Tsunacon Haul

Afgelopen zondag was ik naar Tsunacon geweest en had ik aardig wat geld mee. Ik wilde eerst niet al te veel kopen, maar aangezien ik heel goed nieuws te horen kreeg (waar ik later nog wel meer over blog), besloot ik mezelf met wat merchandise te trakteren. Ik heb mij toch nog redelijk in kunnen houden, maar uiteraard ging ik wel naar huis met wat leuke spullen. Zie hier mijn buit van Tsunacon, een ontzettend leuke conventie waar binnenkort nog een verslag van online komt!

 

P1060998

Een plushie koop ik echt nooit, maar toen ik deze Espeon zag liggen (één van mijn favoriete Pokémon), besloot ik deze mee naar huis te nemen. Zoals ik al zei, ik had wat te vieren, dus deze kocht ik met behoorlijk veel vreugde! Na mijn aankoop zette ik Espeon op mijn schouder en hij bleef aardig goed zitten! Wie weet koop ik ooit wel meer evoluties van Eevee als ik mezelf weer wil trakteren, want zo’n verzameling zou wel cool staan natuurlijk.

P1060999

Bij een ander kraampje zag ik een bak met pakketjes Pokémonkaarten liggen. Voor 10 euro kreeg ik alle niet-zeldzame kaarten van Pokémon Breakthrough, een Pokémonkaartenreeks die vorig jaar uit kwam. Aangezien ik de afgelopen drie jaar geen kaarten heb gekocht, wist ik zeker dat ik deze nog niet zou hebben, dus deze kocht ik ook! Ik heb ze al open gemaakt en er zitten veel leuke kaarten tussen, het zijn er rond de honderd en het is een mix tussen oude en nieuwe generaties.P1070003

Bij Webbelart kon je verschillende dingen kopen, waaronder buttons met Pokémon erop! Voor 6 euro kon je 5 buttons kopen, dus kocht ik een paar van mijn favoriete Pokémon, namelijk Glaceon en Vaporeon (want het zijn evoluties van Eevee), Torchic (want deze Pokémon koos ik bij mijn Pokémon Emerald), Rayquaza (mijn eerste echte legendarische Pokémon die ook in de zevende film speelt, die ik echt meer dan tien keer heb gezien) en Oshawott, de Pokémon die ik ook koost bij Pokémon Black/White. Deze komen zeker terecht op mijn Best of YA-tas, samen met mijn hele collectie buttons!

P1070004

Dit weekend nam ik ook een boel visitekaartjes mee, zie hier een deel van alle visitekaartjes en affiches! Veel hiervan wil ik later nog eens benaderen om te promoten, want alle merchandise en artwork van deze webshops en artists waren heel mooi om te zien!

P1070005

Mijn favoriete aankoop is een abonnement op de Aniway. Ik had al op Twitter enthousiast getweet met Aniway, maar ik wist niet dat ze een geweldige actie hadden tijdens Tsunacon! Voor 10 euro kon ik namelijk een jaarabonnement nemen, dat zijn vier nummers! Daarbij kreeg ik de nieuwste uitgave meteen cadeau. Voor 10 euro extra kreeg ik een groot pakket met veel oude nummers van Aniway die nog over waren. Zie hier mijn Aniway-verzameling door deze actie! Ik kan de komende maanden dus flink vooruit, de Aniway is echt een tof tijdschrift met hele diverse en leuke artikelen. Vaak zoek ik bepaalde anime, manga of games op die ze noemen in hun magazine en zijn ook van goede kwaliteit, dus ik ben heel benieuwd wat voor nieuwe dingen ik ga ontdekken als ik deze tijdschriften ga lezen.

 

Dit was mijn buit van Tsunacon en ik ben er enorm blij mee! Je raakt echt enthousiast voor bepaalde anime als je er merchandise van ziet, dus ik hoop de komende tijd ook nog heel veel verschillende Japanse dingen te gaan zien/lezen/luisteren/meemaken. De dealer room bij conventies zijn daarom ook heel leuk voor je ogen, maar natuurlijk minder leuk voor je portemonnee, haha! Gelukkig zijn er altijd wel koopjes te vinden waardoor je toch veel spullen kan krijgen voor weinig geld. Nu alvast maar sparen voor de volgende conventie…

Was jij bij Tsunacon en zo ja, wat heb jij daar gekocht?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik was ook op Tsunacon (heb theeceremonieworkshop en de lezing over studeren in Japan gegeven)!
  Heel veel tijd om in de dealerroom rond te hangen heb ik daarom niet gehad, maar ik heb wel twee verschillende soorten groene thee gekocht bij Roppongi! Ik hou van thee <3 En zij hebben echt hele lekkere (we gebruiken ook de matcha van Roppongi bij de theeceremonie).
  Linkje naar hun site = http://www.roppongi.nl/thee-ware/groene-thee/

  1. O jammer dat ik niet bij de lezing was, daar wilde ik eigenlijk nog wel naartoe. Ach ja, volgende keer beter!:)

   1. We zullen ‘m zeker nog wel vaker geven 🙂 Ik verwacht weer volgend jaar Tsunacon.
    Komende Animecon geven we weer de theeceremonie- en kalligrafie-workshops en misschien nog iets anders (zijn we nog in overleg).
    Ondertussen vind je dit misschien wel leuke sites om te lezen:


    1. O op Animecon hoop ik ook te komen! 🙂

     1. Oh haha linkfaal in mijn vorige bericht!
      Even opnieuw proberen 🙂
      Mijn jaar-uitwisseling met de YFU, middelbare school
      Weblog over semesterprogramma van de YFU, middelbare school
      Weblog over onderzoek doen aan een Japanse universiteit

  • Vera op februari 28, 2016 om 12:44 pm
  • Reageer

  Gave spullen Joost!!!

  Zelf heb ik deel 1 en deel 3 van Pandala gekocht. Daarbij heb ik nog een catalogus van Dark Dragon Books gehad. Verder heb ik Pindakaas en Sushi 1 gekocht met 2 posters, 2 boekenleggers en 1 button. En het boek is gesigneerd door Roderick Leeuwenhart!!!! Happy!!! Mijn eerste gesigneerde boek. En ook heb ik nog 10 kaarten van Yu-Gi-Oh gekocht. Volgens mij bij dezelfde kraam als waar jij je Pokémonkaarten heb gekocht. Toen ik bij het kraampje van Studio Aappeltjesgroen was gekomen heb ik nog een gesigneerde A4 poster van Tsunacon gehad omdat ik vrijwilliger ben geweest voor die dag. Voor de rest veel visite kaartjes en flyers meegenomen.

  1. Pandala is echt een hele goede graphic novel! Pindakaas en Sushi is ook heel tof, veel leesplezier! Ook jij hebt een mooie buit binnen gehaald zeg! 🙂

  • Vera op maart 1, 2016 om 4:34 pm
  • Reageer

  Ja, ik zag Pandala op de website van het Boekenfestijn staan en toen sprak de kaft mij al aan. Vervolgens zag ik in een van jouw filmpjes dat jij ze ook had en liet zien hoe mooi ze waren, moest ik ze zeker hebben!!! 🙂 Pindakaas en Sushi heb ik op Facebook voorbij zien komen en de kaft sprak mij ook gelijk aan, dus toen ik de stand ervan zag op Tsunacon heb ik deel 1 gelijk gekocht.

  Dank je wel!!! Ben er blij mee en plezier ga ik er zeker weten van hebben!!! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.