Oranda No Panda, Needle Felting op zijn best!

Als Fanboy ben ik ook een enorme liefhebber van Japan. Het land wil ik dolgraag bezoeken, ik hou van anime en manga en de Japanse cultuur vind ik ook heel bijzonder. De hobby wereld zit ook vol leuke bezigheden, waaronder Needle Felting! Met behulp van wat wol en een speciale viltnaald kan je hele leuke figuurtjes maken, waarbij je nauwelijks ervaring voor moet hebben! Tijdens We Love Japan en Tsunacon zag ik een standje met Needle Felting, namelijk Oranda No Panda. Deze Etsy-webshop verkoopt pakketjes waarmee jij onwijs leuke figuurtjes kan maken. Een echte aanrader zou ik zeggen!

6902_1128049030553646_4124938758074042227_n

Bij Needle Fitting heb je maar een paar benodigdheden bij de hand en dan kan je aan de slag. Je krijgt op basis van welk figuurtje je wilt maken een pakketje met verschillende kleuren wol. Het is de bedoeling dat je die stap voor stap gaat vormen door het aan elkaar voegen van de wol met een speciale naald. Je prikt dus heel vaak in je bolletje wol en je kan hierdoor hele toffe figuurtjes maken. Tijdens We Love Japan en Tsunacon kon je voor 4 euro een pakketje halen en dan kon je een figuurtje uitproberen! Je had keuze uit verschillende soorten figuurtjes en achteraf kon je nog andere pakketjes halen om thuis te maken. Mijn conventie-maatjes van het weekend (Jade en Annemarijn) maakten allebei een Power Up Mushroom van Mario waarbij iemand van Oranda no Panda uitleg gaf over de aanpak. Gelukkig was het niet zo dat je zonder hulp niks zou kunnen doen, er waren namelijk nog blaadjes die stap voor stap met behulp van foto’s lieten zien wat je moest doen.

P1060880 P1060881

De mogelijkheden voor Needle Felting zijn bijna eindeloos. Oranda no Panda had al veel standaard pakketjes, waaronder heel veel diertjes. Ook kan je zelf nog soorten kleuren kopen, zodat je ook je fantasie de vrije loop kan laten gaan! De figuurtjes zijn niet al te groot, maar zijn ideaal voor een subtiele en schattige decoratie. Het zijn simpele figuurtjes, maar heel passend bij Japan!

P1060882 P1060884 P1060887

Er waren genoeg leuke mogelijkheden voor een figuurtje. Persoonlijk vond ik de Mudkip en Totoro heel gaaf!

P1060891

De mushroom hierboven is het resultaat van de workshop. Dit figuurtje maken duurde ongeveer een half uurtje. Het is erg rustgevend, daarbij kan je zelfs nog je frustraties eruit prikken met je naald. Wel uitkijken voor je vingers, want die naald kan ook makkelijk in je huid prikken! Het leuke is dat er meerdere mensen een mushroom hadden gemaakt, maar ieders mushroom had toch zijn eigen touch, geen één was dezelfde!

 

Ben je nou benieuwd geworden naar Needle Felting en wil je het zelf eens proberen? Dat kan! Hier is de link naar hun Etsy winkel, waar je een groot deel van hun assortiment kan kopen. Volg ze ook op Facebook zodat je weet wanneer Oranda No Panda naar conventies toe komt, zodat je voor een heel goedkoop bedrag deze hobby kan uitproberen! Daarbij heeft Oranda No Panda ook hun eigen YouTube-kanaal waar ze tutorials opzetten van figuurtjes, heel handig! Hieronder kan je alvast de tutorial zien van Mudkip, zodat je alvast een indruk kan krijgen hoe Needle Felting gaat. Mocht je conventies afgaan en Oranda No Panda is erbij, is het zeker een leuke bezigheid om een workshop te nemen, en achteraf een ander leuk pakketje te halen!

Had jij al eens gehoord van Needle Felting?

3 reacties

  1. Ik had dit wel eens gezien, maar ik snapte nooit hoe die dingen gemaakt werden. Nu ik dat wel weet ben ik nog steeds heel erg verbaasd dat het zo simpel is. Het leek namelijk erg moeilijk.

  2. Deze techniek had ik nog niet gezien. Vorige week op het Hobbysalon zag ik wel iemand die van die strijkemblemen maakte voor op kleding. Ik dacht dat die enkel met een machine gemaakt werden, maar blijkbaar bestaat er ook een methode die je manueel kan doen. Alleen leek het me een ontzettend lang te duren.

  3. Dit heb ik ook een keer gedaan! Ik had toen een misvormde zeehond gemaakt, haha :’D En duizend keer in mijn vingers geprikt C:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.