Friday Five: Boeken die meer aandacht verdienen

In de YA-boekenwereld zijn er genoeg boeken die een ware hype zijn geworden, maar sommige boeken zijn juist geen hype geworden, terwijl ze juist zo veel potentie hebben. Ik hoor van sommige boeken helemaal niks in de YA-boekencommunity, terwijl bepaalde boeken veel meer aandacht verdienen. In deze Friday Five vertel ik over vijf boeken die veel meer mensen zouden moeten lezen.

 

Ik + Earl + de stervende Rachel – Jesse Andrews – Recensie

Dit boek is ronduit hilarisch. Ik heb echt meerdere keren hardop gelezen tijdens het lezen van dit boek. De humor is zo droog en de gedachten van Greg zijn vaak enorm puberaal, maar dat is precies de humor die ik leuk vind. Zo was een stiltecoupé in de trein niet veilig voor mijn gegrinnik omdat ik het boek zo ontzettend grappig vond. Toch is het boek ook emotioneel en is het een heel eerlijk verhaal. De boekverfilming is trouwens nog beter dan het boek en ook geregisseerd door de schrijver. Dit boek had ik gekocht op het boekenfestijn (een teken dat dit boek niet heel goed werd verkocht), terwijl dit boek veel meer fans in Nederland zou moeten krijgen.

Boy Nobody – Allen Zadoff – Recensie

Boy Nobody is een ontzettend spannend boek waar ik heel snel doorheen ging. Eenmaal begonnen kan je haast niet stoppen met lezen! In Boy Nobody volg je een jongen die is opgeleid tot spion en een bijzondere missie moet volbrengen. Dit boek zit vol actie en intrige en ik heb er zo van genoten! Ik moet ooit eens de volgende twee delen gaan lezen, want dit boek verdient veel meer lof. 

De Chaos Trilogie #1 Het mes dat niet wijkt – Patrick Ness 

Patrick Ness is een geweldige schrijver met een unieke schrijfstijl en Het mes dat niet wijkt is het eerste boek dat ik van hem had gelezen. Ik was echt meteen om. Ik las het laatste deel in deze serie in de zomervakantie in het Engels (het derde deel was toen nog niet uit) en hoewel ik toen weinig ervaring had met het lezen van Engelse boeken, had ik het derde deel (die een aardig dikke pil is) binnen een dag uit. Deze serie verdient zo veel meer fans! De boeken worden misschien ook verfilmd, waar ik heel hyped over ben.

Anne Amelia is er niet meer – Kat Rosenfield – Recensie

Anne Amelia is er niet meer is een literaire YA van Best of YA en vond ik verbazingwekkend goed. Het boek is spannend, maar gaat ook over opgroeien, liefde en zelfstandigheid. Door dit boek wil ik  veel meer literaire YA gaan lezen, omdat dat mij steeds meer bevalt. Ook een boek dat meer mensen zouden moeten lezen, dit boek zou bijvoorbeeld perfect materiaal zijn voor middelbare scholieren voor hun leeslijst.

De kleine Odessa #1 Het levende boek – Peter van Olmen

Dit boek is een fantastisch begin van een vierdelige serie over een meisje die in een stad komt waar alles draait om boeken. Fictieve personages kunnen door middel van magische poeder uit hun boeken stappen en vele historische schrijvers leven in deze stad genaamd Scribopolis. Het slotdeel is eindelijk uit en binnenkort kan je recensies van elk deel in deze serie lezen. Ik hoop veel mensen enthousiast te laten maken voor deze serie, want hij is echt het lezen waard!

 

Dit zijn de boeken die naar mijn idee veel meer aandacht verdienen. Welke boeken heb jij in dit lijstje al gelezen?

 

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Boy Nobody is inderdaad geweldig! De reststaat nog op mijn tbr… Haha!

 2. Ik heb er nog geen een gelezen hiervan, maar de kleine Odessa klinkt erg goed!

  • storiesofwonderland op april 6, 2018 om 2:50 pm
  • Reageer

  Er komt inderdaad een film over Chaos Walking! Ben benieuwd!

  1. Jaaaa ik kijk er zo naar uit! Dit nieuws was alleen al jaren geleden al bekend, dus ik hoop dat ze nu wat meer concrete plannen hebben!

 3. Leuke blogpost! Ik heb ze allemaal nog niet gelezen, maar ik ben erg benieuwd naar Patrick Ness’ trilogie, ik vond een aantal van zijn andere boeken erg goed!

 4. Anne Amelia is er niet meer en de Kleine Odessa-boeken heb ik meteen toegevoegd op Goodreads, dat klinken als goede tips!

  1. Woehoe, Anne Amelia vind ik ook echt een boek voor jou! 🙂

 5. De Kleine Odessa is inderdaad echt superleuk. Ik heb enkel nog maar het eerste deel kunnen lezen maar ik ben superbenieuwd naar de volgende delen.

  1. De volgende delen zijn ook heel tof! Ik ga binnenkort aan het laatste deel beginnen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.