Friday Five: Boeken die ik meeneem naar een onbewoond eiland

Daar zit je dan, op een onbewoond eiland. Hangmatje erbij, kokosnoot in de hand, uitzicht op het strand en de eindeloze zee… Tijd om te lezen! In de Friday Five bespreek ik samen met andere bloggers welke vijf boeken we meenemen naar een onbewoond eiland. Hierbij heb ik gekeken naar wat avontuurlijke, dikke of mooie boeken die ik graag lees als ik op een onbewoond eiland beland. Deze rubriek is bedacht door Madelon (The Book Diaries) en ik doe er bijna elke week trouw aan mee. Goed, laten we de boeken bespreken!

 

Ten eerste zocht ik naar een dik boek waar ik wel even zoet mee ben. Dan kom je al snel uit bij de boeken van George R.R. Martin. Deel 1 heb ik al gelezen, dus ik zal het tweede deel De Strijd der Koningen meenemen naar het eiland. Een enorme dikke pil, dus daar kan ik lekker lang over doen!

Een andere dikke pil die ik graag meeneem is de Noorderlicht trilogie van Philip Pullman. Deze trilogie is niet alleen prachtig, maar is ook erg avontuurlijk. Echt fantastische boeken, dus de bundel met de hele trilogie neem ik dan graag mee! Ook over dit boek kan ik lekker lang over doen.

Een wat dunner boek wat zeker avontuurlijk is, maar ook vrij zielig, is Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums. Dit boek gaat over Stein die een apparaat uitvindt om naar andere universums te duiken, waarin hij hoopt zijn overleden moeder te vinden. Zal het hem lukken om zijn moeder te vinden? Ook dit boek vond ik prachtig en ontzettend ontroerend, dus ik denk dat ik voor de nodige emoties dit boek erbij pak als ik op het eiland zit.

Een ander avontuurlijk boek is De jongen van smaragd. Dit boek heb ik laatst weer gelezen en is zo leuk! In dit boek bezoekt de hoofdpersoon de twaalf magische eilanden van Miyu, wat wel past bij het eilandensfeertje. Wie weet ga ik na het lezen van het boek op zoek naar wat mooie edelstenen op het eiland waar ik verblijf…

Tot slot hebben we de graphic novel Nimona. Na al dat gelees wil ik misschien wel wat anders, dus dan kan ik Nimona erbij pakken zodat ik me ook kan concentreren op mooie plaatjes. Daarbij zit dit boek vol avontuur, dus dat is ook lekker meegenomen!

 

Zo, dat was mijn stapeltje boeken die ik mee zou nemen naar een onbewoond eiland. Mag ik alsjeblieft wel snel gered worden? Want als ik deze boeken heb gelezen wil ik snel naar huis zodat ik weer andere boeken kan lezen…

Welke boeken zou jij meenemen naar een onbewoond eiland?

2 reacties

  1. Leuk lijstje! Slim om dikke pillen mee te nemen. Dat boek over Stein Knap lijkt me ook wel wat. Misschien dat ik me er wel aan waag.

    1. Moet je zeker doen Marjolijn, het is echt een prachtig boek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.