Friday Five: Complete series

Ik ben dol op boekenseries. Standalones kunnen heel sterk zijn, maar ik vind het ook heel fijn om meerdere boeken in dezelfde fictieve wereld te lezen. In deze Friday Five vertel ik over vijf complete series. Ik had veel series in gedachte, maar ik heb niet elke serie compleet of bij sommige series komen er nog boeken uit. Hierdoor werd de selectie iets kleiner en kon ik een lijstje maken!

 

We beginnen met De 100 van Kass Morgan. Inderdaad, de serie The 100 is geïnspireerd op deze boeken. Een aantal personages zijn anders en de eerste aflevering is haast het hele eerste boek en daarna gaat de serie een compleet andere kant op. De boeken richten zich meer op flashbacks, waardoor de verhaallijnen van alle personages langzaam naar elkaar toe groeien. Het vierde deel is een soort extra verhaal, maar sluit bepaalde verhaallijnen wel beter af. Kass Morgan komt ook naar Yalfest, zo leuk!

Brandon Sanderson is echt een legendarische schrijver en dat heeft hij voor mij bewezen door de Wrekers-trilogie. Deze serie gaat over een wereld waarin een paar mensen Epics zijn geworden en daardoor grote krachten hebben gekregen. De hoofdpersoon wil de Epics stoppen omdat ze vooral veel gevaar veroorzaken, maar gaat dat lukken? Ik vond deze trilogie echt een spektakel en hoop dat deze trilogie ooit verfilmd gaat worden!

Dan hebben we de Seeker-trilogie van Arwen Elys Dayton. Deze serie is een soort mix van fantasy, science-fiction en speelt zich af in Londen, Schotland, Azië en meer. Deze serie begint nog vrij vaag, maar wanneer je eenmaal alle antwoorden hebt op je vragen vind je deze serie echt fenomenaal.

Dan hebben we The Cage-trilogie van Megan Shepherd, een gaaf avontuur in de ruimte! Hierin zijn zes pubers opgesloten in een soort kooi, die erg groot is. Ze worden bestudeerd door aliens en deze serie vind ik echt ontzettend tof. Het einde zorgde er ook voor dat dit verhaal op prachtige wijze wordt afgesloten, Megan Shepherd weet wel hoe ze goede boeken moet schrijven!

Dan hebben we nog de Grisha-trilogie van Leigh Bardugo. Dit speelt zich af in Ravka, een magische wereld die is gebaseerd op Rusland. Hierin zijn er magiërs (de Grisha) met allemaal hun speciale krachten en Alina Starkov schijnt er ook eentje te zijn, maar wel een hele speciale… Deze trilogie vond ik echt magisch en ook het tweeluik van De Kraaien (die zich afspeelt in dezelfde wereld) vind ik ook erg goed. En check deze mooie boekenlegger van Proud Book Junk!

Dat zijn mijn series die ik compleet in mijn boekenkast heb staan. Hoeveel complete series heb jij?

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.