Friday Five: Boeken die ik opnieuw voor de eerste keer zou willen lezen

De Friday Five is weer in volle gang! Deze week bespreek ik vijf boeken die ik graag opnieuw voor de eerste keer zou willen lezen. Als je een boek herleest is de verrassing er toch een klein beetje af, dus ik zou graag sommige boeken compleet willen herbeleven zoals ik de eerste keer deed. En let goed op, want de boeken zijn ook flinke aanraders die je echt zou moeten lezen!

 

Gone #1 Verlaten – Michael Grant – Recensie

Gone is echt een van mijn favoriete series en ik zou graag weer voor de eerste keer dit avontuur willen meemaken. Deze serie is zo spannend, zo gruwelijk beschreven en met veel personages die allemaal uniek zijn. In Gone is er opeens een koepel over een hele stad geplaatst, die de binnenkant volledig afsluit met de buitenkant. In de koepel zijn alle mensen van 15 en ouder verdwenen, dus alleen de kinderen zijn over. Maar kunnen kinderen wel overleven in een koepel? Een verschrikkelijk spannend verhaal wat ik al meerdere keren heb herlezen!

The Fault in our Stars – John Green

Ja, ook The Fault in our Stars zou ik graag willen lezen. Ik ben benieuwd of het dan weer een enorme impact zou maken, of dat het boek minder indrukwekkend zou zijn doordat ik de laatste jaren meer contemporary heb gelezen.

Harry Potter – J.K. Rowling

Uiteraard zou ik Harry Potter graag voor de eerste keer weer willen lezen. Voor het eerste kennis maken met Zweinstein, voor het eerst Harry en zijn vrienden leren kennen, dat lijkt me wel wat! Ik ben benieuwd hoe ik op mijn 22ste zou reageren op deze magische tovenaarswereld.

De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald – Recensie

Ja mensen, ik ben misschien wel de grootste appeltaart van hoop-fan die er maar te vinden is in Nederland. Toen ik dit boek voor de eerste keer las werd ik echt compleet gesloopt door de feels. Dit boek opnieuw lezen voor de eerste keer is waarschijnlijk weer net zo mooi, dus dit boek komt zeker in de Friday Five terecht!

Seeker #3 Disruptor – Arwen Elys Dayton – Recensie

De eerste twee delen van Seeker geven je als lezer behoorlijk wat vragen. Hoe zijn de Seekers ontstaan? Wat hebben alle personages met elkaar te maken? In deze afsluiter krijg je echt ALLE antwoorden en kom je erachter hoe goed deze trilogie wel niet in elkaar zit. Ik was echt compleet verbaasd toen ik dit boek las, niet normaal! Dat gevoel zou ik zo weer willen meemaken, dus deze verdient een mooi plekje voor in de Friday Five!

 

Dit was mijn Friday Five weer voor deze week! Welke boeken zou jij graag voor de eerste keer weer willen lezen? Laat het me hieronder weten in de reacties!

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een leuke originele vraag! Ik zou Misschien Ooit en Sterrenhemel van Colleen Hoover weleens voor de eerste keer willen lezen. 🙂

 2. Ik moet Gone nog steeds lezen. Lijkt me echt een tof boek. Het concept klinkt in iedergeval goed.

  1. Jaaaa echt doen hoor Marjolijn, echt een topboek!

  • nickyvbezouw op augustus 11, 2017 om 10:35 pm
  • Reageer

  Ik had niet anders verwacht dan dat je de Appeltaart van Hoop zou zeggen. Ik zou graag the Raven Cycle voor het eerst willen lezen 🙂

  • Marleen op augustus 12, 2017 om 9:47 am
  • Reageer

  Dit is zo’n toffe vraag! Ik zou graag ‘Voor jou’ van Jojo Moyes opnieuw willen, precies om de reden die jij bij TFIOS noemt. Al komt dat boek nog steeds hard binnen als ik ‘m herlees.

 3. Leuke blogpost. Ik ben ook erg benieuwd wat ik nu van TFIOS zou vinden als ik hem voor de eerste keer zou lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.