The Friday Five: Boeken die je tot ontsteltenis van andere nog niet hebt gelezen

De Friday Five doe ik al maanden en het blijft leuk om te doen! Elke vrijdag stel ik een lijstje van vijf samen, de onderwerpen worden telkens bedacht door Madelon van The Book Diaries. Deze week hebben we het over boeken die je tot ontsteltenis van andere nog niet hebt gelezen. Hoewel ik een hoop boeken heb gelezen, zijn er een aantal boeken(series) waar ik nog steeds aan moet beginnen, shame on me!

 

De Glazen Troon van Sarah J. Maas en De Donkere Kroon zijn twee fantasyboeken met een sterk verhaal, een stoere hoofdpersoon en een magische wereld. De eerste twee delen vond ik geniaal, maar de rest heb ik dus niet gelezen. Sinds de Nederlandse covers zijn veranderd heb ik niet meer de motivatie om mijn boekencollectie van De Glazen Troon uit te breiden, die nieuwe covers zijn echt afzichtelijk! Wel hoor ik hele goede verhalen over de rest van de serie en vinden mensen het gek dat ik niet verder ben gegaan in de serie.

I am number Four is een hele stoere boekenserie die ik als mannelijke boekenwurm vast kan waarderen, maar heb ik hem gelezen? Uhmm… Aan deze serie ben ik dus nog niet begonnen, terwijl ik zeker weet dat ik zulke boeken kan verslinden door de spanning en actie in het verhaal. Gaat het ooit gebeuren? Laten we het hopen!

De Voordelen van onbeantwoorde liefde van Becky Albertalli heb ik ook nog niet gelezen, terwijl ik Simons verhaal wel heel mooi vond! Veel mensen (met name Eline) zijn helemaal wild van Becky, maar ik weet haar nieuwe boek maar niet te pakken. Wie weet moet mijn nieuwsgierigheid nog komen?

Het Rosie Project is een boek dat verfilmd wordt, maar ik heb het nog niet gelezen. Ik hoor van velen dat de hoofdpersoon heel leuk is en dat het verhaal wel iets voor mij moet zijn. Wanneer ik zeg dat ik het boek nog niet heb gelezen, sporen mensen mij toch wel flink aan om dat eens te doen.

Dan komen we uit bij de laatste… Beste mensen, ik heb dus nog niet de Lunar Chronicles gelezen… Oeps! Ik hoor hier ZO VEEL goede verhalen over en als ik Cinder benoem op mijn blog krijg ik altijd reacties dat ik moet beginnen aan deze serie, maar na al die tijd heb ik dat nog steeds niet gedaan. Ja, ik ga mij schamen in een hoekje… Met een beetje geluk kan ik in 2017 nog beginnen aan deze boeken, want ik ben echt heel nieuwsgierig!

 

Dit was de Friday Five van deze week. Welke boeken heb jij wel gelezen uit dit lijstje en moeten door mij echt gelezen worden? Laat het me weten in de reacties!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Oh god, het Rosie Project moet ik ook nog steeds lezen. Binnenkort eens doen denk ik. TOG staat ook nog op de lijst, maar die zijn zo dik, daar wacht ik nog maar even mee. Iets voor op vakantie denk ik. I Am Number 4 trekt me niet. Van De Voordelen snap ik wel dat je hem nog niet hebt gelezen, is best wel een meisjesboek haha. Maar The Lunar Chronicles…….. DAT KAN ECHT NIET HOOr. You are missing out! Je gaat ze echt geweldig vinden ik meen het.

    1. Haha jep, ik hoop het snel te gaan lezen! 🙂

  2. Ohh god Jooooost je MOET verder met Throne of Glass, please! sgjnadsgbdhjbfgjbdhfg
    Misschien voor deze reeks een uitzondering maken en in het Engels verdergaan? Dan zou je de UK of US covers kunnen kopen die zo prachtig zijn hihi. Maar ik ben het met je eens, de vernieuwde nl covers zijn echt vre-se-lijk.. 🙁 Maar je krijgt er geheid spijt van als je niet door gaat met de serie vanwege de cover change, al snap ik wel dat het ontmoetigend is met die lelijke covers, brr.. Maar als je boek 1 en 2 gaaf vond, ga je echt genieten nog van wat er allemaal gaat komen vanaf boek 3!

    De rest van de boeken die je opnoemt heb ik ook nog niet gelezen allemaal dus daar kan ik dan ook niet veel over zeggen hihi. Maar mijn Sarah-fangirl hartje Moest even losgaan hier 😉 #sorrynotsorry

    1. Haha, mijn vriendin heeft de Engelse covers, dus ik hoop zeker eens een poging te wagen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.