10 Redenen waarom jij Aniway Magazine in huis moet halen

De Aniway is een magazine voor de otaku’s en Japanliefhebbers onder ons. Op conventies zie ik bijna altijd een kraampje van de Aniway staan die hun tijdschriften verkopen en waarbij je een abonnement kan afsluiten. Tijdens Tsunacon besloot ik ook een abonnement te nemen en wat tijdschriften te kopen en dat was een hele goede keuze, want de Aniway is echt een perfect tijdschrift voor de Japan-nerds! Laat mij jou overtuigen snel dit coole tijdschrift te gaan lezen, want dat is het zeker waard! Zie hier 10 redenen waarom jij Aniway Magazine in huis moet halen!

P1070708

1.De opmaak en lay-out van Aniway ziet er erg modern en nerdy uit.

Al als ik de voorkant zie van een Aniway Magazine, krijg ik al meteen zin om er doorheen te bladeren. De voorkanten van Aniway Magazines geven meteen een goed beeld van de inhoud. Meestal is de anime die in het begin van het tijdschrift uitgebreid wordt beschreven als voorkant gezet en zie je daarnaast meteen andere onderwerpen die je kan vinden in het tijdschrift. Er is altijd wel iets bij wat je leuk kan vinden als je gek bent van Japan en Japanse cultuur. De binnenkant is lekker kleurrijk, maar het is niet zo dat het tijdschrift te warrig en chaotisch wordt.

2. De inhoud van de Aniway is lekker divers.

Zoals ik net al zie, kan je altijd een goed onderwerp tegenkomen in de Aniway dat je aan zal spreken. In de Aniway wordt niet alleen anime-series besproken, maar ook Japanse films (geanimeerd, maar ook met echte acteurs), games, manga, bands, bepaalde merchandise afkomstig uit Japan, hobby’s en bezienswaardigheden in Japan en evenementen in Nederland die in het teken staan van Japanse cultuur.

P1070709

3. De anime die de Aniway je aanraadt is ook echt heel goed.

De Aniway bespreekt vaak anime in het tijdschrift, en de stukken die uitgebreid worden beschreven (waarvan de anime waarschijnlijk ook op de cover staat) is altijd een goede aanrader als je anime wilt kijken. Zo ben ik door de Aniway begonnen met One-Punch Man, Angel Beats! en Your Lie in April en alle drie de anime bevielen mij enorm! Ook weet de Aniway de genres van de anime die ze bespreken goed te verspreiden. In het ene nummer lees je over een episch verhaal vol actie, in het andere nummer kom je juist een magische meisjes-anime tegen.

4. Niet alleen nieuwe anime wordt besproken, ook kijkt de Aniway terug naar wat oude anime.

Ook al ben je een grote kenner wat Japanse cultuur betreft of je begint juist net met je interesse hiervoor, Aniway kan je altijd wat nieuws bieden. Vaak bespreekt de Aniway een franchise die net begint op te komen, maar ik heb zelfs een artikel gezien die de Pokémonfranchise behandelde. Hierdoor kan je als Japan-expert nieuwe titels tegenkomen, maar kan je als beginneling ook makkelijk kennis maken met alles rondom de Japanse cultuur.

P1070710

5. De Aniway heeft altijd wat nieuwtjes over je favoriete anime, franchises en meer!

In het begin het tijdschrift zijn de medewerkers aan het hoofd, maar erna krijg je een pagina vol leuke nieuwtjes die zich verspreiden in de otaku-gemeenschap. Van Japanse series die worden vertaald, bepaalde evenementen, manga die een vervolg krijgen tot andere leuke wetenswaardigheden, de Aniway heeft het voor je verzameld!

6. De medewerkers schrijven allemaal vol passie en weten van elk magazine weer een plaatje te maken!

Ik krijg altijd bijzonder veel respect voor de schrijfvaardigheden die de medewerkers van de Aniway hebben. Alle recensies die ze schrijven bevatten uitstekend taalgebruik, formuleren alles met precies de juiste woorden en weten zelfs van saaie dingen iets interessants te maken. Het talent voor schrijven hebben ze van nature, ik vind het heerlijk om in alle rust een recensie in de Aniway te lezen!

P1070711

7. De Aniway meldt altijd hoe je op een legale manier de films/anime/games/muziek kan gebruiken.

Meestal is aan het einde van een recensie te zien hoe je een film of anime op legale wijze kan kijken. Zo worden er veel anime behandeld die je kan kijken op Crunchyroll (een site waar je anime kan kijken waarbij de officiële makers aan verdienen) en wordt bij een filmrecensie ook de dvd besproken waar de film op is gezien. Hierdoor laat de Aniway zien dat de recensenten er alles aan willen doen om de markt rondom Japanse merchandise te promoten!

8. Als je een conventie hebt gemist, praat de Aniway je altijd even bij.

De Aniway is bijna altijd aanwezig bij conventies en achteraf maken ze een verslagje over de dag(en) op de conventie. Hierdoor krijg je al snel een goed beeld van de conventie en is de kans groot dat je een aardig idee gaat krijgen of je de volgende keer er een bezoekje aan gaat brengen.

P1070712

9. Door de Aniway krijg je gruwelijk veel zin om eens een bezoekje te brengen aan Japan.

De Aniway weet hier en daar wat bijzondere mythes, bezienswaardigheden en reistips te geven over Japan. Hierdoor krijg je spontaan zin om je reiskoffers in te pakken en een vlucht te boeken naar dit geweldige land! Door de Aniway krijg ik in ieder geval al wat ideetjes als ik ooit het vliegtuig in stap richting Japan…

10. De posters die in de Aniway zitten horen gewoon aan je muur gehangen te worden.

Tot nu toe heb ik nog geen posters van de Aniway in mijn kamer opgehangen, maar als je de foto hier beneden zien merk je al meteen dat het echte kunstwerken zijn en dat je die maar al te graag elke dag wilt zien! Aan beide kanten zit een poster, dus elke keer zie je vast wel een toffe poster voor in je kamer!

P1070713

Mocht je nou denken: Hé, de Aniway, die wil ik ook? Naar die gedachte moet je zeker luisteren! Via de site kan je een abonnement bestellen voor nog niet eens twaalf euro, dan krijg je vier keer de Aniway opgestuurd. Zo kan je er weer een jaartje tegenaan. Als je wat meer betaalt, kan je zelfs zeer goedkoop Pindakaas en Sushi 1 of 2 erbij halen (dikke aanrader trouwens, lees hier bijvoorbeeld mijn recensie van het eerste deel). Maar wat nog voordeliger kan zijn, is dat je tijdens een conventie de Aniway bezoekt en daar een abonnement haalt met daarbij nog vele oude nummers van de Aniway! Zo heb je (net als ik) een hele collectie meteen in huis voor een spotgoedkoop prijsje! Wie wil dat nou niet? Mocht je dit weekend bijvoorbeeld Animecon in Den Haag bezoeken, moet je vooral niet vergeten even langs de stand van de Anime te lopen zodat jij ook snel dit coole tijdschrift kan lezen! Ook verkopen ze hun nieuwe Aniway Agenda, die ik deze zondag ook mee ga nemen!

Heb jij al een abonnement op de Aniway?

3 reacties

  1. Ik heb het tijdschrift al jaren en ik hou hem lekker aan, want het blijft te leuk <3

  2. Volgens mij moet ik mijn abbo ook weer verlengen \o/

  3. ik heb dit echt al 12 jaar ofzo haha :p maar lees ze niet heel vaak meer >_<

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.