime bevat), maar ik wil nog veel meer. Ik heb de eerste acht delen van de originele novels, nu zou ik graag deel 9 tot en met 14 willen hebben. Het derde seizoen van Sword Art Online (welke nu is uitgekomen) gaan ook over deze boeken, dus dan kan ik naast de anime ook de boeken lezen. Daarbij is er ook een soort reboot van de novels, welke Sword Art Online Progressive heet. Het tweede deel heb ik vorig jaar goedkoop op Comic Con gekocht, nu wil ik het eerste deel en het derde tot en met het vijfde deel zodat ik ook met deze serie kan beginnen. Van de progressive-novels zijn er ook manga, waarvan ik de eerste drie delen heb. Nu is zelfs deel 6 uit, dus ik wil zeker de verdere delen hebben. Daarbij lees ik ook graag Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online. Daarbij is er ook een boek gekomen met alle artwork van de covers, welke me ook erg mooi lijkt. En ja, dan heb ik het nog niet eens over de originele mangreeksen (rond de 10 manga) en nog een mangaverhaal waarin de dames van Sword Art Online een hoofdrol spelen… Eerst maar deze series compleet maken!

Ik ben ook een diehard fan van Avatar: The Last Airbender. Ook hiervan heb ik al een hoop graphhic novels en boeken, maar er is nog veel meer! Zo wil ik nog de boeken met de artwork van seizoen 2 en 3 van The Legend of Korra, aangezien dat de enige boeken zijn die ik nog niet heb. Daarbij komt weer een verhalenbundel uit met strips van Aang en zijn vrienden en zijn er kleurboeken die mij ook leuk lijken. Daarbij komt volgend jaar een YA-novel uit over avatar Kyoshi, een voorganger van Aang. Tot slot hebben we nog de hardcoveredities van Avatar, namelijk North and South en Turf Wars, de eerste graphic novel van Korra. Nog genoeg om te sparen dus!

Dan gaan we door met twee andere fandoms: Pokémon en Steven Universe! Er is een artiest die een Field Guide to Kanto heeft gemaakt, met wat meer realistische illustraties van de eerste 150 Pokémon. Die lijkt me zo mooi! Daarbij spaar ik de manga van Pokémon Adventures, ik wil daarvan de mangabox van Pearl/Diamond/Platinum. Deze manga is zo goed, ik kan niet genoeg delen krijgen!

Met Steven Universe zijn er nog twee verschillende graphic novel-series die ik wil lezen, maar ook Fusion for Beginners and Experts. Die lijkt me ook erg leuk, ik ben zo benieuwd of ik daar nog dingen van kan leren over de serie!

Qua Nederlandse boeken wil ik ook nog wat. Zo lijkt Zij en ik van Nic Stone mij erg goed, net zoals Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi (bekend van de Touching Juliette-serie). Ik kijk ook erg uit naar de vervolgdelen van The Jewel en Iskari, dus deze staan ook op mijn lijstje.

Vervolgens zijn er nog vier Middle Grade-verhalen die mij erg mooi lijken. Ik vind de boeken voor een iets jonger publiek dan YA zijn echt prachtig, helemaal door alle mooie covers die ze hebben.

Dan gaan we door met de Engelse boeken. Zo zijn er drie boeken van YouTubers (bovenaan) die ik graag wil hebben, aangezien ik ze al lang volg. Ook komt David Levithan met een vervolg op Every Day, waar ik al jaren naar uitkijk. Eindelijk kan ik hem lezen! Ook zou ik nog de strips/manga van The Walking Dead, The Legend of Zelda en Attack on Titan willen lezen. En onderaan de afbeelding zijn er nog een hoop boeken van Rick Riordan (een van mijn favoriete schrijvers) die ik maar al te graag zou willen verslinden. Damn, die zien er zo mooi uit!   Tot slot hebben we nog het derde geïllustreerde boek van Harry Potter, A History of Magic en drie boeken over anime/Japan/cosplay. En helemaal beneden zie je de hardcoveredities van de comics van Adventure Time. Nu Adventure Time is afgelopen wil ik alleen maar meer, dus ik wil verder met deze collectie (tot nu toe heb ik alleen de eerste drie delen). Er zijn ontzettend veel graphic novels van Adventure Time, dus ik heb nog een hele weg te gaan! 

Dit zijn dus zeventig boeken, maar dan zijn er dus nog genoeg manga/graphic novels van series die ik nog niet heb meegerekend, maar die ik uiteindelijk nog wil hebben. Als Fanboy raak ik gewoon niet uitgelezen zeg…

Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. De Field Guide van Kanto ziet er wel erg mooi uit! En 9 From the Nine Worlds is echt heel cool. Er zitten illustraties in. 😀 Ik wil de geillustreerde editie van The lightening thief ook wel maar man wat duur haha.

    1. Haha, ja die editie is inderdaad wat prijzig, maar de illustraties zien er wel erg mooi uit! 😀

  2. Wow wat een lijst! Ik heb altijd moeite met een verlanglijstje samenstellen, maar jij zo te zien niet 😉 Op mijn verlanglijstje staat 67 seconden en de nieuwe Tahereh Mafi.

    1. 67 seconden is echt supergoed, dus zeker een goed boek voor op je verlanglijstje! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.