Mijn Verlanglijstje: Boeken over Japan en nerdcultuur

Aan het eind van de maand is het Halloween, maar dan ben ik ook jarig! De afgelopen jaren meldde ik altijd in de maand oktober mijn verlanglijstje, met allemaal spullen die ik graag zou willen hebben voor mijn verjaardag. Hoewel mijn verlanglijst voornamelijk uit boeken bestaat, zijn er ook nog andere dingen die ik maar al te graag wil hebben. Mijn verlanglijstje wordt maar groter en groter! Deze keer vertel ik over de Japan en nerd-gerelateerde boeken die ik graag zou willen lezen en die ik met genoegen in ontvangst neem voor mijn verjaardag.

 

De Otaku-encyclopedia is een encyclopedie waarin ik zeker alles kan lezen over de otaku in mij. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal in staat en of ik volledig nieuwe dingen kan leren over de nerdcultuur van Japan. Ik heb wel aardig het idee dat ik veel weet hierover, maar meer kennis is altijd beter!

Anime a history is ook een boek met genoeg informatie waar ik graag over lees. Ik kijk maar al te graag anime en ik ben best benieuwd naar vele oude anime die ze in dit boek zullen noemen. Wie weet ontdek ik wat klassiekertjes die ik dan besluit te gaan kijken!

Mijn droom is om ooit naar Tokyo te gaan en allemaal nerdy plekken te bezoeken. Tokyo geek’s guide is zo’n boek wat ik dan zeker nodig heb, omdat daar alles in staat over de nerdy plekken in Tokyo! Ik vraag me af of ik compleet nieuwe buurten leer kennen door het boek en ik kijk uit naar alle afbeeldingen van de stad die erin staan.

Ik doe zelf aan cosplay, maar niet op een hoog niveau. Een boek over cosplay lijkt me daarom erg leuk en inspirerend! Wie weet doe ik allemaal nieuwe ideeën op voor toekomstige cosplays en krijg ik wat tips om verder te komen. Daarbij lijkt het me heerlijk om al die foto’s te zien van professionele cosplayers!

Attack on titan is een hele bekende manga/anime en ik zou graag de grote omnibus willen hebben met veel volumes van het verhaal erin. Ze zijn wel nogal prijzig, dus deze aankoop uitstellen vind ik ook geen probleem. Ook zou ik de anime guide willen hebben. Ik heb het boek al eens gezien en ik heb erin gebladerd en ik was zeker onder de indruk! Deze anime guide lijkt me dus erg leuk om te lezen.

 

Dit zijn de boeken over Japan/nerdcultuur die ik zo in mijn boekenkast zou willen stoppen. Wie weet krijg ik er eentje op mijn verjaardag of koop ik er een boek van met mijn verjaardagsgeld!

Welke nerdboeken wil jij nou graag hebben?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.