Unboxing: Celebrate Books Box Lie to me

CelebrateBooks is een webshop waar je boekenboxen kan kopen. Naast de Nederlandse versie, hebben ze ook Engelse boxen. Mijn fangirl is dol op Alice in Wonderland, dus toen CelebrateBooks vermeldde dat fans van Alice de box Lie to me tof gaan vinden, was ze helemaal verkocht. De box kwam binnen en ik mocht er foto’s van maken! Samen maakten we de box open en bewonderden we het boek en de goodies….

Laten we beginnen met het boek en de bijbehorende quotekaart. Het boek in de box is The Window van Amelia Brunskill. Dit boek gaat over Anna en Jess, een tweeling. Anna is heel extrovert, terwijl Jess juist het tegenovergestelde daarvan is. Na Anna’s dood ontdekt Jess veel geheimen over haar tweelingzus, maar ook over haar zelf… Dit boek klinkt echt heel mysterieus (zeker door de quotekaart), dus ik ben best nieuwsgierig naar dit verhaal! Er was helaas geen bijbehorende bookplate met de handtekening van de auteur, maar het boek is wel een mooi hardcover.

Dan hebben we een klein potje met een appel erop. Het is een heel schattig potje en hoort bij The Evil Queen. Deze is van Don’t rain on my parade en ik  vind hem erg mooi eruit zien, alleen is er niet een grote link met het thema van de box.

Dan hebben we de boekenlegger van CelebrateBooks die ze hebben gemaakt voor deze box. Leuk dat beide kanten zijn gedrukt! Ik vind de stijl in ieder geval simpel, maar erg mooi. Ideaal voor boekenliefhebbers met een te grote TBR stapel!

Dan hebben we de kaarten die horen bij het kwartet van CelebrateBooks. Dit zijn de badboys, waaronder Rhysand (van Hof van Doorns en Rozen), Kas Brekker (van De Kraaien), Draco Malfidus (van Harry Potter) en de Duisterling (van de Grisha-trilogie). Weer erg toffe artwork!

Dan hebben we het item van Alice in Wonderland: namelijk een magnetische boekenlegger van de Cheshire Cat! Deze is gemaakt door EpikPage en ik vind hem erg mooi. De achterkant laat ook de achterkant van de Cheshire Cat zien, wat ik erg leuk vind gedaan.

Dan hebben we een puzzel van A Darker Shade of Magic van het personage Kell. De illustratie is van BlackBirdInk, maar CelebrateBooks heeft de puzzel gemaakt. Mensen die fan zijn van deze boeken vinden de puzzel vast leuk, maar ik vind het zelf niet enorm passen bij de box. Ik snap de link niet met Lie to me en de puzzel is alleen leuk voor de mensen die het boek hebben gelezen. Dat is wat riskant, aangezien veel mensen de puzzel niet zullen waarderen. Daarbij bestaat de puzzel maar uit een paar stukjes, waardoor het puzzelen ook geen uitdaging is.

Dan hebben we fanartvan Strange the Dreamer van Laini Taylor. Dit boek lijkt mij heel tof (net zoals A Darker Shade of Magic), maar ook dit boek heb ik niet gelezen. Hierbij is de fanart niet herkenbaar voor veel mensen, wat erg jammer is. Ook hierbij snap ik niet de link met het thema van de box. Jammer!

Dan hebben we nog de kaart die de inhoud van de box vermeldt. De vorige boxen hadden ook illustraties op de kaart in deze stijl, dus dat vind ik wel erg leuk.

Het oordeel van de box? Het boek is waarschijnlijk heel tof, maar de inhoud zelf past niet echt bij elkaar. Ik had gehoopt dat de goodies een enorme link hadden met het boek, maar dat kon ik niet zien. Als je de boeken van de artwork en de puzzel hebt gelezen snap je eventueel wel de link, maar ik vond het eerder wat losse onderdelen die zijn toegevoegd aan een boek om de box te vullen (maar laat me vooral weten als jij de inhoud kan linken met het boek). Jammer, maar de boekenleggers en het potje zijn wel erg tof! Nu dus hopen dat het boek alle verwachtingen overtreft, dan is de box leuker dan verwacht.

Heb jij de Lie to me box ook gehaald, wat vond jij van de inhoud?

3 reacties

  1. De inhoud van de boeken hadden allemaal wel met leugens en illusies te maken, dus de items zijn wel degelijk goed gelinkt. Net als de appel op het potje; de boze koningin overtuigt Sneeuwwitje immers met een leugen om de appel te eten. 🙂

    1. Wel jammer dat dit dan niet gemeld werd op de kaart, want dan zou het wel iets duidelijker zijn 🙂 Die van de appel snapte ik wel!

      1. Tja. Maar ik denk niet dat het leuk is om alles voor te kauwen, natuurlijk.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.